Joi,
09.12.2021
Partial Noros
Acum
4°C

Două trupe din Sibiu concertează în Vamă. Onenightstand: „Indiferent de genul de rock pe care îl asculţi acasă, dacă vii la noi te simți bine"

Două trupe din Sibiu concertează în Vamă. Onenightstand: „Indiferent de genul de rock pe care îl asculţi acasă, dacă vii la noi te simți bine

Două trupe din Sibiu au concerte zilele acestea în Vama Veche. Una dintre ele este Onenightstand, o trupă ce a reușit pe parcursul anilor să își definitiveze locul pe scena muzicală din oraș. Primul concert s-a bucurat de un sunet extraordinar, un public numeros și un playlist extins care conține treizeci de piese din repertoriul personal și coveruri. 

Onenightstand este o trupă din Sibiu înfiinţată în 2012, din dorința unui grup de prieteni de a încerca ceva nou. Fiecare membru al trupei a fost implicat în alte proiecte, de genuri diferite, gotic metal, trash metal, dar s-au reunit sub umbrela unui gen ce i-a urmărit încă din adolescență: Rock`n`Roll. Totul a fost ca o încercare, nimeni nu putea știi ce avea să urmeze, astfel s-a produs Onenightstand, o cântare de o seară. După ce timpul a lucrat în favorarea lor au decis să continue acest proiect. Acum Diana - vocea principală, Dragoș și Andrei - chitariştii, Mihai cu basul și Alex - cel care ține ritmul la tobe sunt membrii uneia dintre cele mai bune trupe din Sibiu.

sursa: Onenightstand Facebook sursa: Onenightstand Facebook

Genul muzical este definit ca High Voltage Rock`n`Roll, tribut adus trupei AC/DC.

„E o sintagmă care ne definește foarte bine. Muzica nu este foarte complicată, e ușor de digerat și reprezintă exact mesajul pe care vrem să îl transmitem noi. Ne simțim bine, ne folosim foarte mult și de partea tehnică, adică ne place să cântăm foarte tare, de multe ori avem probleme cu asta dar este Rock`n`Roll. High Voltage pentru că este puțin exacerbat, e mai puternic, e mai mult", explică Dragoș.

„Un rock cinstit"

Diana este vocea principală și cel mai nou membru al trupei. Fiind singura prezență feminină reușește să contureze o atitudine puternică, dominatoare, cu tonuri de sexualitate care domină publicul, similar cu The Pretty Reckless. După un an și jumătate, Diana este membru al trupei cu drepturi depline. Pe parcurs s-a consolidat și prietenia, creându-se amintiri, totul acum se rezumă la o simplă privire care elucidează mai mult decât vorbele.

„Nu avem o fată în față căreia să îi exploatăm doar calitățile feminine, fetele nervoase au ceva aparte. The Pretty Reckless ne-au influențat mult, până la urmă este rar să vezi o fată care să cânte un rock cinstit. Un rock care se găsește într-un bar mai întunecat, unde publicul este format din veterani ai genului care beau bere, iar ca o femeie să îi transforme pe ei în niște mielușei este foarte tare. Indiferent de genul de rock pe care îl asculţi acasă, dacă vii la noi te simți bine, nu că e al meu, dar e exact acel gen de rock. Diana s-a integrat perfect și asta se vede pe scenă, chiar dacă procesul a fost lung, pentru că suntem mai riguroși cu ce ne dorim de la trupă. Eu cred că în momentul în care muzica se face pentru motivele bune atunci intervine automat și prietenia", spune chitaristul.

sursa: Onenightstand Facebook sursa: Onenightstand Facebook

Membrii Onenightstand sunt într-o competiție continuă cu ei înșiși, asta îi menține la suprafață și le-au adus un loc important pe scena muzicală din Sibiu. Trupa și-a mutat sediul la Vama Veche pentru trei concerte incendiare, din 31 iulie până în 3 august sunt prezenți la Arca.

„Dacă ai un țel mare ca să ajungi la el trebuie să faci mai mulți pași mici. În momentul în care ai punctat un lucru poți trece mai departe, noi mereu încercăm că facem lucruri care ar putea ajuta trupa într-un fel sau altul. Mereu ne-am dorit să ajungem într-un loc unde vine public din toată țara, așa am ajuns în Vamă. Pe lângă asta este prezent și spiritul din Vamă și cumva nu ar trebui să ne facem griji de un filtru pentru public, știm deja cine o să vină. Oamenii sunt super faini, cool, care vor să se distreze și noi asta vrem să oferim. Noi suntem aici și vă așteptăm", detaliază Dragoș.

Seară de Rock`n`Roll cu miros de sare

Primul concert a fost o explozie de energie. Deși membri trupei au fost îmbrăcați în negru din cap până în picioare, scena a vibrat de culoare. Am intrat timidă la concert, eram cel mai colorat om din fața barului, mi-am făcut loc în mulțimea care mirosea a sare și m-am apropiat de sunetul puternic de Rock`n`Roll. Scena sărea în tandem cu publicul și membri trupei, iar plaja era inundată de motocicliști cu pletele în vânt. Deși nu mă simțeam ca și cum aș aparține locului, după două acorduri recognoscibile și câteva versuri am început să îmi bat piciorul și să dau ritmic din cap. M-a luat. M-a pătruns. Am început să simt muzica. Doi bărbați în haine de piele simțeau muzica cu fiecare por, părul le era deja ud și vocile răgușite, dar urlau împreună cu solista versurile de la Sweet Child of Mine.

sursa: Onenightstand Facebook sursa: Onenightstand Facebook

Atenția era îndreptată asupra scenei, o scenă mică, înghesuită și plină de boxe, amplificatoare și instrumente. Dragoș, chitaristul era bine împământenit, acordurile fluid, pline de siguranţă. Privirea lui urla Rock`n`Roll, capul stătea drept și pătrundea publicul din toate colțurile. Momentul de glorie a lui Andrei s-a învârtit în jurul soloului din mijlocul piesei Sweet Child of Mine. Cu piciorul sprijinit pe monitor și cu o expresie facială dură, tipică acestui gen de muzică, singur și atent la publicul din fața lui, artistul a dominat întregul bar, iar acordurile lui au pătruns plaja până în larg. Într-un tandem regizat perfect, basistul a ajuns în fața microfonului și fără prea multe gesturi a umplut tot sunetul piesei. La finalul concertului toboșarul a lăsat bețele în urmă și s-a aruncat în mare într-un gest care a definit extazul din timpul concertului.

sursa: Onenightstand Facebook sursa: Onenightstand Facebook

Diana a dovedit încă odată locul ei pe scena muzicală, o atitudine puternică și dominantă învelită într-o rochie midi neagră și cu o voce care a trezit marea. La Sweet Chid of Mine am rămas șocată în momentul în care am auzit primele versuri. Mergeam încet pe plajă când am auzit o melodie cunoscută, părea ceva de la un radio, doar că mai tare. Am pornit în căutarea sunetului și am descoperit o fată care ar putea în orice zi că treacă drept Axel Rose, o voce răgușită frumos, într-un fel fraged dar puternic. Publicul a fost mereu activ iar trupa interacţiona permanent cu toți. Pe mine m-a făcut să cred că publicul e de fapt pe scenă iar acești oameni care și-au pus sufletul pe tavă erau dedicați complet lor.

sursa: Onenightstand Facebook sursa: Onenightstand Facebook

Oameni cântau, dansau și urlau. Majoritate au stat deoparte, dar aplaudau cu frenezie și cântau fiecare vers pe care îl știau cât îi țineau plămânii. Barmanii mormăiau versurile sau băteau din picior în timp ce mai serveau câte o bere sau un shot de Jager. Au fost urări de „La mulți ani" pentru o fată din public care s-a rușinat rapid în timp ce spectatorii și Onenightstand o aplaudau. Distracţia a fost la locul ei, pentru rockeri a fost un concert bun, iar pentru restul a devenit o experienţă de neuitat. Mirosea a mare, se auzeau valurile în momentele de pauză. Concertul a răsunat până în cele mai îndepărtate cotloane ale plajei iar publicul vibra.

sursa: Onenightstand Facebook sursa: Onenightstand Facebook

Am mai fost la concertele trupei Onenightstand dar o atmosferă atât de puternică și un public atât de entuziasmat nu am mai văzut de ceva timp. Profesionalismul a fost cuvântul de bază, urmat de distracție. Poate ați mai văzut Onenightstand, dar ar trebui să o vedeți aici.

sursa: Onenightstand Facebook sursa: Onenightstand Facebook

Îi puteți găsi în Vamă sau in mediul on-line pe toate platformele de streaming sau în format fizic pe cele două albume live, Breaking Zalău și Next Stop: Iașington. Din punct de vedere al obiectelor promoționale, pe pagina de Facebook se pot comanda de la tricouri până la brichete, pene de chitară, bețe de tobă și în viitorul apropiat lenjerie intimă. „Momentan ne auto susţinem dar sperăm ca în viitorul apropiat să reușim mai multe", spune chitaristul trupei Onenightstand.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Raul

Acum 2 ani

Și care Hristos e a 2 a trupa? Ca a-ți vorbit doar de una?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus