Părinții sibieni vor să-și mute elevii dintr-o școală în alta, iar tineri din alte județe vor să se transfere în număr mare în școlile din județul Sibiu. Acest lucru e posibil însă numai în anumite condiții.
În județul Sibiu se înregistrează un număr mare de cereri de transfer a elevilor dintr-o localitate în alta, din alt județ în județul Sibiu sau cazuri de revenire a elevilor din străinătate. Șeful Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Marius Novac, a transmis directorilor instituțiilor de învățământ din județ care înregistrează astfel de cereri să urmărească și să respecte prevederile legislative în vigoare și anume Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar. În acest sens, există câteva etape pe care directorii școlilor sibiene sunt îndemnați să le parcurgă.
În primul rând, este vorba despre consultarea consiliului clasei de la clasa pentru care se va solicita suplimentarea numărului de locuri, la solicitarea consiliului de adminsitrație al unității de învățământ. Ulterior, este nevoie de aprobarea transferului la nivelul consiliului de admisnitrație al școlii la care se solicită transferul, după care se va acorda avizul consultativ al consiliului de adminsitrație al școlii de la care se transferă elevul. În final, este nevoie de o solicitare către IȘJ Sibiu pentru aprobarea depășirii efectivului maxim, în scopul efectuării transferului, în situația în care nu există locuri libere.
„Precizările se aplică dacă se face dovada domiciliului/reședinței în circumscripția unității de învățământ, pentru soluționarea cererilor de transfer elevi dintr-o localitate în alta la nivelul județului Sibiu, transfer elevi din alte județe în județul Sibiu, revenire elevi din străinătate”, a menționat șeful IȘJ Sibiu într-o adresă către directorii școlilor.IȘJ Sibiu nu deține date cu privire la elevii care vin din alte județe sau de la o școală la alta, acest lucru fiind gestionat de directorii unităților de învățământ. De obicei, în anii trecuți cele mai multe cerereri erau înregistrate în zona învățământului liceal și anume la liceele mari din județ - Liceul Teoretic „O. Ghibu” Sibiu, Colegiul Național „O. Goga” Sibiu, Colegiul Național „Gh. Lazăr” Sibiu, Liceul Teoretic „A. Sever” Mediaș, Liceul Teoretic „C. Noica” Sibiu, Colegiul Tehnic Școala Națională de Gaz Mediaș, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială „N. Iorga” Sibiu sau Colegiul Național Pedagogic „A. Șaguna” Sibiu.
Anul trecut am scris despre faptul că mai multe școli din Sibiu au devenit suprapopulate după ce, pe lângă faptul că a fost anulat schimbul al doilea de studii, părinții își făceau domiciliu flotant pentru a-și duce copilul la o anumită școală.
Vedeți articolul: „Improvizații și înghesuială în școli după ce elevii nu mai învață după amiază. „Părinții își fac domiciliul flotant”
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Municipiului Bucureşti , Şcoala Gimnazială Nr , Școala Gimnazială , Turnul Sfatului , Liceul Teoretic , Colegiul Național Pedagogic , Constantin Dincă , Armax Gaz Mediaş , Inspectoratul Şcolar Judeţean , Marius Novac , Colegiul Tehnic Școala Naționa
Vizualizari: 9511
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
Ionica
Acum 7 ore
Je
Acum 7 ore
Emil
Acum 8 ore
Emil
Acum 8 ore
Emil