Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Transilvania Business Summit. Trei importanți speakeri internaționali vin la Sibiu

Transilvania Business Summit. Trei importanți speakeri internaționali vin la Sibiu

Tal Catran, antreprenor din Israel, considerat un guru al antreprenoriatului pe scena mondială; Lena Kay, antreprenor și ”transformational coach” din Marea Britanie,  cu zeci de conferințe internaționale la activ și Al Kamara (foto), fondatorul Wave Division, agenţia independentă de publicitate prezentă de 18 ani pe piaţa românească, vor participa la Transilvania Business Summit, cel mai important eveniment din acest an, dedicat mediului de afaceri sibian.

Evenimentul va avea loc în 10 Octombrie 2019, începând cu ora 12.00, la sala Aula Magna a Facultății de Medicină.

Transilvania Business Summit este organizat de Centrul INFOBiz și de Elite Business Women și vine cu un concept integrat de Business Summit, de la practici internaționale, la perspective regionale ale mediului de afaceri, până la provocări și soluții de dezvoltare ale mediului de afaceri transilvănean. ”Elite Business Women și Centrul INFOBiz invită oamenii de afaceri să participe la un eveniment de elită, Transilvania Business Summit, care aduce împreună mediul de afaceri, reprezentanți ai patronatelor din Romania, reprezentanți ai instituțiilor statului și ai sistemului de învățământ dual, școlar și universitar. Provocăm antreprenorii și managerii din companiile românesti, în special IMM-uri, dar și reprezentanții companiilor mari și ai multinaționalelor, care sunt interesați în mod responsabil de viitorul companiei lor, de climatul de business în care își desfășoară activitatea, dar și al mersului economiei românești per ansamblu, la un dialog deschis și la soluții concrete. Ne propunem prin acest eveniment să reușim să dăm mediul de afaceri o voce unitară, să-i ajutăm să-și apere interesele, să se susțină reciproc, să dialogheze cu reprezentanții instituțiilor, să conșitentizeze nevoia de adaptarea a mediului de afaceri la tendințele viitorului, să găsim solutii la provocările și schimbările generatoare de probleme pe termen mediu și lung: educația și formarea tinerei generații”, se arată într-un comunicat de presă remis de organizatori.

Întâlnirea are rolul de a facilita accesul participanților la dezvoltare continuă în afaceri și se bazează pe discuții active între speakeri, antreprenori participanți, reprezentanti ai statului și cei prezenți la eveniment.

Temele principale sunt:

  • comportament antreprenorial, mentorat si leadership
  • vulnerabilitatea mediului de afaceri din Romania, în special al IMM
  • provocări & soluții privind mediul de afaceri transilvănean
  • mediul privat vs instituțiile statului
  • criza forței de muncă & impactul învătământului dual, școlar și universitar
  • impactul legislației și eficienței sistemului judiciar asupra IMM și mediului de afaceri
Evenimentul va fi structurat pe patru etape:
  1. Speakeri internaționali – expuneri de bune practici în business
  2. Panel în care Invitații speciali, speakerii internaționali vor dezbate teme de interes pentru mediul de afaceri
  3. Workshop-uri
Pe lângă invitații axați pe training și couching, în cadrul evenimentului vor avea intervenții  Bianca Tudor, CEO si Founder Elite Business Women – Cea mai mare organizație națională a femeilor antreprenor, Ciprian Faraon, președintele Centrului INFOBIz, Cătălin Predoiu, fost Ministru al Justitiei, Deputat, reprezentant al Parlamentului Romaniei, Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Presedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Livia Ilie, prorector al Universității Lucian Blaga din Sibiu, Adrian Rada, vicepreședintele Federației Naționale pentru Învățământ și Formare Profesională, precum și conducători ai unor instituții de instituții locale și regionale. ”Consider că mediul de afaceri, în special IMM-urile, nu este reprezentat corect sau suficient, dar în aceeași măsură nu beneficiază de un tratament echitabil din partea instituțiilor statului, a legiuitorului, a autorităților locale, deși este principalul contribuitor la bugetele locale și naționale. E nevoie de o voce puternică, unitară, astfel încât sa fim puși la masa deciziei ori de câte ori sunt avute în vedere măsuri bugetare, măsuri economice, atât la nivel local, cât și național”, susține Ciprian Faraon, președintele Centrul INFOBiz și organizator al Transilvania Business Summit.

„Cred în potenţialul IMM-urilor românești și mă bucur să văd preocuparea acestora pentru dezvoltare. Sunt de părere că afacerile care rezistă peste ani sunt cele care înțeleg nevoia de acumulare de know how de business. Ediţia din 10 Octombrie 2019 vine cu o abordare pragmatică, realistă și cu un call to action, acela de a oferi antreprenorilor instrumente concrete pentru creșterea afacerilor si  oportunitati de parteneriate”, Bianca Tudor, fondator & CEO Elite Business Women, organizator eveniment Transilvania Business Summit.
Înscrierile pentru participarea la eveniment se realizează prin email la contact@elitewomen.org. Nu se percep taxe de intrare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Jardel

Acum 3 ani

Da, clar de asta aveam noi mare nevoie, sa ne "explice"... aka sa isi faca publicitate subforma unor discursuri cretine in care se preamaresc unul pe altul. E plina lumea de "profesori" fara creier sau dreptul de a preda ceva dar si-au facut firme ...care fiind ale lor, pot face orice, deci pot fi si profesori si tot ce vor ei. Grozav sistemul asta neoliberal de a prosti oamenii. Oare ce sa ne invete acesti domni ?.... si-au facut un fisier excel si il citesc cu mare patos in fata unor creduli care-i platesc, daca nu direct, prin publicitate.... falsitate si nimic cat incape.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus