Elevii care nu obțin nota cinci la Evaluarea Națională se vor putea înscrie numai pentru învățământul profesional, scrie Mediafax. De asemenea, până în 2030 copii vor ajunge să petreacă 16 ani în școală.
Elevii care nu au o medie de peste cinci la Evaluarea Națională nu vor putea intra în repartizarea pe licee. Ordinul a fost publicat joi, 5 septembrie, în Monitorul Oficial și a fost semnat de ministrul interimar al educației, Daniel Breaz. Acești elevi vor putea urma profesionala.
„La procesul de admitere în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020-2021 participă numai elevii care au susținut evaluarea națională și a căror medie de admitere, calculată conform punctului I al anexei 2 din prezentul ordin, este minimum 5”, se arată în Monitorul Oficial.Măsura a fost discutată în ședința Comisiei de Dialog Social, la mijlocul lunii august.
Învățământul obligatoriu în România este de 11 clase, însă din 2020 se va mări treptat la 16 clase. Până în 2020 devin obligatorii grupa mare de la grădiniță și clasele a XI-a și a XII-a, însemnând 14 ani în total. Până în 2023 va deveni obligatorie și grupa mijlocie, prin urmare 15 ani în total. Din 2030 grupa mică va deveni parte a învățământului obligatoriu, adică 16 ani în școală.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Sindicatului Învățământului Pr , Monitorul Oficial , Evaluarea Naţională , Școala Națională , profesinal , Valer Daniel Breaz , Dialog Social
Vizualizari: 1237
Ultimele comentarii
Acum 16 ore
E.R.T.
Acum 17 ore
Marius
Acum 17 ore
Ce-i in mana nu-i minciuna
Acum 18 ore
Sibian
Acum 18 ore
Hermannstadt, die Hauptstadt