Sâmbătă,
02.07.2022
Ploi Scurte
Acum
24°C

Proiectele Primăriei Sibiu, 2019: ce a realizat, la care lucrează, ce pregătește

Proiectele Primăriei Sibiu, 2019: ce a realizat, la care lucrează, ce pregătește

La o zi după replica viceprimarului Corina Bokor la adresa criticilor aduse de PSD pe tema proiectelor administrației locale, Primăria a emis un comunicat în care enumeră proiectele principale încheiate și aflate în derulare în acest an.

Corina Bokor a declarat, în ședința de joi a Consiliului local Sibiu, că administrația locală a finalizat și are în derulare numeroase proiecte, ca răspuns la criticile aduse de reprezentanții PSD. Vineri dimineața, Primăria Sibiu a revenit cu un rezumat al principalelor proiecte finalizate sau aflate în derulare ori pregătire.

La capitolul celor finalizate sunt enumerate lucrările de reparații capitale într-o nouă zonă din cartierul Hipodrom, situată între străzile Nicolae Iorga, Calea Cisnădiei și Aleea Frații Buzești, precum și în zona de blocuri din cartierul Turnișor, lucrări care au însumat aproape 12 milioane de lei, potrivit calculelor finale. Totodată, este amintită și investiția de aproximativ două milioane de lei în zona de blocuri din Broscărie (str. Ștefan cel Mare nr. 147). Lucrările de aici au fost recepționate săptămâna trecută. “În această zonă s-au efectuat reparații capitale ale carosabilului și trotuarelor de pe străzi și alei, reabilitarea rețelei de canalizare pluvială și amenajarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablurilor suspendate, iluminatul public fiind deja înlocuit cu corpuri LED la începutul acestui an“, arată reprezentanții Primăriei Sibiu.

Lucrări finalizate în Turnișor Lucrări finalizate în Turnișor

Proiectele aflate în derulare

S-a ajuns la amenajarea viitoarei plaje a Lacului lui Binder, în proiectul de amenajare a zonei de agrement și sport, arată reprezentanții Primăriei Sibiu. “S-a curățat fundul lacului și s-a umplut cu pietriș și nisip. De asemenea se lucrează la aleea pietonală și la rețeaua de iluminat public, la zona de parcare și la punctul de prim ajutor“. Tot în zonă sunt în derulare și lucrările de modernizare a străzilor Lacul lui Binder și Tractorului. Alte străzi aflate în lucrări de modernizare sunt Europa Unită (din Zona industrială vest), Dorobanților (unde lucrările au fost întrerupte pentru amenajarea rețelelor de gaz) și Podului, unde se lucrează la canalizarea pluvială care va duce la închiderea circulației pe tronsoane.

În reparații capitale urmează să intre și zona de blocuri dintre străzile Henri Coandă - Oțelarilor, pentru care s-a semnat contractul. În ceea ce privește parcările, reprezentanții administrației amintesc de cele 100 de locuri care sunt în curs de amenajare pe str. Sibiel (cartierul Valea Aurie) și contractul pentru modernizarea a aproximativ 600 de locuri de parcare în mai multe zone ale Sibiului (Intrarea Siretului, Constituției – Regele Ferdinand și Lomonosov sunt cele aflate în lucrări).

În pregătire: zeci de străzi, zid și stadionul

În stadiul de evaluare a ofertelor este procedura de atribuire a contractului pentru reabilitarea zidului istoric de pe strada Cetății, la fel ca și procedura de modernizare a opt străzi din cartierele Turnișor și Gușterița (Mozaicului, Varului, Zăvoi - tronson II, Neppendorf, Granitului, Bradului, Macazului și Viilor) arată reprezentanții Primăriei. În etapa de depunere a ofertelor sunt alte proceduri de atribuire publică pentru alte 18 străzi: Depoului, prelungirea străzii Turda din Zona Industrială Vest, Fabricii, Honterus, Viorelelor, Eschile, Căpriorilor, Lăcrămioarelor, Pandurilor, Speranței, Hameiului, Garoafei, Băicoi, Topitorilor, Lacului, Primăverii, Rulmentului și Ovidiu.

Deocamdată, în acest stadiu se află și procedura referitoare la reabilitarea gazonului stadionului municipal. Tot acest obiectiv este amintit și la categoria proiectelor aflate în stadiul de întocmire a documentațiilor tehnice, care vor fi folosite pentru lansarea unor proceduri de atribuire a contractelor de execuție. “Modernizarea Stadionului Municipal – a treia etapă, în care, printre altele, se vor reface tribunele vechi, demolate în prima etapă de reabilitare, se va realiza un acoperiș continuu peste toate tribunele, se va reabilita sala de atletism și se va monta nocturna“, se arată în comunicatul Primăriei Sibiu.

Restul de proiecte aflate în pregătire enumerate de Primăria Sibiu se referă la infrastructura rutieră: un nou pod peste Cibin în dreptul străzii Rozmarinului, care va fi tranzitat de traficul viitoarei străzi care va lega cartierele Turnișor și Ștrand. În pregătire este și modernizarea zonei cuprinsă între străzile Nicolae Iorga – Oștirii – Rahovei – bd. Mihai Viteazu, din Hipodrom III. Același tip de lucrări sunt în faza de întocmire a documentației și pentru zona de blocuri a cartierului Ștrand, iar în ședința CL de joi au fost adoptați și indicatorii tehnico-economici pentru lărgirea străzii Calea Cisnădiei, la ieșirea spre Cisnădie, în vederea fluidizării traficului. În fine, administrația locală anunță că are în pregătire și documentația pentru prima parcare supraterană cu mai multe niveluri, în cartierul Hipodrom.

Sursa foto: Primăria municipiului Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

onemedia

Acum 2 ani

Asteptam cu interes si materiale pe care primaria NU vrea sa le publicati. Acelea vor putea fi numite "jurnalistice". Materialul de fata este public relations in stare pura si se poate publica cu succes la rubrica de publicitate. Sau cumva totul e perfect si minunat in Primaria Sibiu si nu aveti cum sa publicati materiale negative despre ei?
Raspunde

Pastean

Acum 2 ani

Cartierul Veterani mereu rămîne pe dinafara! Nu face parte din orasul Sibiu?
Raspunde

Turnisor Resident

Acum 2 ani

Primăria se tot lauda cu ce a făcut dar nu știu dacă au luat în calcul și calitatea lucrărilor efectuate. Ca și locuitor din zona de blocuri din Turnisor vreau sa reamintesc primăriei Sibiu că lucrările la infrastructura zonala au început la finalul lunii iunie, anul trecut. Acele lucrări aveau termen de finalizare 4 luni, adică finalul lunii octombrie. Nu numai că aceste lucrări s-au finalizat in aprilie -mai anul curent. Executarea lor a fost făcută nu numai foarte greoi ( muncitorii stăteau și fumau și beau cafele de la 8 până la 10 dimineață și apoi frecau menta toată ziua facandu-se de multe ori că muncesc. Ne-au chinuit îngrozitor cu o mizerie și un praf de nedescris, noroaie îngrozitoare, materiale aruncate peste tot, eram nevoiți să mergem prin apă și noroi, nu mai vorbesc de zgomot. Se apucau de 10 lucruri în același timp și nu finalizau nimic, lipsind uneori cu zilele și săptămânile, nu doar când era vreme nefavorabila. Că sa închei apoteotic, in aceasta vara când a plouat abundent, au fost inundate majoritatea subsolurilor blocurilor, asta dovedind proasta calitate a lucrărilor la sistemul de canalizare. Au fost taiati majoritatea copacilor și toate plantele ornamentale au fost distruse fara a mai fi înlocuite cu altele noi, in grădinile devastate ca după un dezastru natural. Asta de ce nu scrieți????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus