Miercuri,
12.05.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Vineri va fi ales “noul primar“ al Sibiului. “Suntem o echipă și menținem această echipă“

Vineri va fi ales “noul primar“ al Sibiului. “Suntem o echipă și menținem această echipă“

Cei 23 de consilieri locali ai Sibiului sunt chemați vineri, la miezul zilei, să aleagă viceprimarul care să exercite și atribuțiile de primar al orașului, după ce prefectul județului a emis un ordin de încetare a mandatului lui Astrid Fodor.

“Prin adresa 8873/3 iulie 2019, Instituția Prefectului a comunicat Ordinul 262/3 iulie 2019 emis de prefectul județului Sibiu, prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului municipiului Sibiu, doamna Astrid Cora Fodor. Având în vedere această situație, potrivit prevederilor art. 72, alin. (1) din Legea 215/2001, actualizată «în caz de vacanță a funcției de primar (...) atribuțiile ce îi sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de (...) unul dintre viceprimari, desemnat de Consiliul local cu votul secret al majorității consilierilor în funcție, cu respectarea drepturilor și obligațiilor corespunzătoare funcției și care va primi o indemnizație lunară unică, egală cu cea a funcției de primar, pe perioada exercitării funcției»“, se arată în raportul care însoțește singurul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CL Sibiu.

Mandatul primarului Astrid Fodor a fost întrerupt de ordinul prefectului ca urmare a unui proces de incompatibilitate, pierdut definitiv în cursul lunii aprilie. Fodor a declarat pentru Turnul Sfatului că, în aceste condiții, va ataca ordinul în instanță și o va propune – în calitate de președinte al FDGR Sibiu – pe Corina Bokor (foto principală) pentru a prelua atribuțiile de primar.

Primarul interimar - inginer

Corina Bokor, reprezentantă a FDGR, a fost aleasă consilier local al Sibiului în 2012. În decembrie 2014, ea a devenit consilier local cu atribuții de viceprimar, luându-i astfel locul lui Astrid Fodor, care a fost aleasă viceprimar cu atribuții de primar, în urma demisiei lui Klaus Iohannis, ales președinte al României. “A fost o perioadă interesantă, plină de informații, dându-mi ocazia de a mă implica în problemele curente ale orașului și în folosul sibienilor“, descria Bokor, în campania electorală din 2016, cei doi ani de “viceprimar interimar“. După alegerile locale din 2016, Bokor a fost aleasă din nou viceprimar, celălalt post fiind ocupat în urma negocierilor politice de reprezentanții PNL.

Este de profesie inginer, iar potrivit ultimei declarații de avere publicată de Primăria Sibiu, nu are pe numele său nici imobile (clădiri sau terenuri), nici active financiare, nici investiții, dar nici datorii (a avut până în 2017, timp de zece ani, un credit în valoare de 350.000 de lei). Singurele venituri ale familiei Bokor, potrivit declarației de avere completată în 2018, sunt salariul de viceprimar al Corinei Bokor (76.864 de lei, venit anual), cel al soțului (1.934 de lei, venit anual, angajat la o societate privată) și alocația fiului minor (1.008 lei, pe an).

Liberalii votează cu FDGR

Din cele 23 de voturi din Consiliul Local Sibiu, majoritatea aparțin FDGR (12), urmați de PSD (șase) și PNL (cinci). Prin urmare, FDGR controlează majoritatea, ceea ce face ca propunerea de a o numi pe Corina Bokor drept primar interimar al orașului să fie una cu evidente șase de reușită. Însă pe lângă cele 12 voturi ale FDGR, Corina Bokor va primi și cele cinci voturi ale liberalilor. “Noi vom respecta înțelegerile și protocoalele semnate cu Forumul Democrat al Germanilor din România. Pentru că suntem o echipă și mi se pare normal să menținem această echipă la nivelul județului și municipiului Sibiu“, declară, pentru Turnul Sfatului, Răzvan Pop, președintele organizației municipale a PNL Sibiu și consilier local (până luna trecută a fost și viceprimar).

Social-democrații sibieni nu sunt încă, hotărâți. “Noi încă nu am decis. Vom avea în această după-amiază o ședință a Biroului Permanent, în cadrul căreia vom decide cum vom vota“, arată Ioan Stroie, liderul grupului de consilieri locali ai PSD Sibiu.

Citește și Astrid Fodor, după ce prefectul Adela Muntean a suspendat-o din funcție: Era previzibil ca un prefect PSD să acționeze în acest mod!

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Hauptstadt

Acum 1 an

Pleaca Fodor, vine Bokor. Cu tot respectul pentru cele doua doamne, dar ca oameni de administratie publica, viziune, capacitate de a implementa proiecte de anvergura, profesionalism, implicare, gestionare a problemelor, ambele sunt nulitati incremenite in timp. Exact mentalitatea sibianului de acum 20-30-40 de ani. Rigida, izolationista, goala de continut. Atata timp cat nu vom avea un candidat serios si nu echivalentul lui Dancila pus de Iohannis, Sibiul nu va avea primar si gradul redus de dezvoltare se va datora exclusiv inertiei post 2007. Oradea si Clujul sunt la ani distanta. Din pacate, noi ne indreptam spre oraselele provinciale mici spre medii. Intreaga administratie sibiana este mediocra, legata la ochi, cu creierul impietrit si incapabila de a face pasul spre o administratie europeana. Parcari supra si subterane, reconfigurare strazi si trafic, santiere mari (centru conferinte, stadion, sala polivalenta cu CJ), etc sunt inexistente.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

yyy

Acum 1 an

ai un candidat preferat/ideal din politica/administratie sau business-ul dibian?
Raspunde

Nicu

Acum 1 an

Am rezerve ca Bokor Corina va putea administra si conduce Primaria Sibiu,spun aceasta in cunostinta de cauza ca specialist in administratie publica si sibian care cunoaste problemele din administratia sibiana!Un exemplu:relatia acesteia cu firma Terra building din iernile trecute precum si altele!Vom vedea timpu va arata daca am dreptate!
Raspunde

IOO

Acum 1 an

Protocolul conteaza nu cetatenii sau competenta... Traiasca!!
Raspunde

Creditul vietii

Acum 1 an

Dar creditul acela de 350.000 de lei a disparut unde? A fost rambursat sau preluat miraculos?
Raspunde

eugen

Acum 1 an

Degeaba toata agitatia, doamna primar Astrid Fodor va fii repusa in functie deoarece decizia prefecturii este ilegala. Justita o sa constate acest lucru. Din primavara viitoare oricum o sa avem alt primar (Forum+PNL). Asa ca degeaba incearca PSD-ul sa agite acum apele.
Raspunde

...

Acum 1 an

Babu' Ilie, De la sculărie, La Primărie. Și se va face ordine.
Raspunde

corina

Acum 1 an

Ptr ce a făcut creditul?A "mâncat" pur și simplu banii? Ca n-are imobile,terenuri,mașină pe nume? Ar fi important de menționat.
Raspunde

Anonymus

Acum 1 an

si cum de sotul stimabilei doamne Bokor castiga doar atata pe an? si un student din bursa are mai multi bani... ciudata declaratia de avere, ar trebui verificat si sotul si copilul ce au pe nume...
Raspunde

!!!!!!!

Acum 1 an

Inchipuitii "Dumnezei pe pamant" readusi acolo jos printre noi, unul cate unul. Poate asa o sa vada ce vedem cu totii adica toate neregulile semnalate in presa de atatea ori si sa isi dea seama ca vrem doar RESPECT, CORECTITUDINE, NORMALITATE.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus