Marţi,
16.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Ion Țiriac, față în față cu Marius Vecerdea, la Tribunalul București: Nu am înțeles nici 1%

Ion Țiriac, față în față cu Marius Vecerdea, la Tribunalul București: Nu am înțeles nici 1%

Marius Vecerdea, președintele clubului de tenis Pamira din Sibiu, a contestat în instanță alegerile la conducerea Federației Române de Tenis, astăzi fiind programat primul termen.

Ion Ţiriac, ales preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, a ajuns, joi, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti, după ce unul dintre candidaţii la şefia Federaţiei, Marius Vecerdea, a contestat alegerile de la Federaţia Română de Tenis. Unul dintre candidaţii la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis, dar şi la un post de vicepreşedinte, Marius Vecerdea, a contestat alegerile din cadrul Federaţiei Române de Tenis din poziţia sa de preşedinte al Clubului Sportiv Pamira.

Prezent la Tribunalul Bucureşti, Ion Ţiriac a declarat că nu ştie exact motivul pentru care alegerile sunt contestate şi speră ca Ministerul Tineretului şi Sportului să acorde spijinul necesar tenisului românesc.

"Nu am înţeles nici 1% din termenele juridice care au fost. Se pare că este un cetăţean american care are un club la Sibiu şi de vreo 5 ani, de 4 ani dă în judecată Federaţia Română de Tenis pentru orice motiv. Eu în situaţia în care sunt am treabă. Asta e legea, suntem o ţară democratică, dar eu am treabă de făcut, Centrul naţional, refăcut eventual dacă ne da înapoi banca, leagănul nostru al tenisului de la Staicu, am de făcut centrele de juniori. Avem treabă. S-a ales, înţeleg eu, democratic, eram în sala aia când s-a ales. Din păcate, nu s-a ales dumnealui, nu ştiu nu înţeleg şi să fiu sincer dumneavoastră credeţi că chiar mă interesează pe mine unul care vine din Congo sau din altă parte, care, având în vedere ce este ce face, ne dă în judecată, nu mă interesează, îmi văd de treaba mea sperând că Ministerul Tineretului şi Sportului care a agreat Federaţia Română îşi face datoria şi ne bagă şi nouă sumele acelea care nu au fost alocate în ultimii 3,4 ani să facem treaba care o facem. Noi nu am putut să trimitem un junior la US Open, nu am putut să trimitem la Wimblendon suficienţi juniori, nici banii de transport nu-i aveam pentru că am fost blocaţi. Cine răspunde de acest individ, el nu are niciun fel de răspundere pentru că nu cred că o poate percepe", a declarat Ion Ţiriac la ieşirea din tribunal, conform Mediafax.

Marius Vecerdea, preşedintele Clubului de tenis Pamira, cel care a solicitat anularea rezultatelor alegerilor, a catalogat prezenţa lui Ion Ţiriac în instanţă ca o presiune asupra judecătorilor.

"Consider că este o intimidare foarte mare la adresa justiţiei apariţia domnului Ţiriac la instanţa de judecată, deşi conform procedurilor ar fi trebuit să se judece într-o cameră de consiliu care presupune lipsa publicului. Dumnealui nu are încă nicio funcţie în FRT, tocmai asta se judecă şi până la soluţionare dumnealui nu poartă calitatea de preşedinte. Am foarte mare încredere în justiţia din România. (N.r. Am cerut anularea alegerilor) în primul rând pentru că mai bine de 19 ani, FRT este condusă prin săvârşirea unor fapte profund ilegale şi aceste aspecte sunt statuate de instanţe de judecată, nu mai puţin de 16 judecători s-au pronunţat asupra faptelor ilegale. Nu am să cred că într-o ţară europeană apariţia unui personaj, unui tătuc, unui aproape dictator aşa cum chiar în primul discurs de după adunarea generală în care a fost ales a ţinut să precizeze într-o formă foarte interesantă domnul Ion Ţiriac. Nu am să cred că instanţele de judecată vor reacţiona la apariţia unui nume unui om care nu respectă legea. În primul rând, Clubul Sportiv Pamira pe care-l reprezint nu a fost lăsat să voteze în Adunarea Generală, i s-a interzis dreptul la vot fără justificare. Clubul Sportiv Pamira împreună cu alte 200 de cluburi nu au avut drep de vot", a declarat Marius Vecerdea, citat de Mediafax.

Marius Vecerdea a mai declarat că Ion Ţiriac l-ar fi ameninţat: "Agresivitatea domnului Ţiriac este incredibilă, nu mai puţin de câteva zile în urmă într-un interviu a menţionat că dacă acest om Marius Vecerdea nu se potoleşte îl vom linişti noi. Înţeleg că îl vom linişti noi înseamnă să vină nelegal într-o instanţă de judecată şi să pună presiune pe justiţie?".

În sala de judecată s-a aflat şi George Cosac, fostul preşedinte al FRT, ales vicepreşedinte al instituţiei, care a afirmat la acel moment, după ce a ascultat declaraţiile lui Vecerdea, că Federaţia îşi rezervă dreptul să facă plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva acestuia, având un martor care poate confirma că a plătit anumite sume de bani către un judecător. Joi, Marius Vecerdea a declarat că a primit din partea DNA o confirmare a plângerii depuse.

"Nu mai puţin de ieri am primit de la DNA confirmarea că dosarul a fost trimis la Parchetul General pentru această agresiune a domnului Cosac care a menţionat după adunarea generală că eu aş fi mituit judecători că să se pronunţe în favoarea mea. Este o acuzaţie incredibilă. DNA şi Parchetul General să-şi facă treaba", a declarat acesta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Vivi Dragan

Acum 3 ani

Un om bolnav de putere care va sfarsi rau. Chiar daca are sprijinul presedintelui sa il contesti pe Tiriac cand tu ai o gramada de schelete in dulap trebuie sa fi un pic mai mult dus. Chiar cati bani ati primit dea lungul timpului de la comunitatea din Sibiu pentru turneul de tenis care il pastoreste ? Si cati spectatori ati avut la meciuri ca puteai in 30 de secunde sa ii numeri pe toti ? Ca sa stim si noi ce public tinta declarati in fiecare an pentru banii pe care ii solicitati si ii primiti ? Oare falsul in declaratii mai este penal ? Sa speram ca actele pe care le depuneti mai ales deconturile pentru banii primiti nu o sa dispara cum au disparut tezele de doctorat de la Academia de Politie.
Raspunde

Ken Rosewall

Acum 3 ani

Nu-mi mai amintesc la câte meciuri de cupa Davis a jucat Marius Vecerdea - de vreo finală nu se pune problema. Nu că Țiriac ar fi perfect, dar totuși.
Raspunde

Eu sibianul de 54 de ani

Acum 3 ani

Vecerdea = carpa sasului. Problema este că el crede că sasul îl va acoperi în orice situație. Ce nu înțelege Vecerdea este faptul că lui Țiriac i se cam rupe de sas. Și încă un lucru pe care nu îl pricepe Vecerdea este că turneul (dacă îl putem numi așa) de tenis de la Sibiu este egal cu zero nu numai in Europa, dar și in România. E doar o modalitate de sifonat bani. Numai că DNA nu și-a băgat nasul pe la Pamira. Încă.
Raspunde

ToTo

Acum 3 ani

Esti prea obraznic, Marius Vecerdea. Stiu ca la FRT este o clica care trage sforile, dar sa il jignesti pe Țiriac, crezându-te mai bun te face sa pari un impertinent. Țiriac este un monument al seriozității și al succesului, apăi chiar de el te iei ?
Raspunde

Criss

Acum 3 ani

Alt scelerat procesoman care n-a dovedit probabil nimic dar vrea putere... sper ca procesele intentate fara motiv sa fie intoarse impotriva celor care le intenteaza fara motiv si sa plateasca.
Raspunde

scena9

Acum 3 ani

mái dragá ToTo, tu chiar vorbesti serios cánd afirmi cá "Țiriac este un monument al seriozității" ? Ìntreb si eu, nu dau cu parul...
Raspunde

Huaba

Acum 3 ani

Vecerdea - Pamira - LUCRU SLAB !
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

un no name finul lui kwi crede ca stie sa joace tenis ce si cite meciuri ai avut la roland garros,flushing medows,wimblwdon,sydney tiriplic antrenor de carmencite
Raspunde

Haha

Acum 3 ani

Cat tupeu si ipocrizie pe acest Vecerdea. Ce ai facut dumneata in tenis sa te recomande pentru aceasta functie? Daca nu erai finul cel iubit nici nu ti se permitea accesul in sala ca spectator la federatie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus