Sâmbătă,
06.06.2020
Parțial Noros
Acum
22°C

Minciuna pe post de adevar

03 Iulie 2019 15:20

În direct la Antena 3, unde altundeva, prefectul județului Sibiu a anunțat în urmă cu câteva ore că a emis ordinul de încetare a mandatului primarului Sibiului, Astrid Fodor, în baza unei decizii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Legal, prefectul și-a acoperit spatele și a emis această decizie știind însă că ea nu va avea niciun efect. Iar faptul că a făcut anunțul la Antena 3, în loc să convoace o conferință de presă sau să transmită un comunicat presei arată cât se poate de clar că în spate e doar o manevră mârșavă. Pentru că nici nu s-a uscat bine cerneala pe semnătura ordinului și filiala locală a PSD a și trimis un comunicat prin care înfierează cu mânie proletară întreaga situație de incompatibilitate a primarului Sibiului.

Astrid Fodor și Virgil Popa au intrat în colimatorul Agenției Naționale de Integritate pe o speță stupidă, care nu arată altceva decât haosul care domnește peste legislația română. Trei legi diferite obligau, practic, viceprimarii să păstreze și poziția de consilier local și obligau consilierii locali să facă parte din consilii de administrație la școli și grădinițe. Toți consilierii locali au făcut parte din aceste consilii de administrație, funcții, de altfel, neremunerate. Deci nu se poate vorbi de vreun prejudiciu produs de consilierii locali-viceprimari-membri în consiliile de administrație. Ambii au trecut printr-un proces care s-a încheiat diferit strict din rațiuni de durată. Procesul lui Virgil Popa s-a încheiat înainte de apariția Legii 59 din 2019, în timp ce procesul actualului primar s-a încheiat cu această lege în vigoare. Legea, apărută în aprilie, spune așa: starea de incompatibilitate durează până la data încetării de drept a mandatului în care alesul local a exercitat o funcție sau o calitate incompatibilă cu aceasta sau până la data la care a încetat funcția sau calitatea care a determinat starea de incompatibilitate. În traducere liberă, povestea e încheiată, îngropată o dată cu încetarea mandatului de viceprimar.

Arhitecții în scandaluri din PSD n-aveau cum să o lase însă așa. Apariția prefectului la Antena 3 a fost urmată de comunicatul trimis de președintele filialei locale, Bogdan Trif. „Îi cer, încă o dată, doamnei Astrid Fodor să respecte decizia instanței judecătorești și să se retargă din funcția de primar al municipiului Sibiu. Pentru a nu fi acuzați de subiectivism pot să-i dau doamnei primar exemplul fostului viceprimar al Sibiului, Virgil Popa, care s-a retras din funcțiile publice, inclusiv din calitatea de candidat la europarlamentare pentru că a fost declarat incompatibil, într-un caz similar, în perioada în care și domnia sa, ca și doamna Fodor, a ocupat scaunul de viceprimar al Sibiului”. Dacă era atât de dornic ca doamna Astrid Fodor să se „retargă”, domnul președinte și ministru ar fi trebuit să își convingă cei 104 colegi de partid să nu inițieze legea care a făcut diferența între procesele celor doi viceprimari, pe domnul Nicolicea, pe domnul Rădulescu-Mitralieră, pe doamna Andreea Cosma, pe doamna Rovana Plumb, pe toți cei până la 104 care au inițiat legea 59. Dar probabil că l-ar fi dat afară din partid, așa că mai bine face valuri în lighenuțul celor 10% pe care i-a scos la ultimele alegeri. Eu, unul, m-am săturat să tot fim luați de proști, să ni se servească jumătăți de adevăruri condimentate cu minciuni și mistificări.

 

 

 

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

14 comentarii

Adrian

Acum 10 luni

Buna tuturor, Ne mancam intre noi pt niste personaje politice ce au un singur scop : acumulare de capital cu minim de efort. Mijloacele intelectuale, metodele si sustinerea difera. Scopul este absolut identic. Singura solutie : sa incercam sa ne informam corect din surse cat mai diversificate si sa traim corect si logic. Binele nostru nu va veni de la politicieni. Trebuie sa ni-l cautam singuri. Romanii sunt in stare.
Raspunde

Politica sibiana de rezistenta urbana 212

Acum 11 luni

''Am auzit că pentru vă proteja se organizează zone speciale în mediul vostru natural la rezervația naturală a biosferei Rahova'' asa si, ce-i cu asta? Cocret , ce vrei sa zici? Chiar ai impresia ca toti care comenteaza pro psd,gata,sunt postaci???Pai daca erau postaci,si nu exista in Sibiu sustinatori psd,deloc deloc,cum saracia au iesit psd-ul 9% pe Sibiu?In concluzie,iti convine sau nu,mai exista si oameni pro psd.
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 10 luni

Da, chiar mi se pare uimitor că există oameni să-l considere pe Trifuț un mare lider și pe Dragnea trimisul lui Dumnezeu! Pe Iliescu un conducător providențial, pe Năstase un lider cinstit, pe Ponta ... orice altceva decât Puie Monta, să-l aprecieze pe Tăriceanu, Rădulescu-mitralieră, Mazăre, Șerbănescu, Nicolicea, Voiculescu, Ciorbea, Vulvuța, Firuța, Abramburica și alte accidente umane! Da, speram să fiți toți plătiți, așa măcar era o slujbă degradantă, dar doar o slujbă ... P.S. Partea cu Rahova ți-a scăpat, nu-i bai. Data viitoare :)! From Sweden with love!
Raspunde

yyy

Acum 11 luni

un lighenut de 10%, bine zis...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Politica sibiana de rezistenta urbana

Acum 11 luni

Sincer, ar trebui un proiect de lege prin care sa se stipuleze clar si expres ca prevederile legate de incompatibilitate, coruptie, inchisoare, obligatii, etc. sa nu se aplice celor pe care ii votam, ma refer la Iohannis, USR, PNL si, in general, cei de dreapta, progresisti si corporatisti. De asemenea, ar trebui ca toti de la PSD sa fie intemnitati fara proces, in mod democratic, averile confiscate si familiile deportate in Baragan!
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 11 luni

Vroiai să fi sarcastic! Ce drăguț, pari un susținător pesede autentic, nu un postac ca restul. Nu credeam că mai există vii. Am auzit că pentru vă proteja se organizează zone speciale în mediul vostru natural la rezervația naturală a biosferei Rahova!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gastrita

Acum 11 luni

Ce citim aici este tot un fel de Antena 3 numai ca pe dos...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion ionescu

Acum 11 luni

Unele decizii ne convin, altele nu. Dar cand practici dubla masura ca in cazul acestui articol te descalifici uman si profesional.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

scena9

Acum 11 luni

...domnul Nicolicea, pe domnul Rădulescu-Mitralieră, pe doamna Andreea Cosma, pe doamna Rovana Plumb Stimate D-le Bogdan, nu stiu de cáte ori am tot scris: aceste persoane sunt TOVARÁSI ( ín lb germaná GENOSSEN ) si nu domni (HERREN) - nu existá domni si doamne la PSD! Punct
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

E penala Fodor

Acum 11 luni

Fodor este incompatibila. A incalcat legea, asa aiurea cum este ea. Unu si cu unu fac 2. Nu 15, nu 300! Punct. Sper ca noul primar sa taie in totalitate bugetul de cheltuieli pentru bloggeri, vlogeri, rezistenti si triciclisti electrici formatori de opinie.
Raspunde

Erlkonig

Acum 11 luni

pesedache, incompatibil e partidul vostru cu tara asta
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bogdan Brylynski

Acum 11 luni

Va mai citez o data din legea aflata in vigoare din luna aprilie a acestui an: starea de incompatibilitate durează până la data încetării de drept a mandatului în care alesul local a exercitat o funcție sau o calitate incompatibilă cu aceasta sau până la data la care a încetat funcția sau calitatea care a determinat starea de incompatibilitate. A fost incompatibila in mandatul trecut, nu mai este incompatibila in acest mandat.
Raspunde

Ioana Teleaga

Acum 11 luni

Asa, dle Brylinskey! Stim ca toate deciziile care ii vizeaza pe ai nostri sunt false si luate la presiune politica! Doar pesedistii sunt vinovati, e la mintea cocosului! This is Sibiu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus