Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
30°C

Dragnea ieșit din penitenciar. E martor într-un proces de corupţie

Dragnea ieșit din penitenciar. E martor într-un proces de corupţie

Fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea a fost scos astăzi din Penitenciarul Rahova şi urmează să fie audiat la Tribunalul Bucureşti, ca martor în procesul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, anunță Mediafax. Tot ca martor în dosar a fost citat şi fostul premier Victor Ponta, însă acesta nu s-a prezentat încă la Tribunalul Bucureşti. Judecătorul Zgondea Gheorghe Tudorel a declarat şedinţa nepublică, astfel că jurnaliştii nu au acces în sala de judecată.

La începutul anului trecut, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat. El este acuzat de procurori că în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte PSD, Valeriu – Ştefan Zgonea ar fi acceptat promisiunea lui Dobrică Dumitru, pe atunci consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă de-a acestuia.

Ulterior, Valeriu Zgonea ar fi primit de la Dobrică contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna, în cuantum total de 62.143 lei, iar ruda lui Dumitru Dobrică a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu, spun procurorii.

Liviu Dragnea a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova pe 27 mai, după condamnarea la 3 ani şi 6 luni primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ciuciu

Acum 4 ani

l-ati lagat bine ?
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

Poate fuge si-l impusca astia :))))
Raspunde

Abramburel

Acum 4 ani

Daca isi dadea cu mir si apa sfintita in mutra ca Vozganian, acum era liber ca Voiculescu.... asa,..sufera saracu'. Uite, Tariceanu alearga liber prin parlament, isi face de cap... iar el, liviut preacuviosul, la bulau. Cred ca de asta i-e cel mai ciuda.... si nu putem sa nu fim de acord, pai nu ? El e ca un fel de Isus al borfasilor... jertfit pentru scaparea turmei. Pe cand si restul langa el ?! Aia e intrebarea logica. Sau il vreti martir ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus