Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Noaptea Cercetătorilor a ajuns la a 10-a ediție în Sibiu: Este acel moment din an când sibienii au ocazia să intre în laboratoarele ULBS

Noaptea Cercetătorilor a ajuns la a 10-a ediție în Sibiu: Este acel moment din an când sibienii au ocazia să intre în laboratoarele ULBS

Vineri începe Noaptea Cercetătorilor la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, ediția din acest an fiind a zecea la număr în care o zi este dedicată conectării publicului cu activitatea științifică, într-o manieră cât mai atractivă. Este acel moment din an când sibienii au ocazia să intre în laboratoarele și sălile de cercetare ale ULBS, pentru a lua parte la workshop-uri, demonstrații cu roboți, prezentări de oferte educaționale, ateliere de creație, experimente sau expoziții, pe teme dintre cele mai diverse.

Ediția 2023 este organizată în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre,  Biblioteca Județeană ASTRA, Consiliul Județean Sibiu, Complexul Național Muzeal ASTRA, Ministerul Educației Naționale. Noaptea Cercetătorilor va fi sărbătorită și în județ prin evenimente culturale, de către primăriile din Dumbrăveni, Hoghilag, Păuca, și Săliște, parohiile ortodoxe Hamba și Agnita II. Companii din mediul industrial vor fi prezente cu standuri de prezentare a rezultatelor cercetării, iar din mediul preuniversitar vor fi găzduite proiecte derulate de liceele sibiene în parteneriat cu institute de cercetare din spațiul european.

„Programul (din acest an) include teme și abordări creative, pentru publicul tânăr și foarte tânăr, așa încât sper ca părinții și profesorii să îi ghideze în ziua de 29 septembrie pe copii spre spațiile unde se desfășoară evenimentul nostru”, a declarat conf.univ.dr. Ionela Vlase, șef- serviciu Cercetare, Dezvoltare, Inovare în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Motto-ul Nopții Cercetătorilor este „Descoperă magia științei”.

Organizatorii mai promit că anul acesta programul este deosebit de atractiv, personaje din basme, personaje istorice și evenimente spectacol vor da un suflu nou și își vor întâmpina admiratorii. Roboți în acțiune, mașini ale viitorului, imagini ale orașului viitorului, soluțiile pentru punerea în valoare a energiilor regenerabile vor deveni realitate. „Avem bucuria de a-i iniția pe cei mari și pe cei mici în tainele atelierelor de pictură și muzică, ”lumea celor care nu cuvântă” cu misterele ei va fi explicată detaliat. Nu vor lipsi din program conferințele pe teme culturale și științifice, atelierele de traduceri, spectacole de teatru. În fiecare spațiu pus la dispoziția publicului un domeniu științific își va dezvălui tainele, fie că este vorba despre lumea dreptului, a științelor economice, teologiei, artei culinare inovative sau a roboților industriali. Sunt programate expoziții de documente de patrimoniu, expoziții de carte, prezentări ale proiectelor derulate prin Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu în calitate de partener sau în nume propriu” – mai transmit aceștia.

Mai multe informații despre Noaptea Cercetătorilor pot fi urmărite pe site-ul dedicat, dar și pe paginile de Facebook a proiectului și a evenimentului.

Noaptea Cercetătorilor este organizată în peste 300 de orașe europene. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1832

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus