Presiunea apei potabile în unele zone ale cartierului Arhitecților, din Cisnădie, a ajuns “la un neverosimil 0,2 bari“ se arată într-un comunicat emis de o asociație a locuitorilor zonei. Furnizorii de servicii din zonă arată că sesizările sunt anonime.
Deoarece majoritatea centralelor termice au nevoie de o presiune de minim două atmosfere în rețeaua de apă potabilă, dar în anumite zone ale cartierului Arhitecților presiunea reală este sub o atmosferă, se arată într-un comunicat publicat pe pagina Asociație pentru dezvoltarea cartierului Arhitecților. “Această situație trenează de ani de zile în multe zone din cartier, fără soluții până în prezent. Iar în ultimul timp tot mai mulți locuitori s-au plâns de presiunea foarte scăzută. Precizăm că nu există o corelare cu anumite disfunctionalități anunțate în rețeaua Apă Canal (zile în care s-au anunțat intervenții/defecțiuni la rețea), fiind o problemă persistentă“, se arată în comunicatul publicat în cursul după-amiezii de joi.
Potrivit sursei citate, zonele afectate sunt atât pe teritoriul municipiului Sibiu (șapte străzi), cât și pe cel al Cisnădiei, beneficiarii fiind abonați atât la serviciile Apă Canal, cât și ale Acvapur Dam SRL (societatea privată care asigură servicii de apă și canalizare pentru majoritatea locuitorilor din zonă). “Presiunea este la cote de avarie, de circa un bar sau chiar (în anumite momente) și un neverosimil de 0,2 bari. În aceste condiții a face un duș seara sau a avea o centrală funcțională tinde sa devină un lux. Centralele termice pur și simplu nu mai pornesc“, se mai arată în comunicatul remis redacției Turnul Sfatului.
“Sesizări anonime“
Locuitorii din zona cartierului Arhitecților și-au discutat problemele și prin intermediul rețelelor de socializare, semnalând situații similare pe numeroase străzi, precum Grigore Ionescu, Dorului, Nicolae Porumbescu, Duiliu Marcu, Ghica Budești, Horia Creangă și așa mai departe. “Am primit și noi o sesizare nesemnată, la 11 noaptea. Fără să vină să discute nimeni nimic cu mine. Au fost, într-adevăr, și momente cu presiuni scăzute în rețea. Dar 0,2 bari nu cred că au fost vreodată. Noi ne dorim să rezolvăm toate problemele, dar să vină să se discute concret cu noi, nu prin sesizări nesemnate. Noi încercăm să rezolvăm toate problemele, am luat legătura și cu cei de la Apă Canal“, declară, pentru Turnul Sfatului, Nicolae Burprich-Damian, administratorul societății Acvapur Dam SRL.Reprezentanții Apă-Canal au anunțat, pentru Turnul Sfatului, că vor analiza situația reclamată și vor reveni cu un punct de vedere în cursul zilei de vineri.
În acest timp, locuitorii din zona cartierului aflat în continuă expansiune spun că situația devine una cronică și tot mai larg răspândită. “Majoritatea abonaților sunt racordați la sistemul de apă deținut și administrat de către firma privată, SC Acvapur Dam SRL. Aceasta nu reușește se pare, să ajungă la un acord cu furnizorul de apă potabilă SC Apă Canal Sibiu SA pentru rezolvarea situației presiunii. În aceeași situație se află însă și abonații care au contract direct cu SC Apă Canal Sibiu SA. Pur și simplu apa mai degrabă pică decât curge“, se mai arată în comunicatul citat.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Horia Creangă , Primăria Cisnădie , Apă Canal , Turnul Sfatului , Uniunii Arhitecţilor , Grigore Ionescu , Reprezentanții Apă Canal Sibiu , Apă Canal Sibiu , Cartierului Tineretului , Burprich Damian Nicolae , Acvapur Dam , Pentru Sibiu , Nicolae Burprich , Ghica Budești , Nicolae Porumbescu , Duiliu Marcu
Vizualizari: 7276
Ultimele comentarii
Acum 13 ore
Golanule
Acum 13 ore
FLOD
Acum 13 ore
Mita
Acum 13 ore
Fly
Acum 14 ore
ID