Miercuri,
05.10.2022
Ceata
Acum
4°C

Replica Primăriei Sibiu la scrisoarea deschisă a unui proprietar de restaurant: “ați făcut afirmații eronate, informațiile sunt trunchiate“

Replica Primăriei Sibiu la scrisoarea deschisă a unui proprietar de restaurant: “ați făcut afirmații eronate, informațiile sunt trunchiate“

Reprezentanții municipalității sibiene au transmis redacției Turnul Sfatului un drept la replică, urmare a publicării unei scrisori deschise semnată de Gianfranco Colonna, proprietar de restaurante din Sibiu.

În respectiva scrisoare deschisă (pe care o puteți citi aici), Gianfranco Colonna critica activitatea directorului serviciului public mai sus amintit. Redăm mai jos, integral, textul replicii transmisă de reprezentanții administrației sibiene.

Stimate domnule Gianfranco Colonna,

Referitor la scrisoarea deschisă transmisă de dumneavoastră către Turnul Sfatului în data de 23.07.2019, Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat consideră inexplicabilă ieșirea dumneavoastră având în vedere că acest serviciu public își desfășoară activitatea în interesul cetățeanului, iar emiterea avizelor respectă termenele legale.

În scrisoarea publică ați făcut afirmații eronate, care dezinformează opinia publică în primul rând datorită faptului că solicitarea dumneavoastră vizează amplasarea unui stand de înghețată și NU a unei terase.

În al doilea rând informațiile din scrisoarea dumneavoastră sunt trunchiate astfel încât cititorul reține doar faptul că nu vi s-a eliberat avizul pentru ocuparea domeniului public și deci sunteți blocat în desfășurarea activității economice.

Astfel, dorim să precizăm următoarele: Procedura de avizare a ocupării domeniului public în vederea efectuării comerțului stradal ocazional în fața magazinelor autorizate conform Hotărârii Consiliului Local Nr. 160/2000 modificată prin Hotărârea Consiliului Local Nr. 27/2001 și Hotărârea Consiliului Local Nr. 64/2001 impune anexarea următoarelor documente justificative la cererea depusă respectiv: - copie act identitate - plan de amplasament - fotografie color a mobilierului - copie acord de funcționare - copie certificat de înregistrare la Registrul Comerțului - aviz DSVSA

Solicitarea dumneavoastră cu nr. 6860/14.05.2019 referitoare la amplasarea unei vitrine pentru înghețată pe domeniul public al Municipiului Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr.32, a primit răspuns prin adresa cu numărul 7869/30.05.2019 prin care vi s-a transmis ca este necesar să depuneți Acordul de Funcționare pentru punctul de lucru solicitat, document care vă lipsea.

În data de 08.07.2019 ați redepus solicitarea privind avizarea ocupării domeniului public pentru locația din str. Nicolae Bălcescu nr.32, iar unul dintre documentele depuse, respectiv planul de amplasament, prevedea amplasarea standului de înghețată în fața imobilului de pe strada Nicolae Bălcescu nr.34 și nu în fața amplasamentului solicitat și autorizat prin Acordul de Funcționare atașat de dumneavoastră, respectiv str. Nicolae Bălcescu, nr. 32.

Pentru stabilirea exactă, în teren, a amplasării standului de înghețată vă solicităm să contactați persoana responsabilă din cadrul S.P.A.D.P.P.

Dorim să precizăm că procedura de avizare a rămas neschimbată. Având în vedere că dumneavoastră sunteți un operator economic cu experiență, iar cererile anterioare depuse de dumneavoastră au fost avizate favorabil pentru desfășurarea aceleiași activități comerciale de vânzare înghețată în alte locații din zona pietonală, ar fi trebuit să fiți familiarizat cu procedura de avizare, documentele solicitate și întocmirea corectă a acestora pentru a nu necesita clarificări ulterioare.

Precizăm faptul că avizul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat Sibiu, va fi emis în interiorul termenului legal de 30 de zile, respectiv 15 zile calendaristice de la data depunerii cererii dumneavoastră.

Primăria municipiul Sibiu, prin Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Eu

Acum 3 ani

Ati dat un raspuns...cand va saturati de hartii? Sa va acoperiti cu ele pe cl Dumbravii! Ce.i mai cereti omului Acord de functionare?? Ala il eliberati voi-primaria on baza a unui dosar intreg de hartii. E foarte simplu sa verificati in baza de date daca detine Acordul. Dar asa sa.l mai lungiti 30 zile. Halal legislatie!
Raspunde

Porfir Radauteanu

Acum 3 ani

ce pretentii avem cand ANAF-ul iti cere pentru contul online aplicatie pe hartie, la ghiseu...
Raspunde

Terasse Steinmetz

Acum 3 ani

Birocratia ingroapa Romania...
Raspunde

Asaniciodata

Acum 3 ani

Oooooo! La serviciu public ar trebui făcută curățenie rapid mai ales cu cei care se cred infailibili stăpâni al Sibiului. Încercați sa i sesizati cu o problemă...mai întâi sunteți supuși unei anchete apoi veti vedea cum. sunt de ofuscati de îndrăzneala ceateanului de a le deranja liniștea de " ,academicieni " ...acesti indivizi distrug drepturile comunității plătitoare de impozite și taxe...trebuie schimbat pe cel care îi tolerează
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

primarie primarie birocrati habarnisti pe banii contribuabililor
Raspunde

Popa

Acum 3 ani

Uau ! Birocratia in Primaria Sibiu este la loc de cinste ??? Ii da acordul dupa ce trece vara , nu ?! :-) . Iar banii de chirie probabil sunt neimportanti pentru Primarie ca si asa nu stiu ce sa faca cu ei . In zona Habermann au investit enorm , dar locurile sunt goale si nimeni nu este tras la raspundere pentru acest proiect gresit aplicat .
Raspunde

Un oarecare

Acum 3 ani

Asta e italianu' cu casa din Piata Mica No15, care sta cu mesa/copertina pe ea de cel putin 3 ani?
Raspunde

Casa Parasita

Acum 3 ani

Pai de ce nu-i da nimeni amenda ? Casa aia sta sa cada, ca si aia de la pasajul scarilor ! Nu stiu ce pazeste administratia locala, daca nu rezolva astea... ar trebui sa le dea amenda pana sunt nevoiti sa le vada, ca, cineva le va cumpara si reconditiona, garantat ! Sunt case de patrimoniu, probabil unii borfasi sau inconstienti care au pus mana pe ele, le lasa sa se prabuseasca intentionat. Nu v-ati gandit la asta ?!?!? Arhitectul satului... administratia ? Dormiti toti ?!
Raspunde

sibian100%

Acum 3 ani

Mare patron de restaurante italianul. A venit cu 10000 de euro în buzunar și vrea să se îmbogățească în Sibiu cu vitrine cu înghețată. Singurul răspuns corect este că Sibiul este un oraș cu specific german, nu italienesc, adică lucrurile sunt respectate după reguli clare, nu anapoda în stil italienesc.
Raspunde

un sibian

Acum 3 ani

desi nu sunt un sustinator al celor din primaria Sibiu, pe care ii consider incompetenti si ignoranti!!!, eu n-am intalnit inca un italian venit pe plaiuri mioritice care sa aiba intentii cinstite si oneste!!! unul care sa vrea sa respecte 100% legea si sa nu incerce sa smechereasca si sa nu-si plateasca taxele, etc.
Raspunde

Standard

Acum 3 ani

S-au invatat toti cioclasii sa faca gura la primarie ca nu-i lasa sa faca haos stradal cu standuri de inghetata expirata si alte baliverne. Bine face primaria, ar trebui sa mai curete din ele. Parerea mea e ca ar trebui desfiintate multe dintre acele imbecilisme de standuri, in special mai rarite si cele cu ...mizeriile alea de langa gardul de fier din piata mica, bag seama suveniruri. Parca am ajuns un balci de la tara cu toata mizeria aia, chiar si asa organizata in centru si pe balcescu. E plin de tot felu de personaje primitive cu standuri si gainari ca gianfranco asta cu gura mare.
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

din nou taiati ce nu va convine! ts ziar userist sorosist!
Raspunde

Sibian

Acum 3 ani

Gianfranco textilistul mare maistru la Einstein Progetti e Prodotto. Dacă este asa rău in Sibiu de ce nu a plecat cu macaronarii respectivi cand au închis locația. Gura târgului zice multe....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus