Sâmbătă,
01.10.2022
Ploi Usoare
Acum
17°C

Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu: „Inspectorii nu au verificat subsolul”

Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu: „Inspectorii nu au verificat subsolul”

Prezent în conferință de presă la Spitalul Județean Sibiu, Gabriel Budescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, spune că inspectorii nu au verificat și subsolul atunci când au fost în control. Motivul ar fi, a declarat acesta, că ar fi o zonă mai intimă, dedicată personalului medical.

După ce au apărut pe internet imaginile reprezentând subsolul secției Chirurgie II din Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, surprinse într-o încăpere în care se schimbă, se pare, infirmierele, înainte să urce pe secție, reprezentanții DSP Sibiu au transmis o serie de recomandări către conducerea spitalului.

„Prima recomandare este de a continua igienizarea, apoi de a stabili clar care este traseul pe care îl urmează medicul din cabinet până în secție și, dacă e posibil, ca ușa aceea (n.r. de la intrarea în subsol) să aibă o cartelă sau toți medicii să aibă o cheie, pentru că ușa aceea trebuie închisă. Acel spațiu este frecventat doar de personal medical. Pentru ca pacienții să aibă zonă de confort cum trebuie, medicii s-au sacrificat puțin și s-au dus în acel subsol ca să aibă și cameră de gardă și vestiare”, transmite Budescu.

Totuși, la întrebarea cum s-a ajuns ca subsolul să arate în acest fel fără fi fost luate prea multe măsuri până în acest moment, răspunsul a fost că inspectorii nu au ajuns să verifice, în controalele lor, și acest subsol.

„Am transmis un raport la Minister, în care am arătat ce s-a întâmplat acolo, mărturisesc foarte clar că inspectorii noștri nu au inspectat subsolul tehnic al spitalului, mi se pare că zona de vestiare este o zonă mai intimă a medicului, nu poți să te duci acolo să îi filmezi cum și-au aranjat ciorapii și pantalonii. Vă rog să mă scuzați, asta e părerea mea”, a transmis directorul DSP Sibiu.

„O să igienizăm și partea de jos”

Managerul Spitalului Județean Sibiu, Cornel Benchea, spune că zona în discuție va fi igienizată și reabilitată, parte a unui program mai amplu.

„O să igienizăm și partea de jos. Nu i-a venit rândul pentru că am făcut holurile de sus, de la Chirurgie I, Chirurgie II, Ortopedie, Urologie, Urgența și acum intrăm în SEAP cu tot tunelul dintre blocul acesta medical și Radiologie și cu această ocazie o să igienizăm și subsolul.  Este o surpriză că nimeni nu a venit să ne spună nouă că sunt nemulțumiți de faptul că vestiarele sunt acolo, dar credem totuși că a fost cineva din interior care a furnizat această informație în afară (n.r. lui Emanuel Ungureanu, deputat USR de Cluj)”, spune managerul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Zona intima a medicului fiind vestiarul

Acum 3 ani

Aoleu, da' in bai s-or uita inspectorii astia? Ca nah, mai intim decat acolo...
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 3 ani

Spinean, Budescu, Benchea si alte astfel de personaje se rotesc in functii (manager spital, director cas, director dsp), fara sa faca nimic… normal ca, din cand in cand, le vine randul sa o dea cu o sa facem si aia, sau ailalta, dupa care... trai nineaca!
Raspunde

un sibian

Acum 3 ani

"d-nul Budescu" asta e dus cu pluta rau de tot!!!
Raspunde

Elena

Acum 3 ani

Asa se fac toate controalele: unde e ceva minor si usor de rezolvat. In zonele cu probleme inspectorii nu mai au "timp" sa verifice - e greu trebuie sa scrie, sa "supere" pe cineva care nu trebuie atins, sa dea termene, sa urmareasca rezolvari. Prea greu mai bine ne facem ca nu vedem si daca vede altcineva zicem ca-i scos din context. Ce inseamna context in ruina si mucegai inca n-am aflat.
Raspunde

Deiu

Acum 3 ani

Domnule Budescu, informatia pe care o aveti conform careia "acel spațiu este frecventat doar de personal medical" este complet eronata. Pacientii merg in subsol. Nu toti, nu multi, dar merg. Astfel incat o usa cu cartela doar ar complica lucrurile. Ah, ca nu mai vreti dvs sa mai intre domnul Ungureanu sau alti posesori de camere video si sa inregistreze cum arata subsolurile, asta e alta poveste, si da, va credem (si intelegem nelinistea). P.s. va recomand sa vedeti si subsolul Medicalei 1 si 2. Ca tot de SCJUS tine.
Raspunde

Dr B

Acum 3 ani

Este puerila scuza cu "zona iintima". Zona intima este in lenjeria intima. DSP trebuie să verifice TOATE zonele. Sa înțeleg că nu se verifică amplasarea si igiena din wc-urile din spitale, fiind considerate "intime"? Si mucegaiul rămâne doar in subsol? Au reușit sa convingă sporii să rămână doar acolo? Oare ce metoda de comunicare au găsit cu sporii? Ca se pare ca nu i-au amenințat cu clor...
Raspunde

Maria

Acum 3 ani

In sfarşit! Deci trebuie igienizat! Nu mai e vorba de atac, de electoral, de defăimare...
Raspunde

dana

Acum 3 ani

Situatia aceasta e de ani de zile.... nu e ceva nou. doar faptul ca a fost facuta cunoscuta in presa! oricum bataie de joc ce e acolo si focar de infectii numai discutii si nu se face nimic
Raspunde

tiberiu

Acum 3 ani

la spitalul cfr când ati fost ultima data mizerie cât china
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus