Joi,
09.07.2020
Cer Senin
Acum
20°C

Dan Barna, candidat la prezidențiale

19 Iulie 2019 16:01

Dan Barna, candidat la prezidențiale

Liderul USR Dan Barna va candida la alegerile prezidenţiale din toamnă din partea Alianţei 2020 USR-PLUS, potrivit unor surse politice citate de Mediafax. Liderul PLUS Dacian Cioloş va fi premierul desemnat de Alianţă în orice formulă politică după parlamentare.

Surse politice au declarat, pentru Mediafax, că în urma unor negocieri care au avut loc între partidele Alianţei 2020 USR-PLUS, preşedintele USR Dan Barna a fost desemnat pentru a candida la alegerile prezidenţiale din toamnă. De asemenea, partidele au ajuns la un consens şi în privinţa desemnării liderului PLUS Dacian Cioloş ca propunerea de premier al Alianţei în orice formulă politică care va fi stabilită după alegerile parlamentare din 2020, au mai declarat sursele.

Barna a fost ales candidatul USR la prezidenţiale în Congresul de sâmbătă al partidului. Mihai Goţiu, Dumitru Stanca şi Dragoş Dinulescu au fost contracandidaţii lui Dan Barna pentru alegerea prezidenţiabilului USR.

Tot sâmbătă a avut loc şi Consiliul Naţional al PLUS. La finalul reuniunii, Dacian Cioloş a anunţat că a fost decis ca prezidenţiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toţi membrii formaţiunii, în perioada 22-27 iulie. Cioloş a mai spus atunci că se va înscrie în competiţia internă pentru prezidenţiabilul PLUS. Alianţa vrea să meargă pe un tandem preşedinte-premier la alegerile din toamna acestui an. Dacă Dan Barna va fi prezidenţiabilul, atunci Dacian Cioloş va fi premierul sau viceversa.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Daniel

Acum 11 luni

Ar trebui intrebati toti acesti domni candidati daca vor primi refugiati sau vor permite intrarea in Romania a populatiilor din lumea a 3-a sub orice pretext.
Raspunde

Elena

Acum 11 luni

Intrebare: daca in ziua votului esti in excursie/vizita in strainatate cum votezi?
Raspunde

///

Acum 11 luni

Mai stai si acasa in noiembrie! luna concediilor e depasita atunci, asteptam luna cadourilor1
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 11 luni

Altfel spus:Lolek si Bolek i-au pus gind rau lui Baloo .
Raspunde

2cents

Acum 11 luni

Zici ca s-au inspirat din duetul putin-medvedev, cand e unul presedinte celalat e premier. Sper totusi ca asemanarile sa se opreasca aici. Si imi pare sincer rau de Ciolos ca s-a lasat mereu umbrit de mai bagaciosul lui coleg
Raspunde

electoratul pacalit

Acum 11 luni

Dane, poate ne scapi de o pacoste!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus