Joi,
09.02.2023
Ceata
Acum
-19°C

Robotul pompier inventat de olimpicii sibieni a fost prezentat șefilor de la ISU

Robotul pompier inventat de olimpicii sibieni a fost prezentat șefilor de la ISU

Cei trei liceeni sibieni - Daniel Marpozan, Alexandru Rădac și Codrin Muntean - care au inventat un robot pompier au mers azi la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) al județului Sibiu pentru a le prezenta salvatorilor din județ invenția care le-a adus premiul I la Olimpiada Geniilor din SUA - un robot pompier.

În iunie, cei trei elevi sibieni au participat la Olimpiada Geniilor, organizată de Universitatea din Oswego, S.U.A. cu două invenții, un robot pompier și un sistem inteligent de economisire a energiei electrice pentru cea dintâi câștigând medalia de aur și concursul de Robotică.

olimpici robot pompier 4

Mai multe detalii despre concurs, aici:

 

http://www.turnulsfatului.ro/2019/06/23/sibieni-de-aur-la-olimpiada-geniilor-robotul-pompier-le-a-adus-premiul-i-in-sua/

Tinerii au fost primiți, încurajați și felicitați de inspectorul șef colonel Cosmin Balcu. Acesta i-a asigurat de tot sprijinul din partea echipei de salvatori sibieni pentru ca visul și proiectul lor să prindă contur în viitor, se menționează într-un comunicat al instituției.

La rândul lor, pompierii le-au arătat elevilor sibieni tehnica și echipamentul cu care aceștia lucrează, dar și le-au vorbit despre modul de intervenție la diferite situații de urgență.

olimpici robot pompier 3

Cei trei olimpici au făcut și o demonstrație practică folosind robotul în miniatură pe care l-au inventat, prezentând detalii privind utilitatea acestuia în viitor.

olimpici robot pompier 1

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus