Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

VIDEO Alpinistul care a murit pe Negoiu era unul dintre cei mai cunoscuți din România

VIDEO Alpinistul care a murit pe Negoiu era unul dintre cei mai cunoscuți din România

Alpinistul în căutarea căruia au pornit salvamontiștii și jandarmii sibieni, ajutați de colegii lor din Argeș, este Zsolt Torok. Până la vârsta de 45 de ani el a escaladat vârfuri din Alpi, Himalaya și Anzii Cordilieri.

Reprezentanții Salvamont au difuzat imagini din cadrul operațiunilor de căutare a celui care a fost Zsolt Torok. Dispariția lui în zona vârfului Negoiu din munții Făgăraș a fost semnalată de către soția acestuia, drept pentru care sâmbătă dimineața au fost mobilizate echipe ale Salvamont Sibiu și Argeș, ale Jandarmeriei montane din cele două județe, precum și un elicopter al Ministerului Afacerilor Externe. Sâmbătă, după prânz, reprezentanții Salvamont au anunțat faptul că au descoperit trupul neînsuflețit al lui Zsolt Torok, căzut între stânci.

”Crestele munților și alpinismul românesc sunt mai sărace și mai triste de acum. A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpiniști ai țării, un caracter deosebit, un prieten al Salvamont România, un OM... În munca noastră, încărcarea psihică este mare în fiecare situație în care intervenim, dar sunt momente în care aceasta depășește și puterea noastră de înțelegere și de acceptare a cruntei realități. Condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut, i-au admirat și apreciat performantele. Rămas bun, prieten drag!”, este mesajul pe care l-au dat publicității reprezentanții Salvamont România, alături de imaginile cu elicopterul MAI folosit în cadrul intervenției de sâmbătă.

Arădean de origine și loc, Zsolt Torok a fost ghid montan, alpinist profesionist, dar și speaker motivațional . ”Ascensiunea nu are rost dacă nu îți place și nu o trăiești din plin”, era principiul după care se ghida, potrivit site-ului său de prezentare. Schia de la vârsta de cinci ani, practica alpinismul în continuu de peste 25 de ani, ciclismul, dar și canotajul. A fost susținător a zeci de evenimente culturale și sportive, prezentări și realizări de filme. A fost declarat ”Sportivul anului 2007” de către Federația română de Alpinism și Ecaladă și, printre altele, a primit și Diploma de excelență acordată de Ministerul Afacerilor Externe pentru performanță și contribuție la imaginea României în lume.

Zsolt Torok. Sursa: torok.ro Zsolt Torok. Sursa: torok.ro

După cum povestea pentru Viitorul României a escaladat cele mai periculoase piscuri din Alpi, a făcut parte expediția spre „muntele ucigaș” Nanga Parbat, din Himalaya, și a cucerit vârful Cerro Torre, din Patagonia, considerat până în urmă cu mai mulți ani „imposibil” de atins.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

sibianul

Acum 4 ani

Mare pacat! Dumnezeu sa-l odihneasca!
Raspunde

Dd

Acum 4 ani

A murit in locul cel mai iubit de el : pe munte! Ar merita un monument pe munte care sa fie vizitat de comunitatea lui de suflet!
Raspunde

SK

Acum 4 ani

Goana dupa audienta! Oare chiar trebuia sa publicati acele imagini cu victima zacand intre stanci? Nu mai exista pic de decenta, respect... Sunteti jalnici!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus