Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Viața în cartierul Arhitecților. ”Nimeni nu mi-a spus că sub camera mea o să fie un cuptor”

Viața în cartierul Arhitecților. ”Nimeni nu mi-a spus că sub camera mea o să fie un cuptor”

O parte din locatarii unui bloc din cartierul Arhitecților sunt într-o continuă stare de nemulțumire, generată de deschierea la parter a unei pizzerii. Oameni se plâng de fumul și căldura degajate de cuptor și de gălăgia provocată de clienții pizzeriei cu terasă.

Ioana Marinoiu a cumpărat un apartament în Cartierul Arhitecților, mai exact pe strada Dorului numărul 1. Blocul arată ca o vilă, sunt două etaje peste parter. Camerele sunt moderne și bine delimitate, cu două balcoane și parcare în fața blocului, elemente care au atras cumpărătorii de locuințe.

La întocmirea contractelor, viitorii locatari au semnat și un document care prevedea acordul pentru deschiderea unui spațiu comercial la parter. Surpriza lor s-a produs când pe o parte a blocului a apărut un horn, iar în fața blocului au apărut umbrele unei viitoare terase. O pizzerie s-a mutat, din zona Hipodrom a Sibiului, la parterul acestui bloc.

Ioana Marinoiu spune că a început să simtă dureri de plămâni și pe căile respiratorii, iar apartamentul susține că îi este inundat de fumul cuptorului pe lemne, chiar dacă hornul de eliberare a noxelor este înălțat peste acoperiș. Cele două balcoane ale locuinței au devenit inutilizabile pentru uscatul hainelor, se plânge femeia, care își descrie spațiul din fața blocului drept ”o afumătoare”. „Eu nu am nimic cu proprietarul, este și vecinul meu, dar așa nu se poate. Am ajuns să i-au mâzga provocată de fum cu o cârpă îmbibată în săpun. Acasă evit să stau și sunt obosită, e prea multă gălăgie și nu pot respira. Geamul nu îl pot deschide și în casă se încălzește repede", spune Ioana revoltată.

Deși hornul este peste acoperiș, fumul ”coboară” peste balcoanele locatarilor, se plâng o parte din aceștia Deși hornul este peste acoperiș, fumul ”coboară” peste balcoanele locatarilor, se plâng o parte din aceștia

Între timp vecinul de la etajul unu, Flavius Piloiu, care stă exact deasupra restaurantului, arată că nu mai poate sta în casă, susținând că respectiva cameră se încinge de la cuptorul amplasat exact dedesubt. „Nimeni nu mi-a spus că sub camera mea o să fie un cuptor, e foarte cald. Mirosul e foarte puternic, tot vine la mine, vă dați seama. Gălăgia e până la 23:30. La iarnă nu mai plătesc gaz, dar până atunci mor de cald. Eu nu am nimic cu omul, dar nici bătaie de joc să nu fie. Nu mai prea pot sta la mine acasă", explică proprietarul.

Pensionari ”sclerozați”

Terasa s-a deschis de câteva săptămâni, sunt câteva mese, însoțite de două umbrele amplasate pe spaţiul deținut în comun de locatari, după cum prevede contractul. Vecinii nemulțumiți de gălăgia târzie se plâng și de faptul că terasa blochează accesul la intrarea în bloc. „E hărmălaie și gălăgie constat. Nu pot să adorm, e căldură și gălăgie sau fum. Nici nu știu ce să mai fac", spune Ioana.

Contactat de Turnul Sfatului, dezvoltatorul imobiliar spune că „pensionari sclerozați" au început să facă plângeri peste tot, mai puțin la el. „Toți locatarii și-au dat acordul pentru terasă și spațiu. Cuptorul nu elimină căldură, mai are spațiu trei metri până la tavan. E totuși cărămidă izolată", spune dezvoltatorul imobiliar, pentru Turnul Sfatului, invocând actul semnat de locuitorii zonei la achiziția locuințelor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

39 comentarii

cablu

Acum 3 ani

cine dreacu te pune sa cumperi in arhitectilor? se vede cu ochiul liber inghesuiala si haosul din cartier!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Fibra

Acum 3 ani

S-o trezit si cablu ca nu mai avea somn
Raspunde

Dragnea e de vina?

Acum 3 ani

Dar de ce au semnat de acord cu spatiul comercial la parter?Nu scrie exact ce spatiu comercial?In ce domeniu,ca asa trebuie,nu vag.Actele se fac clare:sunt de acord cu spatiu ....domeniul de activitate....care sa functioneze de la ora la ora....DACA NU POTI SA FACI ACTELE CLARE,NU SEMNEZI.De ce au semnat?....Acu tre sa umble sa anuleze actul ptr ca e facut cu continut vag,care ii dezavantajeaza,deci teapa.Alta.Bai da acolo numai tepe v-au dat.De ce nu ii bagati la puscarie pe aia ce v-au tepuit.De ce nu protestati la parlament,ca aia ce o traiti voi nu e viata.Aia e o nedreptate.Care va roade in fiecare zi a viatii voastre.Pana deveniti alcoolisti/alcooliste si adormiti la volan cu copii in masina....Voi cu Dragnea....Daca a plecat Dragnea vi s-au rezolvat voua problemele?Uite ca nu.Multumiti pnlului si votatii in continuare!
Raspunde

Ion ionescu

Acum 3 ani

Un Ferentari al Sibiului. Dar aia e, cand esti naiv si cumperi la pret de garsoniera o casa si un apartament pe câmp la pret de nimic cu vedere spre cimitir. Asta e rezultatul.
Raspunde

Marius

Acum 3 ani

In tot raul și un bine...omul nu va avea cheltuieli la iarna cu gazul. Eu chiar îl invidiez ca la -20 grade afara el va sta in chiloti fără sa plătească sute de lei per luna
Raspunde

hmmm

Acum 3 ani

SI VARA,CE FACE,II PLATESTI TU AERUL CONDITIONAT SI CURENTUL LUNAR? Asta nu e atitudine....zicea cineva aici ca schimbarea nu se poate face decat cu parul...Oare sa luati niste bate de basseball la patronul pizzer care se vede a fi mana in mana cu imobiliarul ce v-a dat teapa vietii.....ce mai aveti de pierdut....cam nimic....bani ati pierdut...nervi arti pierdut....liniste oricum nu aveti desii cimitiru-i aproape,e loc linistit cu verdeata...?
Raspunde

Dragos

Acum 3 ani

Una este spatiu comercial, alta este alimentatie publica. Una este carmangerie si alta este pizzerie sau restaurant. La alimentatie publica sunt conditii speciale de autorizare. Daca v-ati dat acordul notarial in mod expres pt alimentatie publica atunci lucrurile se complica pt dvs. Primul pas este sa va adresati la DSP. Apoi primarie, dsv, opc. Succes.
Raspunde

Ionu Muntilor

Acum 3 ani

Stransi de oo dezvoltatorii si Primăria...ei au îngăduit haosul ăla!
Raspunde

Nelutu

Acum 3 ani

La mine în cartier, s-a demolat parcul , a venit primaria , m-a inconjurat cu piloni, ma lasa ( nu ma lasa ) sa vin acasa cu masina numai daca sun la ,,piloni",iar de distrat se distreaza sute de oameni sub ferestrele mele . Sunteti mici copii pe linga mine , ce-au facut ,,arhitectii" astia . Sa vezi cind in curtea bisericii este un eveniment iar in Piata Mare altul si eu sunt prins la mijloc ! Asta mi se reproseaza si mie : de ce mai stai acolo? Dar eu va intreb : cine ..... v-a adus pe voi aici ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hater

Acum 3 ani

Cei din oras cu spatii comerciale la parterul caselor nu se mai plang ca este galagie sau ca sunt afumati. Ce semsibili mai sunteti. Luati cu pizza ca e buna.. S-au trezit acum ca nu le convine desi au semnat un act ca sunt de acord. Asta se numeste prostie sincera.
Raspunde

Cineva

Acum 3 ani

Lasa ca se plang si aia,dar nu inseamna ca daca mai sunt unii in situatie,li se rezolva la astia problemele si vor trai decent!
Raspunde

zveimedia

Acum 3 ani

Cartierul ala reprezinta exact haosul, coruptia si prostia autoritatilor dealungul timpului si din sibu si din cisnadie. E un proiect esuat, un el dorado al prostiei pure din partea clientilor cat si al constructorilor. Ar trebui tot demolat, pentru ca nu e altceva decat o gramada de maghernite adunate, fara loc pentru un parc sau lucruri civilizate... arata ca un loc unde te duci sa dormi dar n-ai ce sa cauti afata... seamana mai degraba cu cartierele ghetto din america..aceeasi filosofie.
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

alai cartier?mai bine in poplaca!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

...

Acum 3 ani

Cum e posibil sa fie autorizata o pizzerie cu terasa la parterul unui bloc???
Raspunde

Crina

Acum 3 ani

FIX VAX,PAI ACOLO NIUMIC NU E LEGAL,SI PE TINE TE MAI MIRA CA A APARUT UNUL CU PIZZA? Acolo buldozerele si daramat tot ce nu inseamna conform standardelor in constructii.
Raspunde

Filip

Acum 3 ani

Om de inalta calitate, dezvoltatorul asta... e limpede ca mintea lui e nu sclerozata ci anchilozata in mentalitatea de ghertoi.
Raspunde

pensionar nesclerozat

Acum 3 ani

Dezvoltatorii imobiliari nu sunt vinovati de haosul din Cartierul Arhitectilor. Au interese comerciale si pot solicita orice.Serviciul arhitect sef si primarul sunt obligati sa respecte legea, documentatiile de urbanism si sa aiba o viziune asupra modului in care se dezvolta un cartier nou.In prezent - Cartierul Arhitectilor - este cartea de vizita a acestora.Atata pot. In spatiile comerciale de la parterul blocurilor se pot amenaja: alimentara, aprozar , drogherie etc, dar si unitati de alimentatie publica: bar, pizzerie, cofetarie, gogoserie etc. Daca locuitorii si-au dat acordul asa cum se afirma , se presupune ca au avut cunostinta si de efecte. Nemultumirile majoritatii locuitorilor din Cartierul Arhitectilor sunt intemeiate deoarece au achizitionat terenuri si locuinte in cunostinta de cauza, pe baza documentatiilor de urbanism aprobate si care demonstrau o viziune urbanistica asupra dezvoltarii cartierului.Nimeni nu si-a putut imagina ca documentatiile de urbanism aprobate conform legii au fost intocmite doar pentru a fi aruncate la cosul de gunoi. Desi presa locala este plina de sesizari, nicio institutie a statului nu a reactionat.. Daca nu primaria Cisnadie , Inspectoratul de stat in constructii, Protectia consumatorului , atunci cine?
Raspunde

oIo

Acum 3 ani

"...........alimentatie publica:........., gogoserie " imposibil, gogosi se aduc cu valiza din bucale, astai domeniu DSDistilor
Raspunde

Haos

Acum 3 ani

Se vrea a fi un fel de Nicolae Bălcescu , SI mai jos spre ferma Seviș ,probabil va fi Piata Mare
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Wilson

Acum 3 ani

Cand ati cumparat acolo si ati vazut ca platiti doar 100 eur rate pe luna.......ce v.ati mai bucurat.....ati crezut ca e Las Vegas....la banii aia? Hai noroc si la mai multe pizzerii.
Raspunde

si EU

Acum 3 ani

Inselatorii astia din mafia imobiliara au momit oamenii cu preturi mici si explicatia neceruta la fiecare prezentare:ca e ieftin deoarece nu apartine de Sibiu,dar practic e la o aruncatura de bat.Asa au convins oamenii ca fac afacerea vietii,cu tact,''imprietenire'' rapida si mici picanterii din viata personala ca sa cedeze cumparatorul si sa considere imobiliarul ca prieten.Odata ce cumparatorul pica in plasa prieteniei,era halit!
Raspunde

EU

Acum 3 ani

Ce vina au locuitorii din cartierul Arhitectilor, cand primarul Cisnadie NU este ”primarul care promite si face”, cand documentatiile de urbanism(acte de autoritate publica) sunt aprobate de Consiliul local care nu verifica respectarea acestora, cand Inspectoratul de stat in constructii ,autoritate de control a statului, cu atributii in verificarea respectarii documentatiilor de urbanism aprobate si calitatea in constructii nu verifica legalitatea autorizatiilor de constructie, cand serviciul urbanism este detinatorul diplomei de “incompetenta in urbanism”,cand nicio institutie nu se autosesizeaza la numeroasele articole din presa locala, cand pe agentiile imobiliare cartierul este prezentat ca “raiul pe pamant”? Vina locuitorilor este aceea ca au incredere in institutiile statului, au incredere in promisiunile primarului si ale dezvoltatorilor imobiliari , nu cunosc legile. DNA!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Liviu Tudor

Acum 3 ani

Daca ati votat psd , ...kkt!
Raspunde

Gheorghe Vidas

Acum 3 ani

Vezi ca vorbesti fara sa stii? Primarul e de la PNL. Tot un kkt ....
Raspunde

Anca

Acum 3 ani

Aici conduce PNL CU FDGR NU PSD! Ce faci vrei sa pacalesti electoratul?Nu le ajunge la stia din Arhitectilor cat sunt de nenorociti,te mai folosesti si tu de ei?
Raspunde

LA SIBIU E PNL PESTE TOT!

Acum 3 ani

Ce psd?Ca e pnl! Oricum PSD=PNL=ACEEASI MIZERIE!
Raspunde

sibian

Acum 3 ani

Judetul Sibiu ( inclusiv Cisnadie) nu a votat PSD Primarul Cisnadie este PNL Dezastrul din cartier nu trebuie politizat. Institutiile statului trebuie sa actioneze in interesul tuturor cetatenilor, in litera si spiritul legilor, si nu in functie de interesele personale,, de grup sau politice. Serviciul urbanism si primarul au distrus acest cartier prin emiterea de autorizatii de constructie fara respectarea documentatiilor de urbanism, prin promisiuni si angajamente Apropo , in cele 4 statii de autobuz amenajate pe cine trebuie sa asteptam ?
Raspunde

Jon Leon

Acum 3 ani

Primarul cisnadiei este un individ care s-a perindat pe la toate partidele.... nu e nici psd, nici pnl, nici nimic, e un oportunist care s-a autoisntaurat rege si face ce vrea. Dupa apucaturi e pesedist, dar dupa culoare.. dupa culoare politica, mai degraba cameleon. Atat timp cat chestia asta e permisa in romania, vor tot fi primari de-astia, ca in multe orase sunt asemenea specimene.
Raspunde

.....

Acum 3 ani

Dricul ! Doamne fereste...nepasarea si indolenta pnlistilor e revoltatoare...
Raspunde

Nemilosu

Acum 3 ani

As dori sa deschid si eu o drogherie acolo: sa vand cannabis, hasis si cocaina. Bine, si Furazolidon...:-) In alta ordine de idei: ii sfatuiesc pe oamenii cu jalba sa-si faca o minifosa septica ingropata, care sa dospeasca bine. Ca sa puta. Apoi, pe balcon, sa expuna pungi cu rahat, pus tot la dospit. Alaturi de un banner pe care scrie ATENTIE, cad pungi cu kökat ! Mai pot sa bage zvonuri ca ingrediententele din pizza sunt adunate din resturile de la cateva sali de nunti. :-) Ori ca zona e radioactiva de la extraterestrii :-)
Raspunde

Ana

Acum 3 ani

E un haos total in acel cartier...nu pot sa inteleg de ce oamenii cumpara locuibte acolo? E o aglomeratie de nedescris fara spatiu intrd blocuri fara strazi arata foarte aglomerat .!
Raspunde

Rică

Acum 3 ani

Într-o societate coruptă șpaga este instituționalizată.
Raspunde

gramatica in doliu

Acum 3 ani

Am ajuns să i-au mâzga ...... Serios ? i liniuță au pentru verbul a lua la prezent persoana I ? Vai de capul tău, Deniso !
Raspunde

EU

Acum 3 ani

Multi locuitorii au cumparat terenuri pentru a-si construi o casa Au fost la Arhitectul sef din primaria Cisnadie unde li s-a prezentat o plansa frumos colorata -PUZ- prin care a fost reglementata urbanistic zona. Pe acea plansa erau delimitate - zona de locuintei P+1, zona de locuinte P+2 ( toate locuinte individuale), zona pentru dotari invatamant( scoala si gradinita),zona pentru dotari comerciale si servicii, locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport,spatii verzi. Pe alta plansa erau precizate obiectivele de utilitate pubblica: scoala generala cu 8 sali de clasa, gradinita 4 grupe,oficiu postal,oficiu Romtelecom,agentie bancara (CEC), club, biblioteca,cinematograf, biserica,terenuri de sport, locuri de joaca pentru copii. Oferta de nerefuzat, mai ales cand vine din partea autoritatii locale,cea care emite si autorizatiile de constructie. Locuitorii trebuiau doar sa faca imprumuturi la banci pentru investitie. In ultimii ani, constata ca in tot cartierul au rasarit, ca ciupercile, blocuri cu multe apartamente ( multe intre case unifamiliale)construite intr-un haos urbanistic dupa viziunea serviciului de urbanism. Au aparut si problemele : trafic de cosmar, presiune scazuta la apa etc. Cine a dus in eroare locuitorii? Sau tot locuitorii sunt vinovati ca au avut incredere intr-o institutie a statului.
Raspunde

Cetățean

Acum 3 ani

Ca oamenii și-au cumpărat case în acel cartier, nu pot fi în inovațiti. Aceste acuze și bătăi de batjocura trebuie sa înceteze. Dacă își bat joc autoritățile (primăria) de ei, acum au început și dezvoltatorii. Nu comparați spatiile comerciale din centru, unde înălțimea este mult mai mare.
Raspunde

orecare

Acum 3 ani

La pretul cu care ati cumparat acolo mai bine ati fi cumparat intr- un sat la vreo 20-25km de sb. Va ramaneau ceva lovele de o masina si ca timp pana la sb faceati 20-25 minute cu viteza lejera. Plus ca la casa intr-un sat aveati o oarecare liniste plus o gradina.
Raspunde

McD

Acum 3 ani

RO-MA-NI-A. scurt si fara explicatii. Cea mai mare realizare in Romania, este sa poti pleca din tara! Restul e...istorie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus