Anul acesta universităţile din România au scos la concurs cu peste 500 de locuri bugetate în plus faţă de cele de anul trecut. Astfel, absolvenții de liceu au la dispoziție 63.771 de locuri față de 63.201 locuri câte erau disponibile anul trecut. Până acum, în prima sesiune de admitere, cele mai multe dosare au fost depuse la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.
La Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca numărul locurilor bugetare este de 4.645. Facultățile cu cel mai mare număr de locuri disponibile sunt Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (644), Matematică și Informatică (521), Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (438) și Litere (410). Numărul candidaților înscriși la Universitatea din Cluj-Napoca l-a depășit însă pe cel al locurilor libere de aproape trei ori, ajungând la 13.622 de absolvenți de liceu, fiind cel mai mare din țară. Cea mai mare înghesuială a fost la Economic, unde patru candidați concurează pentru un loc - 2.682 de înscriși. Un interes sporit s-a înregistrat și la Matematică și Informatică (1.821 înscriși), dar și la Facultatea Psihologie și Științe ale Educației - 1.395 de înscriși pentru 332 de locuri.
La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia perioada de admitere a sesiunii de vară se încheie mâine, 25 iulie. Pentru studiile de licență la cele cinci facultăți sunt disponibile, în total, 1.616 locuri la buget și taxă. Situația candidaților înscriși până la acest moment nu poate fi vizualizată. Cele mai multe locuri pentru studii de Licență sunt la Facultatea de Drept și Științe Sociale (225 la buget și 314 cu taxă), la Facultatea de Științe Economice (149 buget și 244 cu taxă) și la Facultatea de Științe Exacte și Inginerești (166 buget și 205 cu taxă).
La est de Sibiu, la Universitatea Transilvania din Brașov, au fost scoase la concurs, pentru studii de Licență, peste 6.000 de locuri, mai exact 6.215, la cele 18 facultăți disponibile. Cele mai multe, la Științe Economice și Administrarea Afacerilor (610), la Litere (520), la Inginerie Electrică și Știința calculatoarelor (495), la Design de produs și Mediu (485), dar și la Sociologie și Comunicare (450). La Brașov admiterea din iulie s-a încheiat, astfel că urmează a doua etapă, cea din luna septembrie, pentru care adminsitrația universității anunță că au mai rămas 2.320 de locuri, dintre care peste 1.600 cu taxă și aproape 600 la buget. Astfel, pentru sesiunea din septembrie tinerii care n-au reușit să-și depună dosarul zilele trecute, vor avea la dispoziție 323 de locuri la Design de Produs și Mediu, 312 locuri la Inginerie Tehnologică și Management Industrial, 293 de locuri la Litere, 232 de locuri la Silvicultură și Exploatări Forestiere, tot 232 la Știința și Ingineria Materialelor etc.
Numărul locurilor la buget și taxă la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași este de 6.772 în total, iar înscriși sunt 9.934 de tineri. Cei mai mulți și-au depus dosarul la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (2.295), la Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (1.606) și la Filosofie şi Ştiinţe Social Politice (1.113), acestea fiind și facultățile care au scos la concurs și cel mai mare număr de locuri.
La Universitatea din Bucureşti înscrierile au început pe data de 8 iulie și vor dura până pe 30 iulie. Absolvenţii de bacalaureat şi de licenţă se pot înscrie la concursul de admitere organizat în cele 19 facultăţi ale UniBuc. Pentru admiterea din acest an la studii universitare de licență, Universitatea din București pune la dispoziția candidaților un număr total de peste 10.500 de locuri, dintre care 4.350 de locuri la buget și alte aproape 6.200 de locuri la taxă. Pe site-ul instituției nu poate fi găsită situația înscrierilor, însă cele mai multe locuri disponibile finanțate de la buget sunt la Litere (495), Limbi și Literaturi Străine (490) și Matematică și Informatică (440).
La Academia de Studii Economice Bucureşti, pe cele 2.612 locuri fără taxă s-au înscris 8.756 de candidaţi. Concurenţa medie este de 3 candidaţi/loc, cea mai mare fiind la specializarea Resurse Umane de la Facultatea de Administraţie şi Management Public - 6 tineri pe un loc. Concurenţă mare este şi la Cibernetică şi Informatică economică - câte cinci candidați pe un loc.
http://www.turnulsfatului.ro/2019/07/22/cele-mai-dorite-facultati-din-sibiu-doi-candidati-pe-un-loc/
La Sibiu, prima etapă de admitere la Universitatea „Lucian Blaga” s-a încheiat. Pentru programele de studiu de la învățământul cu frecvență, cele 3.485 locuri pentru studii de licență scoase la concurs s-au dovedit a fi insuficiente. Astfel, în sesiunea din iulie s-au înscris 5.980 de absolvenți de liceu. Cele mai multe dosare au fost depuse la Facultatea Științe Socio-Umane - 1.252 și la Facultatea de Inginerie - 1.044.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Alba Iulia , Inginerie Electrică , Lucian Blaga , Literaturi Străine , Studii Economice București , Ştiinţe Politice , La Braşov , Ştiinţe Economice , Asistenţă Socială Sibiu , La Universitatea , Universitatea Babeș , Universitatea Transilvania , Alexandru Ioan Cuza , Resurse Umane Ion Tincă , Științe Sociale , Bolyai Cluj , Exploatări Forestiere , Gestiunea Afacerilor , Ştiinţe Social Politice , Facultatea Psihologie , Științe Exacte , Inginerie Tehnologică , Management Industrial , Ingineria Materialelor , Facultatea Științe Socio , La Academia , La Universitatea Babeş , Management Public , Administrarea Afacerilor
Vizualizari: 6199
Ultimele comentarii
Acum 46 minute
Unul
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
@Rodica
Acum 1 oră
///
Acum 2 ore
Anonima