Miercuri,
08.02.2023
Cer Senin
Acum
-3°C

Interviu. Dan Barna, președintele USR, între Președinție și Primărie. ”Sibiul are nevoie de o nouă poveste”

Interviu. Dan Barna, președintele USR, între Președinție și Primărie. ”Sibiul are nevoie de o nouă poveste”

La Sibiu, Alianța 2020 USR PLUS a devenit a doua forță politică, dacă luăm în considerare rezultatele alegerilor europarlamentare. Cu toate acestea, jumătatea Alianței – cea dinspre PLUS – e o necunoscută la Sibiu. Asta în condițiile în care Alianța își propune să participe și la alegerile locale, în cadrul cărora va propune un nou proiect pentru Sibiu. Cel puțin asta spune Dan Barna, deputatul de Sibiu ales președinte al USR și copreședinte al Alianței la nivel național. Cel care sâmbătă, 13 iulie, are cele mai mari șanse să fie desemnat candidatul USR pentru Președinția României. Desemnare care, însă, nu îl pune pe Barna în situația de a respinge ideea unei candidaturi pentru Primăria Sibiu.

Reporter: Alianța USR PLUS, la nivelul Sibiului, este a doua forță politică. Văd USR-ul, văd oamenii de aici, dar vă întreb unde e PLUS-ul? Cum vă împăcați cu această situație, în care lucrați cu un partid care, în Sibiu, de fapt nu prea există? Dan Barna: Este un parteneriat care la nivelul României s-a dovedit câștigător. Alianța USR PLUS a fost un pariu, că se poate crea și poate exista în România o forță care să joace și să conteze de la egal la egal cu vechile partide politice. Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani în România când există trei forțe politice comparabile ca forță (față de PNL și PSD sunt trei-patru procente în sus sau în jos). Deci decizia de a face această alianță, între un partid nou, de trei ani, cum este USR-ul, și un partid extra-nou, cum sunt colegii de la PLUS, a fost o decizie înțeleaptă. La nivel de membri, USR și PLUS au același ADN și asta s-a văzut în campanie, când am colaborat atât de bine la nivel național. E adevărat că într-un județ sau altul există situații în care USR e mai puternic, există și localități și zone unde PLUS-ul e mai puternic și e normal să fie așa. Alianța USR PLUS este o decizie confirmată de electorat. Că am luat 23% arată că există un sfert de Românie care are nevoie și vrea să fie reprezentată de această forță proeuropeană, modernizatoare, forță proaspătă în cel mai profund sens al cuvântului.

Dincolo de proiectul alegerilor prezidențiale, vom avea alegerile locale. Pe cei din USR îi văd, dar pe cei din PLUS nu îi văd. Cât de mult acceptați o astfel de situație? Chiar aseară (interviul a fost realizat ) ne-am întâlnit cu colegii de la PLUS. Ei sunt în alegeri interne la nivel local în aceste săptămâni. La nivel național au termen până în noiembrie astfel încât fiecare filială să aibă președinți, vicepreședinți și așa mai departe. Sunt oameni de bună calitate, care au fost alături de USR în campanie.

USR PLUS ar putea rămâne o alianță și pentru alegerile locale? Fără îndoială, da. În acest moment avem la București, la nivel central, cele două echipe de negociere de la USR și de la PLUS, tocmai pentru a da cea mai eficientă și pragmatic-funcțională formă a acordului de alianță pe mai departe. Vom avea candidați comuni și la locale și la alegerile generale.

USR va candida în toate localitățile din județ? Nu știu dacă vom fi prezenți în absolut toate comunele, dar ne dorim să acoperim cam 86% din populația județului, va fi un obiectiv pe care îl vom atinge cu siguranță. Obiectivul nostru – și al lui Adrian Echert și al Dianei Mureșan și a celorlalți colegi – este să nu fim doar prezenți în alegeri, ci și să câștigăm cât mai mult.

Există suficient de mulți membri USR suficient de bine pregătiți astfel încât să poată emite opinii valabile pe teme de administrație? Căci tinerețea e frumoasă, dar nu e deloc o garanție în administrația locală. Tocmai din această cauză prioritatea partidului este extinderea. Eu am preluat partidul în 2017 cu 1.500 de membri și 50 de filiale. Acum sunt 500 de filiale și 14.000 de membri. Și pentru a acoperi toate listele de candidați ne-ar trebui către 40.000 de membri. De aceea miza, dincolo de campaniile care vin, este extinderea, crearea de noi filiale. În momentul de față, în județul Sibiu avem 14 filiale: Sibiu, Mediaș, Cisnădie, Agnita, Șelimbăr, Dumbrăveni, Tălmaciu, Turnu Roșu, Miercurea Sibiului, Chirpăr, Târnava, Biertan și Slimnic. Adrian Echert, președintele organizației județene, și-a propus ca până la finele acestui an să avem 30 de filiale în județ. Tocmai pentru a fi prezenți în rândul a cât mai multor administrații locale.

Ce părere aveți despre ceea ce i s-a întâmplat primarului Astrid Fodor? Avem un prefect iresponsabil și caraghios care face actul de administrație la televizor. Ridicol, neprofesionist, jenant, nu mai trebuie să înșir toate adjectivele. Avem un caz clasic de conflict de legi, aberant, în care se ia o decizie. Care trebuie respectată. Înțeleg că doamna Fodor a contestat ordinul de prefect și vom avea o decizie pe această speță. În rest nu e prea mult de comentat pentru că am văzut că s-a creat niște emoție, că avem o problemă cu primarul, dar viața merge mai departe. Despre asta este vorba: într-o comunitate, administrația trebuie să ducă viața mai departe independent de acest incidente procedurale. Cam asta văd eu aici și nu de corupțiile care au îngropat România. Vorbim de un incident procedural generat de un conflict de legi. Trebuie respectate deciziile așa cum sunt, oricum există o schimbare de legislație și probabil se va ține cont în decizia finală. Dar dincolo de asta, eu cred că pur și simplu trebuie mers mai departe în administrarea orașului. Este o miză mult mai mare, dincolo de acest subiect neplăcut, regretabil și care arată slăbiciunea legislativă a orașului.

Barna, între candidatura pentru Președinție și Primărie

Dan Barna e sibian și umblă mult prin țară. Cum vedeți, având comparație, modul în care este administrat Sibiul ca oraș și ca județ? Sibiul se bucură cumva de un avantaj civic, istoric și cultural. Asta s-a consolidat de mai mult timp, cred că imediat după Revoluție, prin expunerea și relația cu Germania, cu spațiul vestic. A venit Festivalul de teatru care a atras dezvoltare, oportunitatea aceea uriașă cu Capitala culturală europeană în 2007, toate acestea au ridicat cumva orașul și prin extensie județul, un pic peste media țării, ca să fiu elegant. Iar analiza ar trebui să o facem din această perspectivă, dacă în termeni de oportunități generate și pe care le poate genera actualul stadiu al orașului, dacă le exploatăm suficient. Și aici evident ar fi loc. Sunt zone civice unde trebuie mers mai departe și folosesc drept spațiul comun sportul. Vorbeam acum câteva zile cu ambasadorul Elveției și îmi spunea că a analizat datele referitoare la alocările bugetare locale către cultură, iar Sibiul ar fi pe primul loc, ceea ce e un lucru remarcabil și lăudabil. Dar în partea de mișcare sportivă, în sensul de mișcare pentru sănătate, activități fizice necesare deoarece angrenează o masă mai mare de oameni, lucrurile au stagnat ani de zile. Și în proiecte precum stadionul, dar și în proiecte mai mici, mai simplu spus terenuri de baschet, fotbal, de făcut sport. Sunt câteva în Sub Arini, dar cam acolo se termină povestea. Deci consider că în partea asta ar trebui dezvoltat orașul. Industrial orașul stă bine, dar în termeni de viziune a specializării este o parte care ar mai trebui discutată. Iar despre spital nu mai menționez, căci este deja o saga pe care o trăim deja de mai mult timp.

Dar administrarea orașului înseamnă acum un excedent bugetar care, laolaltă cu creditul de la BERD, înseamnă aproape 100 de milioane de euro. Aici nu mai pot să fiu la fel de neutru sau elegant. Sibiul are nevoie de o viziune. USR va propune o viziune, de mers mai departe. E foarte frumos că am avut o stabilitate, că PSD nu a jumulit și jefuit orașul, după cum s-a întâmplat în multe alte locuri din România. În egală măsură, secvența de dezvoltare în care a trăit inerțial Sibiul după Revoluție și după Capitala culturală pare că s-a epuizat. Trebuie venit cu o nouă viziune, pentru a duce mai departe un oraș care are atuuri și pe partea economică, dar și pe cea cultural-civică, având o populație care susține aceste componente. Tocmai acum lucrăm în cadrul USR la programul de guvernare locală. Ne-am împărțit în 14 departamente pentru pregătirea acestuia. Orice cetățean din Sibiu care simte că poate să contribuie la viziunea aceasta de Sibiul al viitorului e bine-venit și colegii mei îi așteaptă să fie implicați. Suntem foarte optimiști că vom veni cu o viziune care va arăta Sibiul de la 2020 încolo. Pentru că viziunea de până acum e cartea clasică. Sibiul are nevoie de o nouă poveste. Asta va propune USR.

Ar exista scenariul ca această poveste să o spună candidatul Dan Barna? Sau Primăria Sibiu e ”prea mică” pentru Dan Barna? Asta depinde și de ce se va întâmpla în lunile viitoare. Indiferent care va fi poziția mea, eu voi rămâne alături de colegii mei din Sibiu, voi rămâne în Sibiu și voi fi o prezență activă și vom vedea care va fi rolul și implicarea mea în funcție de ce se întâmplă. Dar miza ca USR să ducă Sibiul mai departe este una reală și realistă.

Dacă vom avea doi sibieni (Klaus Iohannis și Dan Barna) care se vor bate pentru Președinția României, cum vedeți că se vor împărți voturile la Sibiu? Cu siguranță Sibiul va rămâne județul care va da cele mai multe voturi, aici nu avem niciun fel de dubiu. Dincolo de asta va fi, într-adevăr, interesant. Decizia în ceea ce privește candidatul pentru prezidențiale nu am luat-o încă în Alianță, ca să nu creez o știre artificială, vom vedea cine va fi acel candidat în termen destul de scurt, zic eu. Dar este o viziune foarte îmbucurătoare să îți imaginezi un tur doi între Klaus Iohannis și candidatul Alianței USR PLUS. Ar fi o imagine care ar arăta că România a luat niște oxigen, există o astfel de terapie cu oxigen care te întremează și te pune pe picioare mai rapid. Ei, un astfel de tur doi ar fi unul care ne-ar întrema ca țară.

USR PLUS versus PNL FDGR

Cel puțin la nivelul municipiului Sibiu, USR se va bate cu un FDGR la care, cred eu, nu contează numele individual, contează sigla Forumului. Cum veți aborda alegerile în acest context? Mai este un an până la alegerile locale și nu văd un nume nici din partea USR. Noi vom folosi mecanismele pe care le-am confirmat cumva în activitatea noastră, respectiv acele de tip ”primaries”, cum am avut și la europarlamentare. Adică acolo nu am avut vreun mare ”star” care să tragă lista, pur și simplu cei care au dorit să candideze s-au înscris, au mers prin toată țara, și-au făcut campanie, au votat toți membrii de partid. Este un mecanism care dă credibilitate și consistență și mobilizează. Iar cei mai votați primii patru sunt acum europarlamentari. Pe aceeași logică, am deschis și la Sibiu campania internă în care colegii se vor înscrie pentru candidaturi pentru posturi de consilieri, primari, președinte de Consiliu Județean. Vom vedea cine vor fi cei care vor intra în cursă, vom avea acest vot intern. Discutăm la nivelul alianței și perspectiva unui ”primaries” cu locuitorii, adică un sistem mai apropiat de cel american, astfel încât persoana care va fi în cele din urmă susținută de USR PLUS să aibă cea mai mare legitimitate, și formală, și aparentă. Pot să fie și activiști civici sau personalități locale care au tracțiune, nu este obligatoriu să fie membri de partid.

Anul viitor se împlinesc 20 de ani de când, în municipiul Sibiu, FDGR-ul câștigă cu procente foarte mari. De aceea vă întreb dacă credeți că misiunea USR va fi una ușoară la Sibiu? E foarte simplu: nu a existat USR.

Dan Barna (USR) și Paul Porr (FDGR). Aliații de anul trecut, adversarii politici de anul viitor Dan Barna (USR) și Paul Porr (FDGR). Aliații de anul trecut, adversarii politici de anul viitor

Totuși, în cazul FDGR vorbim de procente apropiate și de 90%, precum le avea Klaus Iohannis. Dar care a fost alternativa? Din această perspectivă, tocmai pentru că acum există USR, alegerile vor arăta unde se duce componenta activă a societății din Sibiu. Practic, așa și explic succesul USR-PLUS. S-a creat o nouă clasă socială, activă politic. Tineri, antreprenori, oameni care aveau și au un rol în comunitatea lor care creează locuri de muncă și muncesc au înțeles că dacă nu se implică și politic, lucrurile nu se vor schimba. Că dacă rămânem mereu în logica faptului că o să ne salveze Dragnea și Tăriceanu, o să ieșim din Europa fără să băgăm din seamă. Această implicare a acelei pături de populație care până mai ieri credea că politica e o mizerie de care nu trebuie să ne ocupăm a văzut ce se întâmplă când îi lasă pe alții. Unde dorește această componentă, care e tot mai numeroasă și mai activă, să mergem e una din explicațiile consistente ale succesului USR. Implicarea e să fii prezent, să vii în aceste partide noi, care schimbă vechea paradigmă, cu care suntem obișnuiți. De 30 de ani avem aceleași procente la partide, cum cam peste tot în țară a fost. De aceea spun că acum este un paradox: pentru prima dată în ultimii 30 de ani avem trei partide, nu doar unul sau două.

Dar la nivel local, Sibiul are drept specific votul către FDGR, care nu există în restul țării și care, la un moment dat, a început să se manifeste și în localități în care nu au trăit niciodată sași. Modalitatea de prezență a FDGR în politica locală a scăzut în ultimul timp, o dată cu plecarea lui Klaus Iohannis la București. Forumul, ca partid, are o amprentă mai subțire în politica din județul Sibiu. Asta e percepția mea, cel puțin.

În Sibiu funcționează de mulți ani o alianță între FDGR și PNL, una cu conotații naționale, dacă îl avem în vedere pe președintele țării. Cum se poziționează USR față de această alianță? Alianța USR-PLUS a apărut în toată țara exact în contextul politic existent în fiecare loc. Da, în Sibiu avem nu i-aș spune noroc, ci beneficiul civic al faptului că sibienii au înțeles că PSD nu poate fi o variantă pentru România. Iar acest lucru contează pe plan local. Avem apoi alternativa PNL – FDGR, care a reprezentat opțiunea pe care au avut-o ani de-a rândul sibienii. De această dată, istorică să spun așa, există și opțiunea USR PLUS, a unor oameni noi – la propriu – în politică. Sunt oameni care au decis să se implice în politică tocmai din sentimentul că e nevoie de ceva în plus, de un aer proaspăt. Rezultatele electorale arată că sibienii rezonează cu acest mesaj și, pe această logică, va fi o competiție foarte deschisă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

S

Acum 3 ani

Sa vedem ce și pe cine propun, în comparație cu fdgr-pnl. Cu psd nu votez niciodată, dar între usr/plus și fdgr/pnl(sau separat cele doua), sa ma convingă cu oferta.
Raspunde

scepticul

Acum 3 ani

Sau de un povestitor-trombonist ca matale!
Raspunde

Un Sibian

Acum 3 ani

Dar administrarea orașului înseamnă acum un excedent bugetar care, laolaltă cu creditul de la BERD, înseamnă aproape 100 de milioane de euro. "Aici nu mai pot să fiu la fel de neutru sau elegant. Sibiul are nevoie de o viziune. USR va propune o viziune, de mers mai departe. E foarte frumos că am avut o stabilitate, că PSD nu a jumulit și jefuit orașul, după cum s-a întâmplat în multe alte locuri din România. În egală măsură, secvența de dezvoltare în care a trăit inerțial Sibiul după Revoluție și după Capitala culturală pare că s-a epuizat. Trebuie venit cu o nouă viziune, pentru a duce mai departe un oraș care are atuuri și pe partea economică, dar și pe cea cultural-civică, având o populație care susține aceste componente. Tocmai acum lucrăm în cadrul USR la programul de guvernare locală. Ne-am împărțit în 14 departamente pentru pregătirea acestuia." Asta vrem să auzim, asta ar fi trebuit să și facă Astrid ”fără viziune” Fodor. Mi-a plăcut că a punctat și la partea cu stadionul. Păcât însă că și acest sibian va merge mai mult ca sigur să candideze la prezidențiale (șef de partid doar ca simplu primar? îndoielnic, îndoielnic de tot), lăsând pe altcineva să candideze, dar problema e că acel/acea altcineva nu va câștiga primăria Sibiului, de vreme ce sigur va fi un necunoscut/o necunoscută.
Raspunde

Zumba

Acum 3 ani

Ce fața de neosecurist are si caricatura asta de personaj!!!! Reprezentantul unui partid facut peste noapte de “prietenii” cu epoleti!!!
Raspunde

Eka

Acum 3 ani

Ce atac jalnic si josnic ! Asta e tot ce poti inventa negativ despre Barna si USR ? Nici macar nu dai dovada de imaginatie, pentru ca evident inteligenta iti lipseste . Cred ca va e groaznic de frica ca se va respecta in sfarsit legea in tara asta si vor disparea micile/marile voastre combinatii.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Propun sa candideze Petre Ispirescu !
Raspunde

///

Acum 3 ani

Cel mai bun comentariu pe ziua de azi. Bravo, Till!
Raspunde

Stan Pățitul

Acum 3 ani

În primul rând ar trebui ca primăria să ofere servicii reale cetățenilor, nu să asigure slujbe pentru toate neamurile și cucoanele care îți vorbesc cu scârbă când ai treabă pe acolo. Apoi dacă chiar e să facă ceva acest USR, să tragă un ochi înspre activitatea serviciului de urbanism, care ține parte mafiei imobiliare în detrimentul oamenilor de rând. Foarte putrede sunt lucrurile în această instituție în general, iar mulți se fac că nu văd, alții sunt pur și simplu naivi sau idioți!
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

o sa vedei un blat in finala intre barna de sibiu si werner de sibiu ca la fotbal in divizi C,pe vremuri oricum frau veorika are sanse de loc 4 sau 5
Raspunde

2cents

Acum 3 ani

Sibiul, ca de altfel intreaga Romanie, au nevoie de fapte, nu de povesti. La povesti (vanatoresti) nu va intrece nimeni, toti politicienii par a fi alesi dintre povestitori de top. Nici politicianul din acest articol nu face exceptie de la regula asta si se vede.
Raspunde

2cents

Acum 3 ani

...mda, am reformulat in graba comentariul de mai sus si a iesit cu acord gresit un pic mai sus, dar cine vrea sa priceapa ce e scris o sa priceapa
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 ani

Dacă nu se aventura ridicol in candidatura prezidențială ar fi fost o soluție pentru candidatura la Orimarua Subiu : PSD - never , PNL - practic nu există , FDGR nu mai are biologicresurse , USR - o himeră ! In Sibiu spiritul comunitar - civic este puternic dar nu are reprezentanți și lider ; probabil din cauza intensei emigrații - nu doar a sașilor , ci mai ales a romanilor . Pana când nou - veniții se vor integra mai trece k generație . Aceasta este drama Sibiului .
Raspunde

///l

Acum 3 ani

Drama Sibiului este ca votam de 20 de ani FDRG!
Raspunde

Pop

Acum 3 ani

Alternativa "saseasca" nu mai este o optiune ! Orasul a ramas la stadiul 2007 . E nevoie de un primar cum are Clujul , Oradea sau Brasovul care au in spate si o primarie puternica . Din pacate Herr K.I. nu a stiut sa construiasca o primarie serioasa , de aceea Frau A.F. a esuat lamentabil . Dar sa nu ne miram ca si la nivel de PNL doamnele alese sa conduca acest partid au esuat la fel de lamentabil .
Raspunde

Barna Nyloane

Acum 3 ani

Acest indivic numit barna... sa se duca in grajdiul de unde a iesit cu indicatii despre ce povesti are nevoie Sibiul. Suntem cam satui de PSD si acum USR sa ne spuna povesti.... USR-ul asta incepe sa semene tot mai mult a prostie generala... un fel de psd oligofren si hipster.
Raspunde

USR hipsterism fripturism

Acum 3 ani

Sa isi ia labele de pe Sibiu, acest barna, cu trupa lui de hipsteri... n-au dovedit nimic pana acum si n-au nici un drept moral sa dea indicatii. Au castigat niste alegeri in unele locuri, doar pe nemultumirea populatiei si scarba fata de PSD... Pana sa dea indicatii si lectii, acesti USR, sa dovedeasca niste lucruri...suntem scarbiti de insi la costum care sa ne spuna ce trebuie sa facem.... un lucru e sigur, ca nu e nevoie de ei.
Raspunde

sibian

Acum 3 ani

Deci 14000 de membri in toata tara, al 3-lea partid din Romania? Cred ca sunt mult prea putini pentru a putea guverna. Problema la USR este lipsa de doctrina, de strategie. Nimeni nu stie, cred ca nici Barna nu stie, ce vor face daca vor castiga alegerile. Nu exista nici un plan, nici o viziune. Doar sa ataci psd-ul si sa aduci pe tapet niste idei care se potrivesc cu un anumit mod de gandire, nu cred ca este suficient. Iar alianta cu partidul lui Ciolos mai mult strica decat ii ajuta. La Sibiu trebuie sa ramana FDGR daca nu vrem sa ajungem ca alte judete si orase din tara. De 20 de ani aceasta guvernare locala ne-a scapat de baroni si de jafuri de proportii. Iar cat priveste presidentialele, sper ca Johannis sa castige din primul tur
Raspunde

Lex

Acum 3 ani

Asa este.... Sibiul are nevoie de o zona metropolitana cu transport in comun si mai multe investitii publice, in infrastructura, are nevoie de un tramvai care sa lege toata marginimea, nu doar rasinariul. In timpul PSD-ului nu se prea face nimic nicaieri...mai ales in Sibiu de unde s-au taiat fornduri, ca si din Cluj de exemplu. Dar, USR-ul nu poate veni cu toti neica nimeni inscrisi pe liste si care iese iese.....TREBUIE OAMENI COMPETENTI si inteligenti.... nu insi inscrisi in USR, care isi pun bil ein caciula si se extrag ca la loto ! Aia nu e politica, e imbecilitate. Un partid adevarat si un grup de oameni orice ar fi el, e mai eficient daca isi recunoaste valorile si le pune la loc de cinste ! E copilarie sa crezi ca se poate merge asa, la intamplare sa ajungi sa conduci o tara.... E dezastru, practic.
Raspunde

periscop

Acum 3 ani

Nu de povești avem nevoie ci de manageri competenți și eficienți.
Raspunde

Red Plague

Acum 3 ani

Sibiul a fost la adapost de ciuma rosie timp de 15 ani si se observa ! Orasul e mult mai bine gestionat decat majoritatea oraselor din Romania. Sper sa nu fim naivi si sa ne aruncam cu totul in mainile acestui USR care n-a avut timp inca sa dovedeasca daca e vreo ciuma sau nu... Pana la urma de vorbit si de promis e usor. Intr-adevar sunt unele lucruri care s-au impietrit prin directiile locale, dar aia e vina oamenilor, cumetriilor care se formeaza dealungul timpului.... e nevoie ca acolo sa fie facuta curatenie ! Aia e clar.... de-aia sunt mandate si alegeri periodice, pentru a se curata acele uscaturi si a se face un refresh al cumetriilor care se impamantenesc.... pentru ca astia sunt oamenii, in special mediocrii... gasesc un loc cald in care sa nu faca nimic si aia fac.
Raspunde

Neoliberalism Fanatic

Acum 3 ani

Sper ca acest USR sa nu se alinieze doctrinei neoliberale globaliste si sa inceapa sa accepte tot felul de imigranti pentru a ne autodistruge genetic in cateva generatii, dupa cum le e planul. Ar trebui sa declare orice partid daca se aliniaza la asa ceva, inainte de alegeri ! Deocamdata nu stim cu USR-ul, ar trebui poate itnrebati !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus