Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Două evenimente de succes, găzduite vara aceasta la Muzeul ASTRA

Două evenimente de succes, găzduite vara aceasta la Muzeul ASTRA

În perioada 23 iunie – 4 august 2019, interval în care la Muzeul ASTRA au avut loc două evenimente importante, organizate în paralel - Lantern Festival - China în 20 de legende și Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței (23-28 iunie). Între zilele de miercuri și duminică, între orele 20 și 24, Muzeul ASTRA a înregistrat  10.149 de vizitatori.

Cele două inițiative au avut ca subiecte principale cultura și gastronomia chineză. Lantern Festival - China în 20 de legende a adus în Muzeul ASTRA 20 de instalații de lampioane care au iluminat aleile din Muzeul în aer liber  din Dumbrava Sibiului pe tot parcursul evenimentului. Totul s-a desfășurat într-o atmosferă nocturnă unică în lume, materializată prin culori diferite  expuse pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare. Vizitatorii au beneficiat de ghidaje gratuite oferite de muzeografii Muzeului ASTRA.

De asemenea, în cadrul evenimentului Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței au fost organizate 28 de ateliere gastronomice, în care vizitatorii au putut gusta din preparate tradiționale chinezești, dar și românești.

Lantern Festival - China în 20 de legende și Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe drumul Transhumanței, sunt două evenimente organizate de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca" Sibiu, Festivalul Internaţional de  Teatru de la Sibiu și Ambasada Republicii Populare Chineze în România. De asemenea, din organizare mai fac parte și Zigong Haitian Culture Co., Ltd., Ministerul Culturii și Turismului din China (Ministry of Culture and Tourism of the People's Republic of China).

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus