Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
3°C

Iordănescu – colaborator al securității. Colegii din Consorțiul Sibiu, Regiune Gastronomică așteaptă procesul

Iordănescu – colaborator al securității. Colegii din Consorțiul Sibiu, Regiune Gastronomică așteaptă procesul

După ce Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a constatat calitatea de colaborator al Securității a fostului directorul executiv al Camerei de Comerț, Eugen Iordănescu, o parte din colegii săi din Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 au reacționat.

Solicitați de Turnul Sfatului, atât rectorul Universității Lucian Blaga, cât și președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, au spus că așteaptă finalizarea procesului început pe numele lui Iordănescu. ”Nu comentez cu atât mai mult cu cât există un proces”, a spus Daniela Cîmpean. Ioan Bondrea a spus și el că finalul procesului poate aduce consecințe pentru directorul Camerei de Comerț. ”Este o notă de constatare a CNSAS, există acum un proces pe rol în care, conform procedurii, instanța va da verdictul final. Cred că este normal să vorbim după finalizarea procesului”, a spus Bondrea.

În situația în care calitatea lui Iordănescu de colaborator al Securității se va menține și după procesul care se desfășoară la Curtea de Apel București, rectorul ULBS spune că va propune discutarea cazului său în Comisia de Disciplină a instituției.

Din Consorțiul Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019 mai fac parte primarul Sibiului, Astrid Fodor, primarul Mediașului Gheorghe Roman și rectorul Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, gl.bg.dr.ing. Ghiţă Bârsan. Atât el, cât și Gheorghe Roman nu au putut fin contactați, iar primarul Sibiului, Astrod Fodor, a refuzat să facă orice comentariu.

CNSAS a făcut verificări în cazul lui Eugen Iordănescu în urma unei sesizări transmise de Turnul Sfatului. După ce specialiștii CNSAS au constatat calitatea de colaborator al Securității a lui Eugen Iordănescu, s-a deschis dosarul nr. 2511/2/2019 în care acesta are calitatea de pârât. Dosarul se află în curs de soluționare pe rolul Curții de Apel București – Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal, cu un prim termen la data de 11 septembrie 2019. Aceasta este o procedură standard, nota de constatare eliberată de CNSAS stând la baza unei acțiuni în constatare, ce urmează a fi deliberată de instanță.

Cererea de verificare în privința relațiilor cu fosta securitate a directorului Eugen Iordănescu a fost transmisă de către Turnul Sfatului încă din februarie 2018, până acum specialiștii CNSAS făcând verificări în acest sens. ”Pe numele domniei sale s-a emis o Notă de Constatare, aprobată de Colegiul CNSAS, pentru introducerea la secția de contencios administrativ și fiscal al Curții de Apel București a acțiunii de constatarea calității de colaborator”, se arată în documentul trimis redacției Turnul Sfatului, semnat de președintele instituției, Constantin Buchet.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Niste turnatori nedovediti il vor analiza ,critic si cu simt de raspundere, pe un turnator dovedit,si nu ma refer la judecatori,ca sa fie treaba oabla!
Raspunde

Traky_vera

Acum 3 ani

Incredibil in cate poate fi imbarligat omul asta.... As vrea sa vad cateva opinii despre el ca profesor la psihologie...ceva fosti studenti pe aici?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Teo Galea

Acum 3 ani

Raspund in calitate de fost student la psihologie. Dl Iordanescu este unul dintre cei mai buni profesori pe care i-am avut. Un mod de predare modern, interactiv, care ne-a stimulat intodeauna gandirea critica. Corect in evaluare, obiectiv si deschis si pentru opinii diferite. Cu siguranta, nu cu cea mai comoda abordare, dar intodeauna cu ceva de invatat. Nu comentez subiectul articolului, deoarece nu am cunostiinta .Consider injust ins sa generalizezi.
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 3 ani

păi și ce-i nou în asta, adică cu Iordănescu ciripitor la epoleți?
Raspunde

McD

Acum 3 ani

..ce probleme importante avem de urmarit in tara asta...acum dupa 30 de ani de la revolutie inca ne intoarcem spre trecut si nu privim spre viitor, daca macar s-ar vedea ceva in directia asta!!! ....vom ramane agatati in trecut inca 30 de ani...
Raspunde

Ina

Acum 3 ani

Da, chiar este o problema foarte importanta pentru ca dupa 30 de ani inca ne conduc aceiasi comunisti/securisti (sau copiii lor) care nu vad decat interesul propriu si se intrec in a jecmani tara. Sansa la un viitor luminos am pierdut-o odata cu punctul 8 de la Timisoara si pana nu facem curat in jurul nostru nu putem privi spre viitor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus