Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
1°C

S-au oferit voluntari pentru a șterge „arta” din centrul orașului

S-au oferit voluntari pentru a șterge „arta” din centrul orașului

Reprezentanții Festivalului Internațional Street Art Sibiu sunt dispuși să repare răul făcut de alții.  Mai exact, se oferă voluntari să acopere desenele marca „Vandalul Nesimțit” care au apărut pe clădirile din centrul vechi al Sibiului acum o săptămână. În plus, Primăria a reușit să vadă imaginile de pe camerele de supraveghere și le-a dat mai departe Poliției pentru a identifica „artiștii”. 

De acum o săptămână, zidurile unor clădiri din centrul vechi al Sibiului au fost „îmbogățite” cu „artă”. Niște portrete semnate de „Vandalul Nesimțit” au apărut pe zidurile clădirii de pe starda Gheorghe Lazăr și la Forumul German. Un text care conține aceeași semnătură a apărut și pe zidul de lângă Starbucks.

Reprezentanții Festivalului Internațional de Street Art de la Sibiu își doresc să ajute la acoperirea acestor desene.
„Nu orice fel de graffiti poate fi considerat o artă. Noi prin Festivalul de Street Art de la Sibiu ne dorim să educăm această parte și să luptăm împotriva vandalismului. Asociația Art Factory Transilvania se oferă în a acoperi aceste lucrări din zona istorică. Materiale au mai rămas de la festival și dacă proprietarii sunt de acord, noi putem face acest lucru cu mare drag”, spune Andrei Oltean, organizatorul SISAF

Între timp, municipalitatea a vizualizat imaginile de pe camerele de supraveghere și acum Poliția trebuie să identifice făptașii.

„Camerele de supraveghere au surprins imaginile cu persoana respectivă care a degradat zidul unei clădiri situate chiar lângă Piața Mare. În prezent, Poliția Locală și IPJ lucrează la identificarea respectivei persoane și pentru a o sancționa. Tinerii care au porniri artistice pot utiliza panourile special amplasate în noul skate park din Sibiu unde pot desena după voia inimii”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus