Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Minoritățile naționale au semnat pactul cu Dăncilă. Mai puțin minoritatea germană

Minoritățile naționale au semnat pactul cu Dăncilă. Mai puțin minoritatea germană

Deputatul Varujan Pambuccian a semnat astăzi, în numele Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, pactul propus vineri de premierul Viorica Dăncilă.  Prin acest pact, premierul a propus ca toate partidele parlamentare să-și ia angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetăţenilor şi că nu vor tăia pensiile şi salariile.

Reprezentantul minorității germane în Camera Deputaților, Ovidiu Ganț, a declarat că nu a semnat niciun document, ba mai mult, nici nu va citi nimic, atâta timp cât Viorica Dăncilă nu-și va cere scuze în fața etnicilor germani. ”Da, Varujan Pambuccian a semnat în numele grupului parlamentar, însă eu refuz nu numai să semnez, ci să citesc orice vine din partea acestui politician, dacă-mi permiteți să-i spun așa. Până când doamna Dăncilă nu-și va cere scuze în fața etnicilor germani, până când nu o va demite pe consiliera dânsei, Dana Varga, eu nu pot să am vreun dialog cu orice membru al acestui guvern, pe niciun subiect”, a declarat Ovidiu Ganț pentru Turnul Sfatului.

”Destituirea de îndată a acestei individe”

Deputatul FDGR Ovidiu Ganț i-a trimis premierului Viorica Dăncilă la începutul lunii septembrie o solicitare prin care îi cere să se delimiteze de consilierii care au avut atacuri de-a lungul timpului la adresa președintelui Iohannis și a minorității germane și să-și ceară public scuze, în caz contrar îi va solicita demisia din fruntea Executivului. ”Anul trecut, consilierul dumneavoastră, Darius Vâlcov a lansat un atac inadmisibil la adresa Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, respectiv a minorității germane din România. Grupul Parlamentar al Minorităților naționale v-a solicitat demiterea individului printr-o scrisoare pe care ați ignorat-o. În calitate de deputat al acestei minorități v-am solicitat scuze publice, inclusiv printr-un protest formulat în cadrul ședinței Comisiei Mixte Româno-Germane din iunie. În cursul verii, consiliera dumneavoastră Varga Dana Rozalia, a comis o faptă similară, postând pe Facebook o mizerie, făcând trimitere la apartenența etnică a domnului Președinte Iohannis asociindu-i imaginea cu cea a lui Adolf Hitler. În consecință, doamnă Prim-ministru, vă solicit următoarele: destituirea de îndată a acestei individe; scuze publice în calitate de prim-ministru, adresate minorității germane și Președintelui României. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, om trage concluzia că sunteți de acord cu cele postate de Vâlcov și Varga, consilierii dumneavoastră, și, deci orice dialog între minoritatea germană și Guvern rămâne imposibil, iar eu voi solicita public demisia dumneavoastră”, scrie Ganț în solicitare.

Partidele se delimitează de acțiunea premierului

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Venus, că pactul propus de premierul Viorica Dăncilă este o idee bună, dacă vine după o validare. Altfel, „sunt acţiuni electorale. Le citim şi trecem mai departe”, spune preşedintele. Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că pactul propus de Viorica Dăncilă prin care partidele să se angajeze că nu vor tăia pensiile şi salariile, reprezintă doar un gest politic. Şi fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat la pactul propus de Dăncilă. El a afirmat că, în cazul în care ar mai fi preşedinte de partid, nu ar semna pactul propus de Viorica Dăncilă pentru că ar însemna „o urcare în barca guvernului PSD”. Acesta a precizat că pactul e cel mai mare fals pe care l-a văzut pus pe hârtie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Voltaire

Acum 4 ani

Să te văd e o plăcere Ba chiar şi să bem un pic, Doar un lucru îţi voi cere: Lasă, nu-mi citi nimic!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Sasu' care nu-i fudul, Parca tot nu-i sas destul !
Raspunde

sica

Acum 4 ani

erata Parca nu e pr.... destul...
Raspunde

carcotasul de serviciu

Acum 4 ani

Care minoritate germana? mai exista asa ceva?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus