Miercuri,
17.08.2022
Ploi Scurte
Acum
20°C

Studenții sibieni pot crea produse cu eticheta „Made by ULBS”: 30.000 de euro puși la bătaie

Studenții sibieni pot crea produse cu eticheta „Made by ULBS”: 30.000 de euro puși la bătaie

Studenți din fiecare facultate din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu vor putea produce începând cu luna iulie diverse produse promoționale care să aibă eticheta „Made by ULBS” sau „Fabricat în ULBS”. Acest lucru se va putea întâmpla timp de 1 an, bugetul planificat pentru susținerea inițiativelor tinerilor fiind de 30.000 de euro.

Adminsitrația universității sibiene și-a propus să aloce fiecărei din cele nouă facultăți sume de bani pentru ca un anumit număr de studenți să llucreze asupra unor produse inedite care vor avea eticheta „Made by ULBS” și care vor fi prezentate în cadrul evenimentului Noaptea Cercetătorilor. Acest lucru a fost de Consiliul de Administrație al instituției, având în vedere că pentru acest eveniment este planificată suma de 30.000 de euro, bani oferiți de Institutul Hasso Plattner.

„Susţinerea echipelor formate din cadre didactice, studenți, cercetători din ULBS care doresc să dezvolte produse promoționale reprezentative pentru fiecare facultate (de tip „Made by ULBS”), care ulterior să poată fi folosite ca materiale de promovare în cadrul ULBS. Produsele nu vor fi comercializate”, se menționează în descrierea proiectului, derularea căruia va începe din septembrie 2019 timp de 1 an. Rectoru lULBS, Ioan Bondrea, spune că acest lucru vine în contextul în care în universitate „încercăm să îmbinăm partea teoretică cu aplicațiile”. „E un lucru normal ca studenții noștri să facă proiecte concrete. În zona inginerească, dar și în teatru, în zona economică, în zona alimentară absolvenții noștri fac aplicații practice, iar prin acest program finanțat tot prin Hasso Platner vor primi această mențiune „Fabricat în ULBS”. Chiar și colegii noștri de la Restaurare, de la Istorie au făcut picturi, au amenajat expoziții cu această etichetă. De ce nu, unele dintre ele pot intra în susținerea pentru obținerea unui brevet”, ne-a explicat Bondrea.

Conform Metodologiei pentru dezvoltarea produselor promoționale „Made by ULBS”, pentru acest program vor putea aplica echipe din aproape 14.000 de studenți, iar cei mai mulți bani vor avea la dispoziție tinerii de la Inginerie - 7.515 euro. Peste 4.900 de euro vor primi cei de la Științe Economice, iar puțin peste 4.000 de euro - tinerii de la Științe Socio-Umane. Bugete de peste 3.000 de euro au fost destinate facultăților de Medicină și Drept, iar aproape 2.000 de euro - pentru echipe de la Litere și Artă și cei de la Științe. Peste 1.000 de euro vor primi echipele de la Științe Agricole și de la Teologie.

Pentru a se califica, echipele au trebuit să depună la decanatul facultății un dosar cu propunerile de produse, care să conțină denumirea, componența echipei, o scurtă descriere a produsului și un buget estimativ pentru necesarul de materiale pentru confecționarea a zece bucăți din fiecare produs, pentru a fi utilizate ulterior ca materiale promoționale în cadrul Nopții Cercetătorilor.

Numărul echipelor selectate va fi decis de o comisie a universității, iar acestea se vor ocupa de achiziționarea materialelor necesare, realizarea și ambalarea produselor până la data de 20 septembrie 2019.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus