Vineri,
27.01.2023
Ceata
Acum
-1°C

Edupedu: S-a aflat Calendarul Evaluării Naționale 2020. Care e noutatea

Edupedu: S-a aflat Calendarul Evaluării Naționale 2020. Care e noutatea

Ministerul Educației Naționale a pus în dezbateri publice proiectul calendarului Evaluării Naționale din 2020. Autoritățile vor să introducă și o noutate: să scadă la un punct diferența dintre nota inițială și cea de la contestație pentru care o lucrare este evaluată pentru a treia oară.

Proiectul calendarului propus spre dezbateri a fost aflat de Edupedu.ro. În document se menționează că Evaluarea Națională 2020 începe în data de 15 iunie, cu examenul scris la Limba și literatura română. Va urma pe 17 iunie examenul scris la Matematică, iar pe 18 iunie - la Limba și literatura maternă. Propunerea este discutată astăzi în ședința Comisiei de Dialog Social de la nivelul instituției.

Pe data de 22 iunie 2020 ar urma să fie afișate rezultatele înaintea contestațiilor (până la ora 12:00), urmată de înregistrarea contestațiilor (între orele 14:00 – 20:00), iar pe 27 iunie 2020 - să fie afișate rezultatele finale.

Potrivit sursei citate, noutatea pe care vrea s-o intrducă Ministerul Educației este scăderea de la 1,5 la 1 punct diferența dintre notele de la contestații și cele de la evaluarea inițială, care să permită unei a treia comisii să reevalueze lucrarea. Până acum, comisia recurgea la a treia reevaluare a lucrării dacă exista o diferență de cel puțin 1,5 puncte între nota inițială și nota de la contestație.

Anul școlar 2019-2020 va începe luni, 9 septembrie 2019 și se va încheia vineri, 12 iunie 2020. Pentru elevii din clasa a VIII-a, anul școlar are 34 de săptămâni de cursuri și se încheie pe 5 iunie 2020.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

un pedagog de scoala noua

Acum 3 ani

Mare noutate! Daca s-ar fi propus admitere la liceu ar fi fost o noutate
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus