Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Centura de sud a Sibiului: CJ scoate la licitație studiul de prefezabilitate

Centura de sud a Sibiului: CJ scoate la licitație studiul de prefezabilitate

Consiliul Județean Sibiu a anunțat că a lansat miercuri, 11 septembrie, licitația pentru elaborarea studiului de prefezabilitate care va sta la baza investiției privind varianta ocolitoare Sibiu Sud.

Potrivit instituției, valoarea estimată a contractului se ridică la suma de 290.000 lei fără TVA, iar perioada de realizare a studiului de prefezabilitate este de 60 de zile. Cei interesați sunt invitați să-și depună oferta până în data de 2 octombrie 2019, ora 15.

Terenul pe care se doreşte realizarea obiectivului de investiţii aparţine de patru unităţi administrativ teritoriale: municipiul Sibiu, orașul Cisnădie, comuna Cristian și comuna Șelimbăr.

„Din punct de vedere juridic, terenurile aparţin: • Statului Român - pentru obiectivele de interes naţional existente în zonă (drumuri naţionale, infrastructură de îmbunătăţiri funciare, gaze naturale cu presiune înaltă, linii electrice aeriene cu tensiune înaltă); • Unităţilor administrativ teritoriale - pentru domeniul public sau privat al acestora; • Persoanelor fizice şi/sau juridice - care au proprietăţi în zonă”, explică reprezentanții CJ Sibiu.
Din punct de vedere economic, terenurile aparţin în general extravilanului și intravilanul celor patru unităţi administrativ teritoriale.

În cazul terenurilor private, acestea vor fi expropriate pentru cauză de utilitate publică, pe coridorul de expropriere, precizează autoritățile județene.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

17 comentarii

Anghel Saligny

Acum 4 ani

Iata cum o centura vitala zonei urbane urmeaza sa treaca prin curtile oamenilor. In loc de intersecții aerisite - giratorii, pasaje, benzi de încadrare, pasaje pietonale si pt biciclisti - vom avea ulițe cu semafoare in fața caselor oamenilor. Zgomot, noxe, riscuri pt circulatia publica. Totul pt ca metropolele Selimbar si Cisnadie construiesc pe baza a 2 cuvinte: FĂRĂ CAP. Zona metropolitana trebuie sa fie prioritate 0!
Raspunde

Ciuciu

Acum 4 ani

da care taran e prost destul sa deschida poartea la fiecare rabla ?
Raspunde

Sibian

Acum 4 ani

...daca nu se face zona metropolitana,mai greu se realizeaza centura .Fodor nu doreste acea zona asa ca,risipa de hartie si tus.
Raspunde

ochiu de la cucuvea

Acum 4 ani

Corect. Plus bani sifonați
Raspunde

Mirce

Acum 4 ani

Haideti o data, ca se sufoca orasul sub ochii vostri!
Raspunde

u-factor

Acum 4 ani

Mentalitate de HUDĂ - HUDIȚĂ, care socio-psihologic se explică în felul următor. De 70 ani, județul Sibiu este condus de ciobanii de pe axa Rășinari - Săliște - Jina. În respectivele localități, cea mai lată HUDĂ are 5 m. Așa se explică cum cartierele noi de case și blocuri (Șelimbăr, Cireșica-Cisnădie, etc.) construite în ultimii 20 ani au străzile idențice cu cele din Mărginime. Asta înseamnă dezvoltare, modernizare, progrez, viziune pentru viitor, trafic pentru niște minți înguste, blocate în peisajul de mioritic de la mărginime. Vezi și celebrul Bulevard C-tin Brâncuși din Șelimbăr, o arteră importantă de lăgatură între B-dele Truajului și N. Brana. În urmă cu 25 ani acolo creștea sfeclă și porumb.
Raspunde

Enfractorul

Acum 4 ani

Bă rji nebun. Ăștia baga centura prin Valea Aurie
Raspunde

Sibian SB

Acum 4 ani

Obligatorie aceasta centura, va rezolva f mult din traficul si blocajele din oraș. Vorbim de blocajele din prezent, insa in viitorul apropiat (3-5 ani) situatia va deveni mult mai grava. Asa ca demarati hartiile si cu un guvern nou si ceva ajutor, inclusiv fonduri europene, demarati si finalizati si lucrările (de la sapat la circulat pe ea). Dupa ce se ajunge cu ea la trident/metro, aceasta trebuie obligaroriu sa continue pe lamga casa ambient, apoi pe langa spitalul nou de pe surii mici, apoi se uneste cu continuarea Tractorului, apoi pe langa tineretului si apoi pe langa centura sa vina in zona hornbach. Sa nu uitam ca e in discuție o extindere a orașului in zona viile Sibiului (case de locuit si automat oameni care vor sa intre in oras la. 7.45 dimineata), va dati seama ce blocaj se va face la lidl terezian, rupere. O ora stai numa acolo. Asa ca șoseaua pe langa hornbach si tineretului va fi necesara 100%.
Raspunde

Altzheimer

Acum 4 ani

Pt batranica Fodor, Primaria e o caciula mult prea mare
Raspunde

Sergiu

Acum 4 ani

Sa fie prevăzută cu două benzi pe sens si va reamintim ca podurile sunt deja inventate ca nu cumva sa puneti niste sensuri giratorii la intersecții.
Raspunde

me

Acum 4 ani

Este an electoral?
Raspunde

Alt Cetatean

Acum 4 ani

Centura ar trebui dusă prin exteriorul cartierului arhitecților care se extinde progresiv ,undeva să iasă pe la mănăstirea de lângă Sopa si legatura cu DN obligatorie. Iar în partea cealaltă trebuie scoasă din Valea Aurie înainte de Poplaca si Rasinari apoi prin lunca Stezii si iesit la Fabrica de lapte Sevis si continuare cu traseul de mai sus. Pana va fi gata în 5-7 ani traseul propus de Cj va fi deja înghițit de zonele construite. Trebuie tinut cont de continua expansiune a cartierelor si eventual gândită o rețea de centuri.
Raspunde

Promisiuni cu repetitie

Acum 4 ani

Se apropie campania electorala si incep promisiunile...... Au avut 4 ani la dispozitie sa inceapa ceva si nu au facut nimic!
Raspunde

Anselm von Dadarlat

Acum 4 ani

Daca ar fi fost Dan Barna presedinte, am fi avut 17 centuri ocolitoare, pentru fiecare punct cardinal al orasului!
Raspunde

Unu

Acum 4 ani

O centura care incepe in DN spre Cristian si se termina in DN la Selimbar. Nici macar atat nu au in cap sa o lege de autostrada/centura existenta sa formeze un inel. Viziune pe termen "lung" de 2 ani. Daca la ambele capete avem cate un giratoriu la intrare in DN atunci sa vedeti blocaje.
Raspunde

George

Acum 4 ani

Cum SA faceti centura prin oras? De CE nu s-a cerut opinia locuitorilor care vor fi afectati de aceasta centura? Nu poate fi legal acest traseu( prin oras ) pentru o centura cu trafic greu. Stiu oameni care se vor organiza si vor lupta impotriva unei asemenea ineptii. Este o aberatie.
Raspunde

Andreia

Acum 4 ani

Nici sa nu va gânditi ca va trece prin Valea Aurie această centura, este o aberație. Sa sufocați si unul dintre puținele cartiere unde aerul mai este încă respirabil...în niciun caz...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus