Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Un măgăruș a murit după ce a fost legat și părăsit la marginea unui sat sibian, chinuindu-se zile la rând

Un măgăruș a murit după ce a fost legat și părăsit la marginea unui sat sibian, chinuindu-se zile la rând

Iubitorii de animale din Sibiu suferă pentru încă o viață de animal pierdută din cauza indiferenței. Un măgăruș foarte tânăr a murit, în ciuda eforturilor celor de la Animal Life de a-l vindeca, după ce a fost părăsit la marginea unui sat, unde a stat și s-a chinuit zile la rând cu o sfoară care îi rodea tot mai mult în carne, în zona gâtului și a unuia dintre picioare. 

Poate câteva zeci de persoane au văzut măgărușul chinuindu-se pe marginea drumului, cu o sfoară care, pe măsură ce încerca să scape de ea, i se strângea tot mai mult în jurul corpului și îl chinuia. Abia când carnea a început să-i fie mâncată de viermi și ciori se așezau pe el vestea despre existența măgărușului a ajuns și la salvatorii de la Animal Life Sibiu.

Atunci când au ajuns la el, o imagine îngrozitoare le-a sfâșiat sufletele. „Măgărușul a fost găsit lângă satul Sădinca. Când a fost salvat, avea o funie încastrată în gât și în picior. E clar că a stat foarte multă vreme acolo, fără ca nimeni să îi fi acordat vreun pic de atenție. Era plin de viermi, ne-a spus o femeie că ciorile se așezau pe el deja… efectiv îl mâncau de viu. L-am adus la noi, veterinarul l-a operat, i-a amputat piciorul, i-a pus perfuzii… Chiar văzându-l la un moment dat mai vesel și că bea apă și se mișcă puțin, am fost convinși că va fi totul bine. Din păcate însă, nu a fost așa... Nu am apucat nici măcar nume să îi punem”, a povestit Andreea Roseti, președintele Animal Life, pentru Turnul Sfatului.

Este cel de-al patrulea măgar care ajunge la Animal Life și cei care s-au ocupat de el spun că a fost cu siguranță cel mai îngrozitor caz de până acum. Ce doare cel mai tare, spun aceștia, este indiferența tuturor celor care au trecut pe lângă el, fără să fi făcut nimic.

„Era și foarte mic și foarte slăbit. Pe noi ce ne-a întors pe dos foarte tare a fost faptul că mulți oameni l-au văzut și nu au făcut nimic. Animalele acestea sunt pur și simplu hămălite și chinuite o viață întreagă. Toate animalele pe care le găsim așa sunt bolnave sau rănite și nemicrocipate. Muncesc cât rezistă și apoi sunt lăsate de izbeliște, pe marginea drumului. Este al patrulea măgar pe care îl preluăm noi”, spune sibianca.
Un măgar a fost dat spre adopție, unul mai este la Animal Life, operat la ochi, pentru că a avut un ochi scos, unul a murit la o clinică cu o tumoare, acesta fiind și motivul pentru care a fost abandonat, iar acesta de acum este al patrulea.

 

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dan

Acum 2 ani

Pt cei care sufera: mergeti la un gratar si va trece suferinta
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un PSDist mandru

Acum 2 ani

Inteleg ironia, si mai ales cand vad ca la acest articol http://www.turnulsfatului.ro/2019/07/16/fetita-de-zece-ani-gasita-inecata-in-tarnava-nu-a-mai-putut-fi-salvata/ si nu vad nici un ‘afectat’ sau contrariat , mi i se face lehamite ! Bine ne zice a Tutea , popor de tampiti !
Raspunde

un sibian

Acum 2 ani

Felicitari Animal Life pentru tot ce faceti!!! Nu imi vine sa cred ca oamenii sunt indiferenti la asa ceva... cum poti sa te uiti la un animal cum se chinuie si sa nu faci un minim de efort sa il ajuti? daca stapanul lui e un criminal, chiar nimeni nu a incercat sa il salveze?
Raspunde

wut

Acum 2 ani

rromania 2019 :) cu greu o sa ne vindecam de boala nepasarii, DACA o sa ne vindecam candva...
Raspunde

Ciubotaru Mona

Acum 2 ani

Cei care au văzut un animal chinuit si nu au făcut nimic nu se pot numi oameni.
Raspunde

Un cititor

Acum 2 ani

Asta-i România!!!
Raspunde

Immanuel Kant

Acum 2 ani

"Poţi judeca inima unui om după felul cum tratează animalele."
Raspunde

Macelaru

Acum 2 ani

Toto cetatenii din Sadinca trebuie sa poarte 30 de zile un lant ruginit la gat direct pe piele - sa simtiti si voi ce a suferit saracul MAGARUS !
Raspunde

wut

Acum 2 ani

mars la coada vacii, vierme! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus