Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Trei sibieni, aleși în Biroul Național al USR. Barna, validat la șefia partidului

Trei sibieni, aleși în Biroul Național al USR. Barna, validat la șefia partidului

Dan Barna a fost validat în funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), în cadrul Congresului Național al partidului ce a avut loc sâmbătă la Timișoara. Acesta a fost ales în cadrul unui sondaj intern la începutul lunii septembrie cu 65% din voturi.

USR a votat, la Congresul Naţional de la Timişoara, componenţa Biroului Naţional şi a Comisiilor Naţionale de Arbitraj şi Cenzori, după ce l-au validat pe Dan Barna în funcţia de preşedinte al formaţiunii.

Barna a mai anunțat și noua componență a Biroului Naţional, din care mai fac parte alți doi sibieni - europarlamentarul Nicu Ștefănuță și Diana Mureșan, lidera organizației municipale USR SIbiu.

Și în Comisia de Arbitraj au fost aleși doi sibieni: Raluca Rusu și Marius Vulcan. „Noile echipe vor duce USR la guvernare în 2020”, se arată încrezători membrii USR.

Astfel, potrivit unui comunicat al formațiunii, numărul membrilor Biroului Național a crescut de la 21 la 25 de membri, iar numărul femeilor alese în forul de conducere al partidului s-a dublat.

„Este o echipă în care am mare încredere. Împreună vom câștiga alegerile prezidențiale, locale și vom duce USR la guvernare. Este echipa care va aduce însănătoșirea României și transformarea într-o țară din care tinerii să nu mai plece, în care antreprenorii sunt sprijiniți, în care legea este lege, iar resursele sunt folosite pentru cei care au nevoie. Acea Românie pe care ne-o dorim toți și în care putem trăi fericiți aici, acasă., a declarat Dan Barna, președintele USR.
Amintim că în perioada 1-5 septembrie s-a desfășurat un scrutin online în cadrul USR. Dan Barna a primit 65,75% din voturile colegilor săi de partid, adică 9.314 membri ai formațiunii au votat pentru el. Principalul contracandidat al lui Barna a fost Cosette Chichirău, care a fost votată de 2.907 dintre usr-iști (31.35%).

La congresul de sâmbătă, împotriva lui Dan Barna s-au pronunțat 14 membri, iar 25 de persoane s-au abţinut. În final, acesta a fost validat cu 429 de voturi din 478 de voturi exprimate.

 

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

votantul

Acum 2 ani

Si intre ei a intrat dihonia! In felul acesta n-au sanse la prezidentiale... Ramanem cu ce avem,,,
Raspunde

Voltaire

Acum 2 ani

Felicitari si aveti grija sa nu-l suparati pe lider, Ghinea, Chichirau si Armand au zburat deja din conducere.
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

Parerea mea e ca Ghinea nu a zburat din conducere. Doar si-a luat si el o vacanta all-inclusive la Bruxelles. Pentru binele nostru al poporului s-a sacrificat, saracul de el. Ceilalti insa, da, au cam fost pusi pe linie moarta. Si sunt astfel un exemplu pentru cei care ar indrazni sa se opuna pohtei sefuțului de partid. Zic asa pentru a pastra proporita cu numarul de voturi cu care a fost ales de obicei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus