Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Feminitate și modernitate. Haine unice la Sibiu

Feminitate și modernitate. Haine unice la Sibiu

Din dorința de a sublinia latura frumoasă a feminității, două tinere din Republica Moldova au deschis la  Sibiu un showroom cu haine și accesorii pentru femei create de designeri din Europa de Est (Republica Moldova și Ucraina). Echipa noastră a fost prezentă la deschiderea showroomului și a aflat povestea lor. 

Reporter: Cine sunteți și de unde v-a venit ideea să deschideți un magazin de acest gen?

Alina (foto stânga) : Suntem din Basarabia, am făcut facultatea în România, iar magazinul l-am deschis din dorința de aduce pe piață hăinuțe și accesorii de nișă pentru femeile care vor să fie feminine și nu se tem să experimenteze. De fapt, motto-ul nostru este: embrace your femininity, care este o invitație la asumarea deplină a feminității. Un îndemn dacă vreți la a te  accepta și iubi.

Numele nu l-am ales întâplător. Dorim să fim parte din poveste și atunci ne-am oprit la AliannA: Alina și Anna. Pe urmă ne-am bucurat sa vedem că în latină și irlandeză numele semnifică copil drag, nobil și frumos.

alinanna-shworoom-haine (1) - Copy

Repoter: Ce aduceți pe piață și cu ce vă diferențiați de concurență?

Anna (foto dreapta): Scopul nostru este să ne detașăm de zona mass market și de aceea venim pe piață cu haine și accesorii de nișă ale designerilor din Europa de Est, Ucraina și Republica Moldova a căror stilistică este diferită de ce găsiți pe piață. Vrem să promovăm produsele de calitate, dar și povestea creatorului pentru că ei se regăsesc în motto-ul nostru.

Alina: Practic noi invităm clientele să cumpere responsabil și să investească în piese vestimentare care pot fi purtate mai multe sezoane. În acest fel vom proteja mediul înconjurător și ne vom crea o garderobă capsulă, ca să nu ne trezim că avem multe haine în dulap și nu știm cum să le accesorizăm.

Reporter: Ce designeri ați adus? Cititorii noștri ar vrea să afle mai multe despre ei.

Alina: În acest moment, colaborăm cu 4 creatori de modă din Europa de Est. Și anume:

Din Republica Moldova, cu brandul Katea Gri, fondat în 2015 de designerul Ekaterina Grigor, cu Lilia Ceaicovschi și Ana Popova care este un nume cunoscut în toată lumea.

Din Ucraina, colaborăm cu InsideU, care sunt pe piața de acolo din 2014.

Cu unii din ei avem exclusivitate absolută pe piața din România, deci produsele lor pot fi achiziționate doar prin intermediul nostru.

Reporter: Care este povestea brandurilor și ce v-a motivat să aduceți produsele lor?

Anna: În primul rând produsele lor coincid cu povestea noastră și sunt de calitate. Sunt etice, tot procesul de producție este controlat de ei, au fost transparenți în ceea ce privește stofele și au fost deshiși să intre pe o piață nouă. În al doilea rând, stilistica lor este interesantă și specială.

Alina: Brandul Katea Gri a fost fondat de Ekaterina Grigor, designer basarabean. Ea face haine pentru tinerele și femeile îndrăznețe și care sunt foarte active. La ea, regăsim minimalism în croieli, linii foarte precise, pompoanele și paietele. În coleția actuală avem rochii scurte și midi, cămăși, sacouri oversize, pantaloni scurți. Katea Gri este despre modern și feminin în același timp.

alinanna-shworoom-haine (9) - Copy

Tot din Basarabia, am adus trenciurile create de Lilia Ceaicovchi, un designer tânăr și foarte talentat. Practic, ea dă o nouă personalitate acestei piese care este de altfel un articol foarte clasic. Trenciurile făcute de ea au finisaje excelente, culori puternice, de la bej, verde, rosu, mov, dar și detalii mici care le fac speciale.

Tot din Republica Moldova, avem accesoriile și hainele de casă(pijamale, neglijeuri) create de Ana Popova care este foarte cunoscută în lumea modei la nivel internațional.

Anna: Ultimul brand este din Ucraina, InsideU e o marcă sută la sută etică, fondată de două tinere din Kiev. Ele oferă și consultanță pentru clientele lor. Practic, crează garderoba capsulă pe care am amintit-o mai devreme.

Fiecare colecție a celor de la InsideU este spectaculoasă și concepul diferă de la un sezon la altul.

Colecția Asian Spirit,  prezentă și în shoroomul nostru este despre echilibrul frumuseții interioare și exterioare, despre spațiul individual petrecut cu tine însuți, despre uniunea dintre un Est mistic și spiritualizat și a unui Vest modern și rapid. O poveste despre o zi din viața unei geișe moderne care găsește plăcere în lucrurile simple pe care le face zilnic.
Alina: Da, toți furnizorii noștri au stofe de calitate, compoziții precum: bumbac 100 %, in 100 %, mătase 100 %, vâscoză.

Reporter: Ce prețuri aveți și cui vă adresați?

Alina: Spuneam că ne detașăm de mass market, de aceea prețurile sunt puțin mai mari raportate la această zonă. Însă, ele sunt justificate pentru că au o calitate foarte bună, finisaje excelente și o stilistică unică.

În cel mai scurt timp vom lansa și site-ul ca să putem vinde în toată România.

alinanna-shworoom-haine (13) - Copy

Anna: Ne adresăm femeilor și fetelor care sunt active, dar care nu uită să se răsfețe și știu cât de importante sunt momentele de singurătate, sau de meditație.

La AliannA vrem sa redescoperim  latura frumoasă, feminină, ludică, raportându-ne în egală măsură tendințelor actuale, păstrând însă misterul și libertatea interioară a femeilor.

Reporter: Aveți un îndemn pentru clientele voastre?

Alina:  Noi vrem să ajungem la cât mai multe cliente și suntem conștiente că avem mult de lucru.

Invităm toate femeile, nu doar clientele noastre, să experimenteze și să își asume pe deplin feminitatea, care se pierde din ce în ce mai mult în lumea modernă.

Noi vom avea grija să fim atente la nevoile lor și să aducem povești de care se vor bucura mult timp.

Reporter: Vă dorim mult succes!

alinanna-shworoom-haine (12) - Copy

alinanna-shworoom-haine (4) - Copy

alinanna-shworoom-haine (8) - Copy

alinanna-shworoom-haine (10) - Copy

alinanna-shworoom-haine (11) - Copy

alinanna-shworoom-haine (2) - Copy

alinanna-shworoom-haine (3) - Copy

alinanna-shworoom-haine (7) - Copy

alinanna-shworoom-haine (6) - Copy

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Hipsterul pe trotineta

Acum 4 ani

Preturile mari se justifica. Nu poti sa fi hipster si sa te imbraci de unde se imbraca toti taranii (h&m, zara, c&a). Abia astept si o colectie pentru barbatii activi si corporatisti.
Raspunde

Stereotip

Acum 4 ani

Kimono-ul ala albastru arata ca un halat de baie imperecheat cu o plapuma. Nu e chiar oribil, totusi dar nu prea are nimic din ceea ce zic ele... europa de est. Ar trebui sa ia aminte la designerii italieni care au furat modelele iilor si a altor piese din Romania si estul europei. Kimono-ul in special seamana cu straiele mongole, mai degraba.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus