Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
17°C

Benedek: ”Nu putem discuta de alegeri anticipate”

Benedek: ”Nu putem discuta de alegeri anticipate”

Deputatul UDMR, sibianul Benedek Zacharie, susține că nu crede că în acest moment se poate discuta de alegeri anticipate și că UDMR va vota o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. ”La ora actuală nu putem discuta de alegeri anticipate, suntem în pragul alegerilor prezidențiale și conform Constituției în această perioadă nu se poate dizolva parlamentul”, susține Benedek.

Sibianul spune că după ruperea coaliției PSD – ALDE nu mai există o majoritate. ”În consecință se va ajunge la schimbarea actualului guvern. Această schimbare se poate realiza în mai multe variante: premierul își dă demisia, printr-o moțiune de cenzură depusă de opoziție sau în maxim 45 de zile actualul premier vine în parlament cu o nouă componență, dacă PSD reușește să-și asigure o majoritate parlamentară. Noi, reprezentanții UDMR, în iunie am votat moțiunea de cenzură depusă de opoziție, de atunci până azi nu s-a schimbat nimic, în consecință vom vota o nouă moțiune de cenzură”, a mai spus deputatul UDMR.

”Nu vom face parte dintr-un guvern minoritar”

Benedek este de părere că înainte de a se prelua puterea de o altă coaliție, trebuie în primul rând să existe un proiect politic concret. ”În acest moment, când există șansa schimbării Guvernului, ori prin demisia premierului, ori prin moțiune de cenzură, trebuie să avem răspunsuri la câteva întrebări: cine va fi prim – ministru, care este programul de guvernare, cine formează  majoritatea parlamentară, principalii miniștri, cine vor fi propuși ca președinți la Senat și la Camerei Deputaților. UDMR nu este de acord cu depunerea unei moțiuni de cenzură, iar dacă trece vom vedea ce să întâmplă. Cine inițiază această moțiune trebuie să își asume și formarea unei majorități parlamentare și implicit  guvernarea tării, aici nu există jumătate de măsură. Noi nu vom face parte dintr-un guvern minoritar, dacă vom participa la guvernare cu actuala opoziție se va decide după ce știm răspunsurile la întrebările enunțate mai sus. În nici un caz nu vom lua o decizie pripită, vom analiza ofertele, dacă vor exista,  și vom face o consultare largă cu membrii uniunii. La ora actuală nu putem discuta de alegeri anticipate, suntem în pragul alegerilor prezidențiale și conform Constituției în această perioadă nu se poate dizolva parlamentul. Nu am luat în discuții varianta alegerilor anticipate, dar nu cred că noi vom susține o astfel de variantă!, a mai spus deputatul UDMR.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus