Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cele mai importante biserici cu care colaborează o firmă de servicii funerare din sectorul 2

Cele mai importante biserici cu care colaborează o firmă de servicii funerare din sectorul 2

Deși, spre deosebire de o nuntă sau un botez, o înmormantare este un eveniment trist, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie organizată perfect, respectând toate tradițiile creștine și mai ales memoria decedatului, dar și pe familia și apropiații acestuia. Diferența majoră constă, însă, în faptul că, în cazul unei astfel de tragedii, cel mai probabil rudele nu vor avea energia și tăria necesare pentru a se ocupa de toate aspectele birocratice și organizatorice, că în cazul unui botez sau al unei nunți, unde entuziasmul primează. Din acest motiv, în cazul în care cel trecut în neființă locuia în sectorul 2 al Capitalei, o firmă de servicii funerare sector 2 se va ocupa de tot și se va asigura că lucrurile decurg în perfectă ordine, acordând în același timp familiei tot suportul necesar.

Dacă dumneavoastră locuiți în județul Sibiu sau în împrejurimi și sunteți invitat la un astfel de eveniment funest în București, cu siguranță vă interesează unde se află și cum arată biserica în care se va desfășura slujba dinaintea înmormântării propriu-zise. O firmă profesionistă de servicii funerare sector 2, precum Casa Bucur, colaborează cu mai multe lăcașe de cult din zonă. Iată, în continuare, care sunt cele mai importante biserici din sectorul 2, dar și o scurtă descriere a fiecăreia dintre acestea:

Biserica Precupeții Vechi - Strada Toamnei, nr. 2

Acest lăcaș de cult a implinit nu mai puțin de 246 de ani de la prima atestare documentară, fiind situat în apropierea monumentului ridicat în cinstea marelui patriot Tudor Vladimirescu. Aflată la intersecția străzilor Toamnei, Mihai Eminescu și Precupeții Vechi, biserica având acest nume din urmă este una dintre cele mai elegante în care au loc slujbele de înmormântare organizate de firma de servicii funerare din sectorul 2.

Biserica Sfântul Ștefan - Piața Sfântul Ștefan

Această biserică are hramul Sfântului Ștefan (27 decembrie) și Înălțarea Domnului și a fost ridicată în anul 1768. Lăcașul de cult situat in Piața Sfântul Ștefan se remarca atât prin picturile exterioare, reprezentând fețe bisericești, îngeri și filosofi, cât și prin cele interioare, executate peste frescele originale ale pictorului Tache Ionescu, elev al lui Gheorghe Tattarescu. Afectat în urma cutremurului din 1977, acest lăcaș de cult de pe lista companiei de servicii funerare din sectorul 2 a fost refăcut ultima dată în anul 1985.

Biserica Sf. Silvestru - Strada Silvestru, nr. 69

Biserica Sf. Silvestru din Capitală poartă hramul acestui legendar Papa al Romei, fiind sfințită la 30 septembrie 1907, alături de turnul cu ceas din incinta sa, care este monument istoric. Construită în locul unui fost edificiu, distrus complet în urma seismului devastator din 1838, noua Biserică Sf. Silvestru a fost ridicată sub conducerea arhitectului Costin Petrescu. În prezent, este unul dintre cele mai recognoscibile lăcașe de cult din București, fiind aleasă de mulți dintre clienții firmei de servicii funerare din sectorul 2.

Biserica Vatra Luminoasă - Strada Tony Bulandra, nr. 21-23

Nu în ultimul rând, Biserica Vatra Luminoasă, situața în apropierea Arenei Naționale din București, are nu mai puțin de trei hramuri: Adormirea Măicii Domnului (15 august), Acoperământul Măicii Domnului (1 octombrie) și Sfântul Ierarh Nicolae (6 decembrie). Aceasta este deservită de doi preoți, dintre care un paroh, iar accesul se face ușor, cu autobuzul 104 si troleibuzele 86

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus