Sâmbătă,
25.09.2021
Ploi Scurte
Acum
14°C

Viitorul pol de dezvoltare imobiliară al Sibiului. ”Aparent, zona este în dezavantajul investitorilor”

Viitorul pol de dezvoltare imobiliară al Sibiului. ”Aparent, zona este în dezavantajul investitorilor”

În urma aprobării unui plan urbanistic zonal pentru o suprafață de nu mai puțin de 25 de ha, zona dintre Sibiu și cartierul Viile Sibiului este văzută drept viitorul pol de dezvoltare imobiliară al orașului.

Proiectul dezvoltării centrului comercial de la ieșirea din Sibiu înspre Mediaș (zona magazinului Hornbach) a fost reluat de la începutul acestui an, suprafața vizată de investitorii de la Oasis Retail Development & Consulting fiind de aproximativ 18 ha, potrivit unui anunț făcut de reprezentanții companiei la începutul acestui an. Câteva sute de metri mai departe (dincolo de centura ocolitoare a Sibiului), se apropie de finalizare prima etapă din amenajarea unuia dintre cele mai mari parcuri logistice din zonă. Este vorba de o investiție a belgienilor de la VGP, care a demarat cu construirea unei prime hale cu o suprafață de aproape 12.000 de mp. Celelalte două hale logistice, care vor fi ridicate în etape ulterioare, vor avea suprafețe de câte 16.067 de mp.

Acestea sunt doar câteva dintre detaliile contextului în care în partea de nord a Sibiului, adică înspre cartierul Viile Sibiului, a fost creionată una dintre cele mai mari noi zone imobiliare. Anul trecut, Consiliul local al Sibiului a aprobat pentru această zonă un plan urbanistic zonal pe o suprafață de 25 de ha. Suprafață pe care ar urma amenajate aproximativ 1.100 de apartamente în locuințe colective și alte peste 100 de apartamente în case înșiruite. Plus alte peste 70 de case. Iar asta doar în zona studiată de respectivul PUZ. Căci, în imediata apropiere a acestei zone, înspre DN14, în curs de elaborare este o altă documentație urbanistică. Inițiat de un om de afaceri din Alba Iulia, respectivul plan urbanistic zonal are în vedere amenajarea de locuințe pe o suprafață de peste cinci ha.

Anul trecut, pentru zona respectivă a fost aprobat un PUZ pentru o suprafață de peste 25 de ha Anul trecut, pentru zona respectivă a fost aprobat un PUZ pentru o suprafață de peste 25 de ha

Zona este descrisă drept una cu mare potențial. ”Aparent, această zonă este una în defavoarea investitorilor. Și asta deoarece indicatorii de ocupare a terenului aprobați prin planuri urbanistice sunt mai mici. Dar, asta va duce la construirea unor ansambluri imobiliare mult mai aerisite față de ceea ce vedem până acum în Sibiu sau în împrejurimi. Calitatea vieții va fi mult mai ridicată în această zonă, vor fi mult mai multe spații verzi și mult mai multe locuri de joacă, de exemplu”, spune Francesco Tacconi, unul dintre investitorii din zona respectivă. Acesta este de părere că nodul rutier aflat în imediata apropiere, care face legătura cu centura ocolitoare a Sibiului, este un alt avantaj al zonei, deoarece va oferi acces facil, în regim de autostradă, în mai multe direcții ale orașului. ”Zona este una foarte căutată în ultima perioadă. Avem câteva propuneri de colaborare pentru ridicarea unor ansambluri imobiliare, propuneri care sunt în stadiul de evaluare”, mai spune Francesco Tacconi.

Regimul maxim de înălțime prevăzut în PUZ-ul aprobat anul trecut pentru respectiva zonă este de cel mult patru niveluri peste parter (ultimul fiind etaj retras).

Sursa foto principală: Google Earth

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

titus

Acum 2 ani

si sursa foto secundara? ca o harta face cat un articol de tz cuvinte...
Raspunde

Dragos

Acum 2 ani

Sariti fratilor si surorilor !! Sariti sa cumparati in stadiul de proiect, sa nu cumva sa se termine !!
Raspunde

un sibian

Acum 2 ani

povesti nemuritoare..."Oasis Retail Development & Consulting" n-au miscat un gram de pamant in zona...ne aburiti si ne dati cu prafuri fine...in caz ca n-ati inteles Sibiul are ACUM nevoie de macar inaca un mall (2 magazine Kaufland si 2 Lidl ar fi de foarte mare ajutor) pentru ca peste tot este f f aglomerat...ce PLANUIESTE sa faca "Oasis..." in viitor chair nu ne ajuta cu nimic!!! nu de alta dar cei de la "Oasis" o sa deschida televizorul si o sa vada o stire cu recesiunea...si o sa zica "pe noi sa nu contati"
Raspunde

A

Acum 2 ani

^asa arata omul cu idei extraordinar de proaste care se plange de problemele cauzate de ideile proaste
Raspunde

Relu Miclaus

Acum 2 ani

Este incredibila dezvoltarea Sibiului! Viena si Geneva ar trebui sa ieie lectii!
Raspunde

McD

Acum 2 ani

1100 apartamente si inca 70 case in zona inseamna aproximativ 3500 locuitori care vor avea in dotare poate 1000 autoturisme, apoi parcul logistic care urmeaza construit si care va gazdui o multime de camioane si utilaje....Transportul in comun este varza in zona ca si in Sibiu de fapt. Imaginati-va ca toti vor folosi DN14 pentru a intra in oras si eventual autostrada pentu a ajunge in zonele industriale...precedentul a fost creat pe Cl. Cisnadiei, constructii nenumarate fara o noua infrastructura rutiera...
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

Deci practic Viena sa ieie lectii, adica nu sa ne deie lectii. Sa ieie deci.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus