Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Minciuna pe post de adevar

În direct la Antena 3, unde altundeva, prefectul județului Sibiu a anunțat în urmă cu câteva ore că a emis ordinul de încetare a mandatului primarului Sibiului, Astrid Fodor, în baza unei decizii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Legal, prefectul și-a acoperit spatele și a emis această decizie știind însă că ea nu va avea niciun efect. Iar faptul că a făcut anunțul la Antena 3, în loc să convoace o conferință de presă sau să transmită un comunicat presei arată cât se poate de clar că în spate e doar o manevră mârșavă. Pentru că nici nu s-a uscat bine cerneala pe semnătura ordinului și filiala locală a PSD a și trimis un comunicat prin care înfierează cu mânie proletară întreaga situație de incompatibilitate a primarului Sibiului.

Astrid Fodor și Virgil Popa au intrat în colimatorul Agenției Naționale de Integritate pe o speță stupidă, care nu arată altceva decât haosul care domnește peste legislația română. Trei legi diferite obligau, practic, viceprimarii să păstreze și poziția de consilier local și obligau consilierii locali să facă parte din consilii de administrație la școli și grădinițe. Toți consilierii locali au făcut parte din aceste consilii de administrație, funcții, de altfel, neremunerate. Deci nu se poate vorbi de vreun prejudiciu produs de consilierii locali-viceprimari-membri în consiliile de administrație. Ambii au trecut printr-un proces care s-a încheiat diferit strict din rațiuni de durată. Procesul lui Virgil Popa s-a încheiat înainte de apariția Legii 59 din 2019, în timp ce procesul actualului primar s-a încheiat cu această lege în vigoare. Legea, apărută în aprilie, spune așa: starea de incompatibilitate durează până la data încetării de drept a mandatului în care alesul local a exercitat o funcție sau o calitate incompatibilă cu aceasta sau până la data la care a încetat funcția sau calitatea care a determinat starea de incompatibilitate. În traducere liberă, povestea e încheiată, îngropată o dată cu încetarea mandatului de viceprimar.

Arhitecții în scandaluri din PSD n-aveau cum să o lase însă așa. Apariția prefectului la Antena 3 a fost urmată de comunicatul trimis de președintele filialei locale, Bogdan Trif. „Îi cer, încă o dată, doamnei Astrid Fodor să respecte decizia instanței judecătorești și să se retargă din funcția de primar al municipiului Sibiu. Pentru a nu fi acuzați de subiectivism pot să-i dau doamnei primar exemplul fostului viceprimar al Sibiului, Virgil Popa, care s-a retras din funcțiile publice, inclusiv din calitatea de candidat la europarlamentare pentru că a fost declarat incompatibil, într-un caz similar, în perioada în care și domnia sa, ca și doamna Fodor, a ocupat scaunul de viceprimar al Sibiului”. Dacă era atât de dornic ca doamna Astrid Fodor să se „retargă”, domnul președinte și ministru ar fi trebuit să își convingă cei 104 colegi de partid să nu inițieze legea care a făcut diferența între procesele celor doi viceprimari, pe domnul Nicolicea, pe domnul Rădulescu-Mitralieră, pe doamna Andreea Cosma, pe doamna Rovana Plumb, pe toți cei până la 104 care au inițiat legea 59. Dar probabil că l-ar fi dat afară din partid, așa că mai bine face valuri în lighenuțul celor 10% pe care i-a scos la ultimele alegeri. Eu, unul, m-am săturat să tot fim luați de proști, să ni se servească jumătăți de adevăruri condimentate cu minciuni și mistificări.

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

14 comentarii

Ioana Teleaga

Acum 3 ani

Asa, dle Brylinskey! Stim ca toate deciziile care ii vizeaza pe ai nostri sunt false si luate la presiune politica! Doar pesedistii sunt vinovati, e la mintea cocosului! This is Sibiu!
Raspunde

E penala Fodor

Acum 3 ani

Fodor este incompatibila. A incalcat legea, asa aiurea cum este ea. Unu si cu unu fac 2. Nu 15, nu 300! Punct. Sper ca noul primar sa taie in totalitate bugetul de cheltuieli pentru bloggeri, vlogeri, rezistenti si triciclisti electrici formatori de opinie.
Raspunde

Bogdan Brylynski

Acum 3 ani

Va mai citez o data din legea aflata in vigoare din luna aprilie a acestui an: starea de incompatibilitate durează până la data încetării de drept a mandatului în care alesul local a exercitat o funcție sau o calitate incompatibilă cu aceasta sau până la data la care a încetat funcția sau calitatea care a determinat starea de incompatibilitate. A fost incompatibila in mandatul trecut, nu mai este incompatibila in acest mandat.
Raspunde

Erlkonig

Acum 2 ani

pesedache, incompatibil e partidul vostru cu tara asta
Raspunde

scena9

Acum 3 ani

...domnul Nicolicea, pe domnul Rădulescu-Mitralieră, pe doamna Andreea Cosma, pe doamna Rovana Plumb Stimate D-le Bogdan, nu stiu de cáte ori am tot scris: aceste persoane sunt TOVARÁSI ( ín lb germaná GENOSSEN ) si nu domni (HERREN) - nu existá domni si doamne la PSD! Punct
Raspunde

Ion ionescu

Acum 3 ani

Unele decizii ne convin, altele nu. Dar cand practici dubla masura ca in cazul acestui articol te descalifici uman si profesional.
Raspunde

Gastrita

Acum 2 ani

Ce citim aici este tot un fel de Antena 3 numai ca pe dos...
Raspunde

Politica sibiana de rezistenta urbana

Acum 2 ani

Sincer, ar trebui un proiect de lege prin care sa se stipuleze clar si expres ca prevederile legate de incompatibilitate, coruptie, inchisoare, obligatii, etc. sa nu se aplice celor pe care ii votam, ma refer la Iohannis, USR, PNL si, in general, cei de dreapta, progresisti si corporatisti. De asemenea, ar trebui ca toti de la PSD sa fie intemnitati fara proces, in mod democratic, averile confiscate si familiile deportate in Baragan!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Republica Teleormăneană România

Acum 2 ani

Vroiai să fi sarcastic! Ce drăguț, pari un susținător pesede autentic, nu un postac ca restul. Nu credeam că mai există vii. Am auzit că pentru vă proteja se organizează zone speciale în mediul vostru natural la rezervația naturală a biosferei Rahova!
Raspunde

yyy

Acum 2 ani

un lighenut de 10%, bine zis...
Raspunde

Politica sibiana de rezistenta urbana 212

Acum 2 ani

''Am auzit că pentru vă proteja se organizează zone speciale în mediul vostru natural la rezervația naturală a biosferei Rahova'' asa si, ce-i cu asta? Cocret , ce vrei sa zici? Chiar ai impresia ca toti care comenteaza pro psd,gata,sunt postaci???Pai daca erau postaci,si nu exista in Sibiu sustinatori psd,deloc deloc,cum saracia au iesit psd-ul 9% pe Sibiu?In concluzie,iti convine sau nu,mai exista si oameni pro psd.
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 2 ani

Da, chiar mi se pare uimitor că există oameni să-l considere pe Trifuț un mare lider și pe Dragnea trimisul lui Dumnezeu! Pe Iliescu un conducător providențial, pe Năstase un lider cinstit, pe Ponta ... orice altceva decât Puie Monta, să-l aprecieze pe Tăriceanu, Rădulescu-mitralieră, Mazăre, Șerbănescu, Nicolicea, Voiculescu, Ciorbea, Vulvuța, Firuța, Abramburica și alte accidente umane! Da, speram să fiți toți plătiți, așa măcar era o slujbă degradantă, dar doar o slujbă ... P.S. Partea cu Rahova ți-a scăpat, nu-i bai. Data viitoare :)! From Sweden with love!
Raspunde

Adrian

Acum 2 ani

Buna tuturor, Ne mancam intre noi pt niste personaje politice ce au un singur scop : acumulare de capital cu minim de efort. Mijloacele intelectuale, metodele si sustinerea difera. Scopul este absolut identic. Singura solutie : sa incercam sa ne informam corect din surse cat mai diversificate si sa traim corect si logic. Binele nostru nu va veni de la politicieni. Trebuie sa ni-l cautam singuri. Romanii sunt in stare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus