Miercuri,
23.09.2020
Cer Senin
Acum
8°C

AUDIO Un șofer Tursib a fost bătut de sibieni care l-au urmărit în trafic

10 Septembrie 2019 12:03

AUDIO Un șofer Tursib a fost bătut de sibieni care l-au urmărit în trafic

Un șofer al companiei de transport public din Sibiu a fost bătut în stația din capătul traseului 10, de doi sibieni supărați că mama lor a fost atenționată să nu mai stea în mijlocul drumului. Urmărit în trafic de cei doi, șoferul Tursib a cerut sprijin prin 112. Până la sosirea echipajului de poliție agresorii care au pătruns în cabină au dispărut.

Agresiunea a avut loc la mijlocul săptămânii trecute și, potrivit informațiilor Turnul Sfatului, nimeni din cei care coborau din autobuzul cu numărul 10 nu a intervenit pentru aplanarea conflictului. Dimpotrivă, niciun martor ”nu a văzut nimic”.

Evenimentele s-au derulat cu câteva minute înainte de ora 13:00 a zilei de miercuri, 4 septembrie. Pe strada Podului, înspre ieșirea din Sibiu, circula autobuzul cu numărul 10, condus de Florin Florescu. ”Pe acea stradă sunt ample lucrări la canalizare acum. La un moment dat, o doamnă de etnie romă era pe mijlocul străzii. Oamenii au strigat să se dea la o parte, dar nu cred că femeia a priceput despre ce este vorba. Când am ajuns și eu în dreptul ei i-am strigat să se dea la o parte, să nu fie lovită de autobuz”, descrie Florin Florescu. La nici 100 de metri distanță, autobuzul condus de Florin Florescu a oprit în stație, moment în care la geam i-a apărut un bărbat care a început să îl înjure și amenințe, sub motiv că femeia din mijlocul drumului era mama sa. ”M-a scuipat, am închis geamul, apoi a început să dea cu pumnul în geam”, susține șoferul autobuzului. La plecarea din stație, acesta a văzut că bărbatul care îl amenința s-a urcat la volanul unui microbuz, pornind astfel pe urmele autobuzului Tursib. Și la îndemnul altor călători, pe drumul către capătul traseului, șoferul a cerut sprijinul Poliției prin intermediul 112. ”Am pornit către capătul traseului, iar la CEMA, am întors autobuzul, iar ei mi-au blocat pornirea. Din dreapta microbuzului, alături de șofer a mai coborât o persoană, au început să strige să cobor că îmi iau gâtul. Cel din dreapta microbuzului a intrat în cabina mea, căci ușile noastre pot fi deschise și de afară prin apăsarea unui buton, și a început să mă lovească. Îmi dădea cu picioarele în cap”, derulează Florin Florescu firul evenimentelor.

O parte din agresiune s-a derulat și în timp ce șoferul Tursib solicita sprijinul celor de la Poliție prin 112. Redăm mai jos o parte din aceste înregistrări, cu mențiunea că sunetele vă pot afecta emoțional.

Fără înregistrări, fără martori

Agresorii au dispărut, spune șoferul Tursib, din momentul în care au început să se audă sirenele mașinii de poliție. Cei care au coborât din autobuz nu au mai putut fi abordați de polițiști, fie pentru că între timp au plecat, fie pentru că susțineau că ”nu au văzut nimic”.

În autobuzul condus de Florin Florescu nu există camere de supraveghere. ”Din păcate, nici cabinele șoferilor nici nu sunt foarte sigure. În cabina autobuzului pe care îl conduceam eu ușa șoferului se poate deschide și din afară, de la un buton. Intri ca la tine acasă”.

Agresorii au blocat plecarea autobuzului din stație, susține Florin Florescu Agresorii au blocat plecarea autobuzului din stație, susține Florin Florescu

Ulterior agresiunii, polițiștii l-au dus pe Florin Florescu la Serviciul de medicină legală. ”Numitul Florescu Florin prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corpuri dure. Leziunile pot data din 4 septembrie 2019 și necesită cinci-șase zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, dacă nu survin complicații”, sunt concluziile din certificatul medico-legal.

Dosar penal

Despre ceea ce a urmat mai departe, șoferul Tursib spune că nu mai are cunoștință. ”Eu nu mai știu nimic și asta mă deranjează cel mai tare. Am fost dus de Poliție la Medicina Legală, lăsat acolo și de atunci nu mai știu nimic. Am completat un act scris și altceva nu mai știu. Un număr de înregistrare, dacă indivizii au fost prinși... De la domnul director al societății am aflat că cei doi au fost prinși, dar altceva nu mai știu. Când pot o să merg la Poliție să văd ce s-a mai întâmplat cu acel dosar”.

Agresorii au tot cerut șoferului să coboare, înainte să intre peste acesta în cabină Agresorii au tot cerut șoferului să coboare, înainte să intre peste acesta în cabină. Sursa foto: Florin Florescu

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție au arătat, pentru Turnul Sfatului, că agresorii au fost prinși la scurt timp de la incident, pe baza informațiilor furnizate de șoferul Tursib. ”Șoferul de la Tursib a sunat la 112 spunând că este urmărit de un microbuz alb și îi este teamă că atunci când va ajunge în capăt de linie va fi agresat fizic. Se pare că până să ajungă echipajul a fost agresat. Cert este că la scurt timp mașina a fost identificată în trafic, cu ambii bărbați înăuntru. Deoarece șoferul a depus plângere, cei doi sunt cercetați pentru lovire sau alte violențe. În condițiile în care a fost deschis dosar penal, nu se mai impune deocamdată aplicarea unei sancțiuni contravenționale”, arată reprezentanții IPJ Sibiu. Microbuzul în care se aflau cei doi agresori a fost identificat și oprit în trafic de un echipaj al Poliției locale Sibiu.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

Sibian

Acum 1 an

..astia care se simt discriminati 24/24h,acuma ce scuza mai aveti in afara de aceiasi placa"in orice padure exista uscaturi"?O etnie mai violenta ca cea roma nu stiu daca mai exista.Aceiasi scuza o aveti,ca sunteti discriminati dar ca aveti in ADN violenta nu ziceti nimic.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rareș

Acum 1 an

Lasă că știu eu modul în care atenționează șoferii TURSIB și ce ton folosesc deci cred că bătaia nu a luat-o degeaba ..
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

SItu

Acum 1 an

Nici soferii din Tursib nu sunt usa de biserica. Personal am patit ca un sofer din autobuz sa coboare la semafor ( pe Banatului) si sa imi izbeasca masina cu pumnii. Bag de seama ca automobilele de culoare galbena induc atat soferului cat si participantilor la trafic o stare de nervozitate.
Raspunde

@@@

Acum 1 an

Da, o chestie intre soferi, insa rromii sunt de toata groaza...
Raspunde

aaa

Acum 1 an

Daca ascultati inregistrarea tablagiu de la telefon nu stia unde este CEMA !, Daca era in valcea sigur stia. O tunat si io adunat.Cred ca romanii sunt pe ... lor ca ministerul de interne e praf!
Raspunde

Leonard

Acum 1 an

Autobuzul nu apartine clubului DINAMO! Obiectele personale nu se afiseaza in autocar! In Germania si in orice tara civilizata soferii de autobuz nu isi expun obiectele personale la locul de munca ! Cei 2 tigani vor fi pedepsiti iar tiganii sa se obisnuiasca cu ideea ca ei sunt minoritari in tara asta! TS sper sa nu mai promoveze astfel de specimene !
Raspunde

Romanul Supravietuitor

Acum 1 an

Țiganii minoritari? Ce ai fumat că vreau și eu! -) Au pătrus în majoritatea famililor (deși majoritate NU recunosc nici în ruptul capului pe criteriu "eee așa e el/ea, mai bronzat") și de obicei aleg blonzi/blonde pentru a-și pierde urma. Recunosc că și la mine în familie au pătrus (1xcumnată, 2x unchi prin alianță,etc) și copiii sunt blonzi cu ochi albaștri...toți. Tu practic vorbești despre rromi/cortorari că în rest "they are everywhere among us"....
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Ești dus? Majoritatea TIR-urilor au la geam stegulețe sau plăcuțe nominale personalizate și alte chestii. Nu numai în România
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Inspectorul Javert

Acum 1 an

Sper ca poliția să-şi facă treaba fără nicio toleranță şi agresorii să-şi primească pedeapsa cu executare .Acțiuni de felul ăsta găseşti în Oltenia .Iar voi MOŞMONDEILOR vă doresc să nu mai fiți vicleni (Mihai Râdeanu ) cu bătrânii de 86 de ani şi nici viteji când sunteți cu gaşca (din TURSIB ) la vreo petrecere organizată la restaurant(VERSAILLES) din bani publici .Iar tu şoferul agresat trebuia să-l chemi în ajutor pe Ovidiu Stanislav şi pe P.T, nu poliția şi trebuia să vă rezolvați problema sininguri ,iar la tribumal să o luați ca avocată pe Simona .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Klaus

Acum 1 an

As much as I could never condone violence, those drivers are absolutely disgusting in their driving, their attitude. They forget they work in a public service... To serve the public.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Muc the little

Acum 1 an

Klaus ma rupe cu postarile lui in engleză. ...Let me reply to you mate : You have right, but ( there is a but ) , being in a public service doesn't mean that a person must be harassed or even worse kicked by the public. It's about mutual respect. Not to mention that on the street there is a law and one law only, it's called " the street's law ". I know it is not the most democratic one but it is applied every single day by everyone. ...All over the world. I have been harassed ( as a driver )in France, in Belgium, in Austria, even in Luxembourg for my hesitations. No one has shown me compassion or patience. They used the their horns and their 3rd finger to express their point of view. I had to admit that " the street's law " mentioned above is the same everywhere. They will be some " experts " and politically correct people here who will say that I am a bad driver or an ignorant who generates a mess on the road but if the SatNav tells you to take the fourth exit in a roundabout and that exist is CLOSED you might hesitate spot on. .... ( just an example ). All the best man!
Raspunde

Klaus

Acum 1 an

Good points Muc and it's ashame you have suffered. Would never want this on anyone. Rather public servents up their game and serve better. To be honest that applies to people in restaurants, coffee shops etc.. In Sibiu :) I appreciate you always taking time to reply and making it easy for me in English.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Loredana Kaschovits

Acum 1 an

Dacă femeia ar fi fost o șvăboaică, săsoaică, tătătoaică ați fi menționat la fel? Era nevoie neapărat sa precizați că femeia era de etnie romă? Care a fost prima reacție a cititorului… "clar, țigani!". Ne ajută asta? Cred că o să facem un pas înainte când nu o sa mai menționăm astfel de detalii. Sa ma mai mir de fiul meu ca arata cu degetul sau face remarci aiurea când eu îl corectez mereu?
Raspunde

wick

Acum 1 an

orice agresiune fizica, mai ales premeditata ar trebui pedepsita cu inchisoare. e o diferenta ca ne certam la coada in mall si iau o palma la nervi si alta e cand chemi ajutoare , il urmaresti si l bati.....
Raspunde

Pavel

Acum 1 an

Fratilor luati masuri ca Sibiul devine o jungla, nu e zi sa nu se intample vreo grozavie!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Simona

Acum 1 an

Dl Inspector Javert!!!
Raspunde

Haos

Acum 1 an

Mai scoateți poliția sI pe strada , toți stau numai prin birouri,
Raspunde

Valceanu

Acum 1 an

Pt astia prosti de tot instigati ca sunt romi... Au buletin de romani si sunteti mari idioti ca autoritatile voastre de "sasi" nu au politica de incluziune mai buna. Sa se simta si ei macar "semi sasi". Lasati prosteala ca la sb doar altii fac probleme, trebuie sa acceptam societatea si sa facem de bine. Pt mine sunteti scurti la minte cand va aud gandu 1 si 2 ca ori e de la VL ori rom ori de la mama draq... De voi nu zice nimeni nimic ca sunteti pentium 486 ca sunteti de la sibiu. Romanica include tot, romanii toti, sibieni, olteni, romi tot ce vreti. Care nu sunteti de acord sunteti liberi sa emigrati.. La Lazaret :))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus