Sâmbătă,
13.08.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Studenții de la Drept pot ajunge la Viena și Strasbourg. Care sunt condițiile

Studenții de la Drept pot ajunge la Viena și Strasbourg. Care sunt condițiile

Studenții de la Facultatea de Drept a ULBS au ocazia să meargă într-o vizită de documentare și de studiu la Viena și Strasbourg. Una dintre locațiile care va fi vizitată este închisoarea de la Kufstein, locul unde ardelenii care au cerut drepturi pentru naţiune şi-au găsit sfârşitul.

De candidat pentru un loc pentru această vizită o pot face studenții din anii II-IV de studiu de la ciclul de licență, precum și cei din primul și al doilea an de la master, însă în total vor fi aleși 30 de tineri. Deplasarea va fi finanțată din cadrul fondurilor Hasso Plattner ale ULBS. Alți cinci studenți vor mai putea fi aleși, însă pe cont propriu, potrivit unui anunț al facultății.

„Pentru o carieră europeană și promovarea universității”

Potrivit administrației Facultății de Drept, obiectivul proiectului este aprofundarea cunoștințelor studenților și dezvoltarea interesului acestora pentru o carieră juridică și administrativă europeană în domeniul dreptului și al științelor administrative. „Depășirea limitelor culturale și lingvistice existente ca urmare a interacțiunii reprezentanți ai unor instituții de renume din Europa are ca scop lărgirea orizontului profesional și adaptarea în felul acesta la piața globală a muncii. Promovarea Universității Lucian Blaga din Sibiu la nivel European va fi un obiectiv indirect dar cu siguranță indeplinit”, mai transmite aceasta.

Studenții care vor fi aleși pentru vizita la Viena și Strasbourg vor fi selectați în baza a trei criterii principale:

1. Candidatul să fie student în anul II sau III de studiu (Programul de studii: Administrație publică), respectiv anul II, III SAU IV de studiu (Proramul de studii: Drept) la ciclul de Licență, respectiv primul an sau al II lea de studiu la ciclul de Masterat; 2. Să fi participat la probele științifice sau sportive din cadrul Competiției Naționale Hexagonul Facultăților de Drept desfășurat în anul universitar 2018/2019; 3. Media obținută de candidați la învătătură în anului universitar 2018/2019. În caz de medii egale, criteriul de departajare va fi media din anul universitar 2017/2018 sau media examenului de admitere pentru studenții care au fost inmatriculați în anul universitar 2017/2018.

Vizita de documentare și de studiu este programată pentru perioada 28 octombrie - 1 noiembrie. În Viena studenții vor fi primiți la Ambasada României din Austria de către ambasadorul Bogdan Mazuru, unde  vor asculta despre istoriei relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări, despre ce înseamnă reprezentarea la cel mai înalt nivel a României, respectiv cum să-și aplice cunoștințele în zona Dreptului european, Istoriei Dreptului, Dreptului comparat, Dreptului consular şi diplomatic.

Aceștia vor mai vizita cabinetului de avocatură al Dlui Adrian Constantin Niţu, primul cabinet de avocatură al unui român din Viena deschis după Primul Război Mondial, dar și Palatul de Justiție din Viena, precum și facultatea de profil.

În drum spre Strasbourg, studenții sibieni vor face o oprire la închisoarea de la Kufstein, acolo unde ardelenii care au cerut drepturi pentru naţiune şi-au găsit sfârşitul.

La Strasbourg, este programată o vizită la sediul Parlamentului European şi a Consiliului Europei (Palatul Europei din Strasbourg), după care o întâlnire cu parlamentarii Nicu Ştefănuţă şi/sau Rareş Bogdan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus