Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Cum va arăta Sala Polivalentă din Brașov. Complex sportiv pe 10 hectare

Cum va arăta Sala Polivalentă din Brașov. Complex sportiv pe 10 hectare

În cadrul ședinței Consiliului Local Braşov din această lună, arhitecții au prezentat conceptul viitoarei săli polivalente care ar urma să se construiască pe terenul fostului stadion municipal din Bartolomeu. Aceasta este numai o etapă a contractului pe care firma amintită în are cu Primăria Braşov, pentru că până în 30 septembrie va trebui să fie gata şi studiul de fezabilitate, din care va rezulta valoarea investiţiei, informează Bună Ziua Brașov. „Vor fi construite două săli, respectiv cea principală, cu o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri şi una pentru destinată în special antrenamentelor, care va fi prevăzută şi cu tribune cu o capacitate de aproximativ 1.000 de locuri. Ambele săli vor fi configurate astfel încât în ele să se poată desfăşura competiţii sportive, concerte sau expoziţii”, a precizat arhitectul Şerban Ţigănaş. De altfel, pentru buna desfăşurare a activităţii, sub gradene se vor amenaja cabine pentru artişti, zone tehnice şi de aprovizionare.

sala brasov 2

În ceea ce priveşte amenajările exterioare, reprezentantul firmei de consultanţă a precizat că vor fi amenajată o promenadă, o zonă de agrement, terenuri sportive şi căi de acces. De asemenea, ar urma să fie amenajată şi o zonă pentru concerte în aer liber.

„În acest complex poate fi inclusă şi baza sportivă şcolară, aflată în vecinătate”, a mai spus Ţigănaş. Zonele de agrement în aer liber vor fi „în faţă”.

Discuții în Consiliul Local Sibiu

În timp ce în Brașov s-a prezentat deja conceptul sălii polivalente, tot în ultima ședință de Consiliu Local, în Sibiu s-a decis formarea unei comisii care să studieze oportunitatea investiției. Discuția a fost deschisă în CL Sibiu de Adrian Bibu, sportiv de performanță și proaspăt consilier local. Primarul Astrid Fodor a propus constituirea unui grup de lucru pe subiectele ridicate: de la o nouă sală polivalentă, la baze sportive noi sau înființarea unui club sportiv al municipiului.

Dacă înființarea unui club sportiv municipal și amenajarea sălilor de sport ale școlilor ar putea fi proiecte pe termen scurt și mediu, pe termen lung se impune ridicarea unei noi săli polivalente, cu o capacitate cuprinsă între 10.000 și 12.000 de locuri, a spus Bibu în fața aleșilor locali. “Zic eu, aici, putem atrage competiții internaționale sportive majore: Cupa Davis, campionate europene de tenis de masă, gimnastică. Aceste competiții, din păcate, merg azi la Cluj, deoarece Sala Transilvania, pe care eu o conduc, este depășită cu cele 1.600 de locuri ale sale. Putem atrage evenimente culturale și concerte. Fără să mă fi documentat, consider că sala ar rezolva, parțial, și Festivalul internațional de teatru, până avem o sală dedicată. O locație posibilă ar fi Calea Șurii Mici, zic eu, cu următoarele avantaje: construirea unui spital, apropierea de autostradă, nu este nevoie de defrișări sau asanări, există discuții și despre construirea în zonă și a unui stadion, din informațiile pe care le am“, a spus consilierul.

sala brasov 3 sala brasov 1

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Torcel

Acum 3 ani

Ceva mai frumoasa decat Sala Transilvania, care e o aiureala prin comparatie si ar trebui ori renovata, reinventata sau facuta alta.
Raspunde

McD

Acum 3 ani

..de ce nu in incinta unei unitati militare de exemplu, ca tot nu prea mai au cei de la MAPM nevoie de asa multe terenuri...pe Cl.Dumbravii sau chiar pe Milea!!!! Putem reloca sectii de productie, fabrici sau autobaze inafara orasului dar astfel de obiective isi au locul in oras...
Raspunde

Pepe

Acum 3 ani

Orice ar face restul tarii, nu vor ajunge sa aiba sala polivalenta ca la Sibiu. E sala, magazin, casa de moda si chiar piata. E imposibil ca cineva sa construiască ceva mai polivalent!
Raspunde

Laviniu Prunariu

Acum 3 ani

Sala polivalenta si stadion ca Sibiul nu are nici Londra!
Raspunde

ManOwaR

Acum 3 ani

Cred ca cel mai indicat loc pt. sala era pe locul actualului stadion, unde ar fi fost loc suficient pt. sala, parcare si altele. In eventualitatea construirii unui nou stadion pe viitor, nu va mai fi loc pe nicaieri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus