Marţi,
26.01.2021
Innorat
Acum
0°C

Bărbat din Cisnădie, amendat penal pentru apeluri false la ISU

Bărbat din Cisnădie, amendat penal pentru apeluri false la ISU

Un bărbat din orașul Cisnădie a fost amendat de autorități după o serie de apeluri false la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.

Salvatorii sibieni primesc în ultimul timp mai multe apeluri false, o parte dintre ele fiind descoperite în Cisnădie.

De multe ori, salvatorii au fost nevoiți să plece în misiuni care s-au dovedit false. Apelurile din partea tuturor categoriilor de vârstă, de la copii care se joacă și nu realizează că e greșit ceea ce fac, până la adulți inconștienți care se joacă cu viețile celorlalți. După cunoscutul caz de la Caracal, mulți oameni și-au arătat nemulțumirea față de serviciile statului prin apeluri false.

Un bărbat a fost identificat după ce a efectuat apeluri din diferite zone ale Cisnădiei, cu diverse motive.

”Apelurile au fost de ordinul zecilor, până când s-au luat măsuri pentru identificarea lui. Această joacă inconștientă s-a terminat odată ce bărbatul a fost amendat penal”, au explicat reprezentanții ISU Sibiu.
Amenda penală, spre deosebire de celelalte tipuri de amenzi (administrative, disciplinare, civile, fiscale, procedurale), fiind o sancţiune penală, se trece în cazierul făptuitorului, constituind un antecedent penal de care se poate ţine seama în cazul unei noi condamnări.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” (ISU Sibiu) a sesizat de mai multe ori faptul că apelurile false pot duce la întârzieri când vine vorba de cazuri reale și că este o activitate ilegală. Cei de la ISU au declarat că se va continua identificarea celor care nu respectă acest regulament și că se vor aplica în continuare sancțiuni.

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

gospodina

Acum 1 an

Pentru stiinta ta, tanti Bianca, nimeni dar absolut NIMENI in tara numita Romania , in afara de un JUDECATOR , nu poate aplica o amenda penala. Si pentru aceasta, omul trebuie sa fie trimis in judecate prin Rechizitoriu, de catre un PROCUROR. Toate aceste taine le poti afla din doua carti numite Codul penal si Codul de procedura penala. E drept, sunt greu de citit pentru ca nu au poze sau desene de colorat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus