Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Zi mare de sărbătoare la Gura Râului, de Sf. Maria. Patru familii vor fi premiate

Zi mare de sărbătoare la Gura Râului, de Sf. Maria. Patru familii vor fi premiate

Gurenii sărbătoresc în stil mare joia aceasta, alături de toți localnicii, o delegație din Franța și toți cei care doresc să se bucure alături de ei. Vor avea loc dansuri și spectacole de muzică, iar patru familii care împlinesc 50 de ani de căsnicie, alături de doi elevi cu rezultate deosebite la învățătură vor primi premii.

Sărbătoarea Portului Popular la Gura Râului va avea loc joi, cu începere de la ora 11:30, la ieșirea din biserică. Înainte de asta însă, primarul Călin Gheorghe va primi cu alai o delegație din Franța cu care gurenii sunt înfrățiți.

„Vine o delegație din Franța, cu care suntem înfrățiți. Vor sta de miercuri până duminică, iar în această perioadă vom semna și acordurile de înfrățire. Îi vom întâmpina joi dimineața, la ora 10:00, la poarta de intrare, cu alai, trăsuri, căruțe, cum este tradițional. Apoi se va intra în biserică, unde o vom asculta pe Veta Biriș”, spune Călin Gheorghe, primarul din Gura Râului.

gura raului port popular (8)

Petrecerea va începe oficial la ora 11:30, atunci când se iese din biserică. Premii vor fi acordate, iar oamenii vor fi îmbrăcați în portul popular gurănesc. „De la cei mici până la cei în vârstă, cu toții vor fi îmbrăcați în port popular. Vom avea spectacol în centrul localității, premiem familiile care împlinesc 50 de ani de căsnicie, patru la număr, iar cei mai buni doi elevi cu rezultate deosebite la învățătură vor fi premiați de asemenea”, spune edilul.

gura raului port popular (9)

Vor urma spectacole susținute de Ansamblul Bujorul de Munte, Camelia Cosma Stoiță, Veta Biriș, un grup de localnici vor cânta, dar vor fi prezenți și Junii Sibiului care vor dansa pe scena din centrul localității.

Apoi cei prezenți se vor încinge la joc în pavilion, iar învârtita, jiana și hațegana vor fi nelipsite din acest moment.

gura raului port popular (5) gura raului port popular (6) gura raului port popular (1) gura raului port popular (7) gura raului port popular (3) gura raului port popular (4)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus