Luni,
28.04.2025
Parțial Noros
Acum
19°C

Admiterea la facultate în Sibiu: 5,03 cea mai mică medie

Admiterea la facultate în Sibiu: 5,03 cea mai mică medie

Între 5,03 și 6,48 se încadrează cele mai mici medii de admitere la cele nouă facultăți ale ULBS în anul 2019.

Pe site-urile facultăților ULBS au fost publicate în ultimele zile rezultatele privind admiterea la studii de licență pentru anul universitar 2019-2020. Am studiat aceste liste și am realizat un clasament al facultăților în funcție de ultima notă de admitere. Ca și celelalte topuri, acesta este unul subiectiv, care ia în calcul ultima notă medie de admitere cu care absolvenții de liceu au fost acceptați în învățământul superior sibian. Precizăm însă că printre tinerii admiși în anul I de studiu se numără nouă olimpici.

FACULTATEA DE MEDICINĂ La Facultatea de Medicină se găsește studentul cu cea ami mică notă de admitere - 5,03. Acesta a fost admis la specializarea Farmacie în lista tinerilor care vor învăța pe un loc finanțat de la buget. Tot la Medicină însă  se găsește și una dintre cele mai mari note de admitere - 9,92, la specializarea Asistență Medicală Generală.

FACULTATEA DE INGINERIE Urmează Facultatea de Inginerie, acolo unde cea mai mică  notă de admitere a fost 5,34, obținută de un tânăr admis la specializarea Electromecanică pe un loc cu taxă.

La Inginerie va învăța și un fost absolvent de liceu care a participat la una dintre olimpiadele națioanle, ocupnd un loc de frunte la specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini.

FACULTATEA DE ȘTIINȚE SOCIO-UMANE În lista tinerilor admiși la Facultatae de Științe Socio-Umane cele mai slabe rezultate se găsesc printre cei are vor studia Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar. Aici, cea mai mică medie de admitere a fost de 5,68. Printre celelalte specializări de la facultatea, 6,05 a fost nota medie cu care un tânăr a fost admis, fiind vorba de Sociologie.

Precizăm că la FSSU vor învăța trei olimpici - unul a fost admis la Istorie, iar doi - la Conservare și restaurare.

FACULTATEA DE LITERE ȘI ARTE La celelalte facultăți nu există tineri admiși care au avut o medie mai mică de 6. La Facultatea de Litere și Arte se găsește un tânăr admis cu media 6, care va studia la programul Științe ale Informării și Documentării pe loc subvenționat de ULBS.

În lista studenților de la Litere și Arte a fost înmatriculat în schimb unul dintre olimpici, admis la Limba și Literatura Germană pe un loc la buget.

FACULTATEA DE ȘTIINȚE și FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE Urmează două facultăți unde cea mai mică notă de admitere a fost de 6,01. În cazul Facultății de Științe studentul va studia Matematica-Informatica pe un loc cu taxă, iar în cazul Facultății de Științe Economice e vorba doi tineri care au fost admiși cu aceeași medie - la Administrarea Afacerilor în limba engleză și la Economia Comerțului Turismului și Serviciilor.

Cea mai mare medie de admitere la Științe a  fost 9,93 la Matematică-Informatică, iar la Științe Economice au fost admiși doi tineri cu nota 10 pe locurile destinate românilor de pretutindeni sau cetățenilor din Republica Moldova.

FȘAIAPPM Nici la Facultatea de Științe Agricole, Industria Alimentară și Protecția Mediului nu există note de admitere mai mici de 6. Cel mai slab rezultat a fost prezentat de unul dintre tinerii care a obținut un loc destinat etnicilor rromi - 6,03 - admis la  specializarea Controlul și expertiza produselor alimentare.

Cea mai mare medie de admitere este 9,73, obținută de un tânăr care își va face studiile superioare de licență la specializarea Inginerie și Protecția Mediului în Agricultură.

FACULTATEA DE DREPT La Facultatea de Drept sunt patru olimpici, dintre care trei cu mențiuni și unul ocupant al locului I. Cea mai mică medie de admitere este însă la Specializarea Administrație Publică: 6,06 la taxă în urma confirmărilor.

FACULTATEA DE TEOLOGIE

Viitorii teologi au fost admiși cu cele mai bune rezultate în ceea ce privește ultima notă de admitere: 6,48 a fost nota cu care a fost admis un tânăr pe un loc la buget la specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală. Cea ami mare medie, tot la această specializare, a fost de 9,88.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

unu

Acum 5 ani

Nu as merge la un absolvent din Sibiu, nici macar pt o plomba!
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

Mda... daca s-au luat in considerare si locurile cu taxa e normal sa fie medii atat de mici... Cred ca numai cine nu vrea nu intra acum la facultate... Ce-o sa facem cu atatia licentiati?
Raspunde

Ion ionescu

Acum 5 ani

Sa intri la facultate pe un loc bugetat cu 6 si ceva medie la bacalaureat e absolut rusinos. O asemnea specializare/facultate nu isi are sensul, trebuie desfiintata categoric. Apoi ne miram de incompetenta generalizata la nivel de societate. Pai de ce ne miram? Ca la o asemenea medie, nu ai voie sa intri la facultate. Si ala de la pedagogie mai devine si profesor ulterior absolvirii. Jalnic, pur si simplu!
Raspunde

sibianca

Acum 5 ani

Nu inteleg la bacalaureat trebuie sa ai media de absolvire 6, iar la facultate poti intra si cu 5. Atunci faceti si la facultate media de absolvire tot 6. Poate asa gradul de calificare a celor care vor termina facultatea va fi mai bun.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus