În urma aprobării unui plan urbanistic zonal pentru o suprafață de nu mai puțin de 25 de ha, zona dintre Sibiu și cartierul Viile Sibiului este văzută drept viitorul pol de dezvoltare imobiliară al orașului.
Proiectul dezvoltării centrului comercial de la ieșirea din Sibiu înspre Mediaș (zona magazinului Hornbach) a fost reluat de la începutul acestui an, suprafața vizată de investitorii de la Oasis Retail Development & Consulting fiind de aproximativ 18 ha, potrivit unui anunț făcut de reprezentanții companiei la începutul acestui an. Câteva sute de metri mai departe (dincolo de centura ocolitoare a Sibiului), se apropie de finalizare prima etapă din amenajarea unuia dintre cele mai mari parcuri logistice din zonă. Este vorba de o investiție a belgienilor de la VGP, care a demarat cu construirea unei prime hale cu o suprafață de aproape 12.000 de mp. Celelalte două hale logistice, care vor fi ridicate în etape ulterioare, vor avea suprafețe de câte 16.067 de mp.
Acestea sunt doar câteva dintre detaliile contextului în care în partea de nord a Sibiului, adică înspre cartierul Viile Sibiului, a fost creionată una dintre cele mai mari noi zone imobiliare. Anul trecut, Consiliul local al Sibiului a aprobat pentru această zonă un plan urbanistic zonal pe o suprafață de 25 de ha. Suprafață pe care ar urma amenajate aproximativ 1.100 de apartamente în locuințe colective și alte peste 100 de apartamente în case înșiruite. Plus alte peste 70 de case. Iar asta doar în zona studiată de respectivul PUZ. Căci, în imediata apropiere a acestei zone, înspre DN14, în curs de elaborare este o altă documentație urbanistică. Inițiat de un om de afaceri din Alba Iulia, respectivul plan urbanistic zonal are în vedere amenajarea de locuințe pe o suprafață de peste cinci ha.
Anul trecut, pentru zona respectivă a fost aprobat un PUZ pentru o suprafață de peste 25 de ha
Zona este descrisă drept una cu mare potențial. ”Aparent, această zonă este una în defavoarea investitorilor. Și asta deoarece indicatorii de ocupare a terenului aprobați prin planuri urbanistice sunt mai mici. Dar, asta va duce la construirea unor ansambluri imobiliare mult mai aerisite față de ceea ce vedem până acum în Sibiu sau în împrejurimi. Calitatea vieții va fi mult mai ridicată în această zonă, vor fi mult mai multe spații verzi și mult mai multe locuri de joacă, de exemplu”, spune Francesco Tacconi, unul dintre investitorii din zona respectivă. Acesta este de părere că nodul rutier aflat în imediata apropiere, care face legătura cu centura ocolitoare a Sibiului, este un alt avantaj al zonei, deoarece va oferi acces facil, în regim de autostradă, în mai multe direcții ale orașului. ”Zona este una foarte căutată în ultima perioadă. Avem câteva propuneri de colaborare pentru ridicarea unor ansambluri imobiliare, propuneri care sunt în stadiul de evaluare”, mai spune Francesco Tacconi.
Regimul maxim de înălțime prevăzut în PUZ-ul aprobat anul trecut pentru respectiva zonă este de cel mult patru niveluri peste parter (ultimul fiind etaj retras).
Sursa foto principală: Google Earth
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Alba Iulia , Birou Politic , Viile Sibiului , Google Earth , Francesco Tacconi , Dezvoltare Centru , Oasis Retail Development , Pentru Sibiu , plan uirbanistic , Publicitatea Imobiliară , PUZ
Vizualizari: 23935
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Super Tata
Acum 1 oră
Alzara 1918
Acum 2 ore
Sibian
Acum 4 ore
Emil
Acum 4 ore
Sibian