Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
26°C

Excedent de sute de mii de lei la două instituții județene pentru plata salariilor. Ce vor să facă șefii cu banii

Excedent de sute de mii de lei la două instituții județene pentru plata salariilor. Ce vor să facă șefii cu banii

Două instituții din subordinea Consiliului Județean Sibiu se bucură de excedent bugetar de sute de mii de lei pentru cheltuiala de personal - este vorba despre Complexul Muzeal Național ASTRA și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii”. Șefii acestor instituții s-au gândit să investească banii în noi brațe de muncă.

Directorii celor două instituții, Ciprian Ștefan, respectiv Silvia Macrea, au solicitat CJ Sibiu să modifice hotărârea consiliului prin care s-a aprobat bugetul județului pentru anul 2019, cerând modificarea numărului maxim de posturi care se finanțează din bugetul județean. Astfel, pentru Muzeul ASTRA se solicită majorarea numărului de posturi cu 5 unități, de la 200 la 205, la fel ca și pentru Junii - de la 67 la 72 posturi.

Potrivit informațiilor prezentate de cele două instituții și care se regăsesc în raportul de specialitate al Serviciului de Resurse Umane din cadrul CJ Sibiu, până la finalul anului 2019 la Muzeul ASTRA se estimează un excedent de 349.000 lei pentru cheltuiala de personal, iar la „Cindrelul-Junii” - un excedent de 526.000 lei. Tot la Junii se solicită și majorarea cu trei posturi a numărului maxim de posturi aprobate în statul de funcții - de la 70 la 73, printre care este subliniată necesitatea angajării unui jurist.

Silvia Macrea Silvia Macrea

„În ultimii 5 ani, CNM ASTRA s-a dezvoltat într-un ritm alert, înregistrând o creștere accentuată, triplându-și atât numărul de activități, cât și încasările; creșterile menționate s-au realizat în condițiile în care statul de funcții nu a înregistrat modificări în ultimii ani, în sensul creșterii numărului de posturi bugetatede așa manieră încât să poată susține desfășurarea în condiții normale a activităților desfășurate”, se menționează în scrisoarea lui Ciprian Ștefan.

prostest muzeul astra

Ambii directori au menționat că suplimentarea cu  zece posturi care pot fi finanțate din bugetul județean nu necesită suplimentarea cheltuielilor instituțiilor.

Propunerea se află pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Județean, propusă spre aprobare.

Precizăm că numărul maxim de angajați la Muzeul ASTRA este 219, iar la Centrul „Cindrelul-Junii” - 73.

În total, în instituțiile din subordinea CJ Sibiu numărul maxim de persoane ce pot fi angajate este de 2.369, iar al celor finanțate din bugetul județului - 1.872.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Inspectorul Javert

Acum 1 an

Mai sunt nişte neamurri care încă nu au fost angajate la stat ?În instituția de rahat care se numeşte CONSILIUL JUDEȚEAN dacă întro subunitate fondul de salarii este depăsit administratorii compensează diferența cu bani de la investiții ,în cazul în care din fondul de salarii mai rămâne ceva este momentul oportun să ne mărim gaşca de asistați sociali cu bani de la stat.Sunt convins că domnitorii fanarioți nu au fost mai hiene decât românii care administrează acum țara.
Raspunde

IOO

Acum 1 an

@ Inspectorul Javert - sau ... Javrutza... Vorbesti si tu ca tot intelighentul fara scoala... Desigur nu ai idee ca de ani multi muzeele functioneaza in zona de avarie si ca in multe personalul angajat este undeva la 40-50% din necesar. Adica cei care fac activitati, se ocupa de intretinerea, conservarea, restaurarea si nu in ultimul rand de studierea pieselor din muzee. Asa ca mai bine taci...
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Adevărul este că ce naiba, avem bani în plus așa că hai să facem ce știm mai bine, dăm salarii. Nu discutăm de eficientizare, de investit bani în instrumente care să ușureze munca celorlalți și care să mărească productivitatea. Maxim 2 ani mai dau sistemului ăsta. Grecia a fost exemplul din care nu a învățat nimeni nimic!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus