Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

USR se opune concesionării terenului Aeroportului Sibiu

USR se opune concesionării terenului Aeroportului Sibiu

Organizația județeană USR Sibiu le solicită consilierilor județeni să respingă proiectul de concesionare a terenului fostei baze de elicoptere. ”Este foarte clar că acest proiect de hotărâre are un alt obiectiv și, este evident, că nu ține cont de necesitatea dezvoltării Aeroportului Internațional Sibiu, atât pe partea de extindere a transportului de persoane cât și în zona de transport cargo, atât de solicitat de mediul de afaceri sibian. Aeroportul Internațional Sibiu este și trebuie să rămână principala poartă de dezvoltare metropolitană și regională, extinderea acestuia fiind o prioritate absolută, așa cum este ea asumată chiar de studiile de strategie, dezvoltare și mobilitate ale Municipiului și Județului Sibiu. Solicităm tuturor consilierilor județeni, care reprezintă în Consiliul Județean interesele cetățenilor și comunității, să dea dovadă de responsabilitate pentru comunitate și să respingă proiectul de hotărâre, care, așa cum este el prezentat acum, va bloca extinderea Aeroportului Internațional Sibiu pentru 40 de ani”, anunță USR Sibiu.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean din 29 august, Proiectul de Hotărâre nr. 10 propune concesionarea terenului fostei baze de elicoptere pe 40 de ani, a imobilului teren și a construcțiilor aferente din str. Alba Iulia nr.73, către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură pentru construirea unui „Centru de afaceri și incubator de afaceri“.

Conform celor mai recente date statistice furnizate da ACI Europe (Airports Council International Europe) prin aeroport au trecut peste 700.000 de pasageri în 2018, o cifră record, iar aeroportul sibian are o creștere de 51,6% a traficului de pasageri pentru semestrul 2 /2018 raportat la aceeași perioadă a anului 2017, față de o medie europeană de 5,6% pentru aceeași perioadă, amintește USR Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

McD

Acum 4 ani

Pai da ca sunteti HABAR-nisti....uitati-va oriunde in Europa in marile orase langa aeroporturi sunt centre de afaceri, hoteluri, asa numitele MESSE (complexe expozitionale si sali de conferinte, ...) , este necesara extinderea aeroportului insa mai este destul spatiu langa actualul terminal care oricum a fost depasit inca din faza de proiect...s-ar putea face inca un nivel peste actualul aeroport pentru terminalul plecari deservit de porti automate cu tuneluri rulante catre avioane (macar 4-5 buc.), iar pentru parcare exista varianta amenajarii a 3-4 etaje peste actuala parcare...dar noi facem circ intotdeauna decat sa venim cu propuneri constructive!!! Sa auzim de bine.
Raspunde

ovidiu

Acum 4 ani

Intreg spatiul din vecinatatea aeroportului trebuie conservat si folosit pentru dezvoltarea acestuia. Pe langa un nou terminal ar trebui avut in vedere si un terminal cargo cerut de companiile sibiene, terminal care ar putea deservii si judetele invecinate. Inclusiv Vama Sibiu ar putea fi mutata din cladirea construita de CJ impotriva deciziei celor de la Aeroport care si la acel moment se gandeau la viitorul acestuia. Ce vrea domnul acela sa construiasca se poate construi oriunde altundeva. Un terminal, hub cargo sau orice alta anexa al unui aeroport se poate construi doar in proximitatea unui Aeroport. Aceasta afacere ne arata cat de toxc poate deveni si PNL cand alege sa serveasca interese ascunse. Cat timp am avut un CJ controlat de FDGR nu am avut asemenea decizii netransparente si total opuse intereselor expuse de comunitate.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Stop hipsterelilor

Acum 4 ani

Hipsterii nu fac altceva decat sa fie contra oricarui proiect, intentie, actiune. Niciodata, dar niciodata, nu i-am auzit pe acesti cocalari pe rit nou sa propuna solutii alternative! Stilul gica contra agresiv, steril, din spatele calculatorului cu un mar pe el si cestii de cafea cu numele respectivului. USR e utila pentru Romania ca soarele pentru berea rece.
Raspunde

Vali

Acum 4 ani

Ghita Alea, tu esti? Nu-ti convine ca nu mai faci sala de nunti acolo?
Raspunde

Stop spalarii pe urma de creier

Acum 4 ani

Bai baliverna care esti tu.... oameni au iesit cu zecile de mii in strada impotriva abominatiei numite PSD si acolitii lor. Care spatele calculatorului ? Hipsterii nu cara oameni nespalati in autobuze sa aplaude la Dragnea si Dancila.... bai cap de guma.
Raspunde

ovidiu

Acum 4 ani

Sunt de la USR Sibiu si va pot spune ca la o prima investigatie asupra proiectului propus de CJ Sibiu, colegii mei or gasit o serie de nereguli si neconcordante. In cursul acestei saptamani vom comunica raportul nostru vis a vis de acest proiect.
Raspunde

ovidiu

Acum 4 ani

Pozitia Sindicatului Aeroportului Sibiu Poziția S.L.I.A.S. privind proiectul de concesionare a suprafeței de 27.267 mp și a hangarului construit pe acest teren S.L.I.A.S. se arată nemulțumit de inițierea acestui proiect al CJ Sibiu. Ne-am fi așteptat la o surpriză plăcută, și anume la extinderea aeroportului sau construirea unui terminal cargo, pe singura zonă unde se poate face acest lucru. Această inițiativă a CJ Sibiu nu are nicio legătură cu aviația. Insistențele pe acest proiect nu fac decât să aducă o imagine proastă asupra aeroportului, cât și a CJ Sibiu prin speculațiile ce se fac în presă pe marginea acestui subiect. Facem apel către conducerea CJ Sibiu, consilieri județeni, cât și către toți factorii de decizie de a nu amputa viitorul dezvoltării aeroportului și odată cu acesta a infrastructurii orașului Sibiu prin proliferarea acestui proiect în incinta aeroportului și cerem stoparea definitivă a acestuia. Suntem convinși că înțelegeți importanța aeroportului pentru comunitatea sibiană și de necesitatea dezvoltării acestuia pe viitor pentru a menține Sibiul pe harta Europei și a lumii. Vă mulțumim!
Raspunde

Dragos Patriche

Acum 4 ani

Bună seara domnule Ovidiu, S.L.I.A.S nu a ieșit public pe tema acestui subiect și nimeni nu a fost împuternicit să facă asemenea afirmații în spațiul public. Acestea fiind spuse, S.L.I.A.S nu își asumă poziția menționată de dvs mai sus. Vă mulțumesc. Lider Sindical, Dragos Patriche
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus