Traficul de pasageri pe Aeroportul Internațional Sibiu a crescut în primele șase luni ale acestui an cu peste 25%, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea plasează aeroportul sibian pe prima poziție, din acest punct de vedere, în topul aeroporturilor din România și vine pe fundalul eliminării din program a unor zboruri, precum Sibiu-Paris.
Directorul aeroportului sibian, Marius Gîrdea, a explicat pentru Turnul Sfatului că numărul mare de pasageri se înregistrează în urma deciziei Wizz Air de a aloca bazei de la Sibiu o nouă aeronavă.
”Creșterea înregistrată în primele șase luni ale anului 2019 față de aceeași perioadă a anului 2018 în ceea ce privește traficul aerian la Aeroportul Internațional Sibiu se datorează în mare parte bazării în luna iunie 2018 a cele de-a doua aeronave a companiei aeriene Wizz Air la Sibiu, și implicit a deschiderii rutelor spre Copenhaga, Tel Aviv, Paris Beauvais, Basel, Bruxelles Charleroi și Frankfurt Hahn. Decizia de încetare a operării de rute este o practică normală în industria aviatică care nu determină în mod obligatoriu scăderea numărului de pasageri la nivel global. Consider că, în cazul Aeroportului Internațional Sibiu a fost vorba despre o optimizare a rețelei de rute, din punct de vedere al performanței acestora. În acest sens, cursa spre Copenhaga a fost înlocuită de zboruri directe spre Karlsruhe Baden-Baden, repsectiv zborurile spre Londra – Luton au fost suplimentate cu încă 2 frecvențe adiționale în sezonul de vară 2019, aceasta ajungând la o frecvență de 9 zboruri pe săptămână față de 7 frecvențe pe săptămână în sezonul de vară 2018. În valori procentuale, creșterea în semestrul I 2019 față de semestrul I 2018 a fost de 25,11%, respectiv în semestrul I 2019 a fost înregistrat un număr de 341.941 pasageri în trafic față de 273.319 înregistrați în semestrul I 2018”, a declarat Marius Gîrdea pentru Turnul Sfatului.
Evoluția traficului pe AIS din acest an se înscrie în trendul înregistrat de majoritatea aeroporturilor din România. Pe plan național, traficul de pasageri de pe cele 17 aeroporturi din ţară a urcat în prima jumătate a anului la 10,7 milioane de oameni, în creştere cu aproape 8% faţă de perioada similară a anului precedent, arată datele de la Asociaţia Aeroporturilor din România. Sibiul se plasează pe prima poziție în clasamentul național, fiind urmat de Aeroportul din Iași, care a înregistrat în prima jumătate din 2019 o creștere de 16,8% față de aceeași perioadă a anului trecut. În aceste condiții, care sunt șansele ca până la finalul anului să vedem noi curse lansate de la Sibiu?
”Reprezentanții regiei întreprind în mod constant demersuri către companiile aeriene în vederea deschiderii de noi curse regulate și curse în sistem charter. Ne dorim o creștere sănătoasă și sustenabilă pe termen lung a rețelei de rute, raportată bineînțeles la nevoia de mobilitate a comunității pe care o deservim. Deschiderea de noi rute este un proces ce implică doi actori principali: Aeroporturile și companiile aeriene, cele din urmă fiind factorul decisiv al acestui proces. Suntem optimiști că toate eforturile noastre se vor concretiza în noi oportunități de călătorie de la Aeroportul Internațional Sibiu”, mai spune Marius Gîrdea.Cât privește cursele charter din timpul verii, AIS nu excelează. Spre exemplu, nu există legătură directă spre Grecia, destinația principală de vacanță pentru românii care merg în străinătate la mare. Chiar și în aceste condiții, conducerea AIS arată că și aici se înregistrează creșteri semnificative ale numărului de pasageri.
”Charterele de sezon, fie că vorbim de cele operate în sezon de vară sau de iarnă, acestea contribuie cu siguranță la creșterera globală a numărului de pasageri. Exemplu pentru Aeroportul Internațional Sibiu va fi anul 2019 când în sezonul de vară, numărul curselor charter spre Antalya, o destinație cu tradiție pentru comunitatea sibiană a crescut de la 1 frecvență săptămânală la 3 frecvențe săptămânale. Zborurile spre această destinație sunt disponibile în zilele de marți și miercuri și sunt operate de companiile aeiene Air Bucharest, respectiv Onur Air. Ne așteptăm la o creștere de + 85 % a numărului de pasageri în trafic înregistrați din curse operate în sistem de charter regulat, respectiv la un număr de aproximativ 11.000 pasageri pentru întreg sezonul de vară”, concluzionează directorul Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Gîrdea.Ca număr total de pasageri, Aeroportul din Sibiu se află pe locul 5 în topul aeroporturilor din România, după cele din Otopeni, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.
Rețeaua de rute oferită de Aeroportul Internațional Sibiu în sezonul de vară 2019 conectează în sistem regulat Sibiul de 13 destinații internaționale din 7 țări: Bruxelles Charleroi – Belgia, Basel – Elveția, Londra Luton – Marea Britanie, Madrid – Spania, Dortmund, Nürnberg, Memmingen, Frankfurt Hahn, Karlsruhe/Baden-Baden – Germania, Tel Aviv – Israel (zboruri operate de Wizz Air), Stuttgart – Germania (zboruri operate de Blue Air), München – Germania (zboruri operate de Lufthansa), Viena – Austria (zbor operat de Austrian Airlines), precum și de capitala României – București (zbor operat de TAROM).
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Zborul Blue Air , Aeroportul Internațional Sibiu , Tel Aviv , trafic , Aeroportului Sibiu , marea britanie , Turnul Sfatului , Londra Luton , Air Bucharest , Latin Recording Academy , Wilder Kaiser , Marius Gîrdea , Asociaţiei Aeroporturilor , Pentru Sibiu , Asociația Aeroporturilor , Pasagerii Hondei Accord , Wizz Air Sport Arena Streetbal , Austrian Airlines , Directorul Apă , Paris Beauvais , Bruxelles Charleroi , Frankfurt Hahn , crestere , Karlsruhe Baden , Onur Air
Vizualizari: 11363
Ultimele comentarii
Acum 36 minute
BB
Acum 39 minute
Sibian și eu
Acum 40 minute
AUR
Acum 1 oră
Kokos
Acum 1 oră
Kokos