Sâmbătă,
24.07.2021
Cer Senin
Acum
20°C

Tradiții de pe Valea Târnavelor în Muzeul ASTRA. Mâncare, obiceiuri și dansuri tradiționale

Tradiții de pe Valea Târnavelor în Muzeul ASTRA. Mâncare, obiceiuri și dansuri tradiționale

Tradițiile și cultura gastronomică de pe Valea Târnavelor aduce în Muzeul ASTRA comunitățile din Șeica Mare și Șeica Mică. Duminică, 18 august, între orele 10:00 și 16:00 vizitatori vor putea degusta preparate tradiționale precum ciorba de paparadă, chisătura pe pâine, ardei umplut și prăjitura cu scorțișoară.

Tradițiile și cultura gastronomică de pe Valea Târnavelor vor fi prezentate în Muzeul ASTRA în cadrul celui de-al IV-lea eveniment din acest an din programul Târgul de Țară. Evenimentul va avea loc duminică, 18 august, sub egida programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Târgul de țară va avea loc între orele 10:00 și 16:00, cu participarea comunităților din Șeica Mică și Șeica Mare. Acțiunea respectivă face parte din seria de evenimente prin care Muzeul ASTRA își propune să promoveze și să susțină produsele și cultura gastronomică din satul românesc.

sursa: Muzeul ASTRA sursa: Muzeul ASTRA

,,Comunitățile Șeica Mică și Șeica Mare se află în centrul atenției noastre, pentru a reliefa tradiția culinară, prin pregătirea de mâncăruri și produse tradiționale, dar și prin prezentarea de obiceiuri și dansuri specifice zonei. De aici vor veni gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori, toți hotărâți să își arate cât mai bine priceperea în a face lucruri frumoase, plăcute sau gustoase. Producătorii veniți din Șeica Mică, alături de producătorii permanenți ai Muzeului ASTRA vor comercializa legume, produse din lapte și carne de oaie, produse apicole, siropuri, pâine de casă și prăjituri tradiționale” , a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA.
Printre rețetele tradiționale pe care le vor găti socăcițele (n. r. - bucătăresele din Șeica Mică) duminică în Muzeul ASTRA regăsim ciorba de paparadă, chisătura pe pâine, ardei umplut și prăjitura cu scorțișoară. De asemenea, grupul școlar din Șeica Mică și ansamblul folcloric Florile Visei din Șeica Mare vor face demonstrații de dansuri populare, iar elevii școlii din Șeica Mică vor organiza un atelier de pictat cahle.

sursa: Muzeul ASTRA sursa: Muzeul ASTRA

Acțiunile Muzeului ASTRA sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

sursa: Muzeul ASTRA sursa: Muzeul ASTRA

sursa foto principal: Muzeul ASTRA

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus