Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Decizie definitivă: Astrid Fodor a câștigat procesul cu Prefectura Sibiu

Decizie definitivă: Astrid Fodor a câștigat procesul cu Prefectura Sibiu

Astrid Fodor rămâne primar al municipiului Sibiu, câștigând procesul cu prefectura Sibiu, care a suspendat-o din funcție pe 3 iulie 2019.

Fostul prefect al Sibiului a emis pe 3 iulie ordinul de încetare a mandatului înainte de termen, considerând că Astrid Fodor nu poate fi compatibilă cu funcția de primar în baza unui raport al Agenției Naționale de Integritate. După primul termen de judecată, Tribunalul Sibiu a decis că Astrid Fodor se poate întoace la Primărie, însă fostul prefect Adela Munteanu, a contestat decizia.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Prundaru, a declarat, miercuri, 28 august, pentru corespondentul MEDIAFAX, că magistrații au decis ca Astrid Fodor să rămână primar al orașului Sibiu.

„Tribunalul Sibiu s-a pronunțat în dosarul nr. 2075/85/2019, în sensul că instanța de judecată admite excepția lipsei calității procesual pasive invocată de Instituția Prefectului Județului Sibiu și respinge acțiunea formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora în contradictoriu cu această pârâtă. Admite acțiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora, în contradictoriu cu pârât Prefectul Județului Sibiu, și în consecință anulează Ordinul nr. 262 din 03.07.2019 emis de Prefectul județului Sibiu, privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatatului Primarului Municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora. Repune reclamanta în situația anterioară emiterii ordinului cu plata retroactivă a indemnizației cuvenite de la emiterea ordinului până la repunerea efectivă în funcție”, a spus Prundaru, citată de Stiripesurse.ro.

Hotărârea Tribunalului Sibiu este definitivă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

8 comentarii

gigi

Acum 4 ani

"contencios administrativ" inseamna ca noi contribuabilii platim biletele la circ? nu era mai bine prefectura sa se documenteze?
Raspunde

gigi

Acum 4 ani

pardon, "institutia prefectului"...
Raspunde

pesetard

Acum 4 ani

fiind de la PSD, probabil indivizii aia nici nu prea stiu sa citeasca... apoi nu e nici un vlogger pe youtube sa le explice.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Habemus Majorem ! Who?Cora? You cannot be serious!
Raspunde

Trif

Acum 4 ani

Adeloooooo, ce făcuși fă, unde e uriașa ...... inteligență?
Raspunde

realistul

Acum 4 ani

Bine ca a castigat procesul si va ramane in functie. ca sa aiba o iesire onorabila de pe scena politica... O retragere cu torte.
Raspunde

Luca

Acum 4 ani

... ghinion ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus