Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Neagu: Avem deficit comercial record, de 1,75 miliarde de euro

Neagu: Avem deficit comercial record, de 1,75 miliarde de euro

Deficitul comercial tot mai mare a anulat creșterea de salarii, susține deputatul liberal Nicolae Neagu într-o declarație politică. ”Deficitele au crescut la limita de avarie, inflația "a înghițit" creșterea de salarii, veniturile bugetare nu fac față cheltuielilor bugetare, administrațiile locale mințite și jecmănite de guvern, investițiile publice majore zero barat, fondurile europene care ar putea fi sursa dezvoltării infrastructurii -  neatrase, toate fac parte din tabloul urât al unei guvernări PSD-iste eșuate! 3 guverne și peste 80 de miniștri PSD-ALDE pentru nimic! Tăriceanu - ALDE a simțit dezastrul și s-a retras de la guvernare! Viorica-Vasilica-Dăncilă se vede însă încoronată Președinte!”, a declarat liberalul.

Neagu spune că deficitul comercial pe luna iulie 2019 a urcat brusc la nivelul record istoric de 1,75 miliarde de euro, cu 38% mai mult decât aceeași lună a anului trecut și cu 55% peste nivelul din luna precedentă, potrivit INS. ”Am trecut pe deficit lunar și la mașini și echipamente de transport, singurul deficit pe care îl mai avem pe sold pozitiv semnificativ! Altfel spus, singurul sector care mai susține limitarea deficitului comercial per total a trecut "pe roșu" de la jumătatea anului!  Deficitul pe zona de produse alimentare a urcat la 1,34 miliarde de euro! Combustibilii și lubrifianții au traversat pragul de 2 miliarde de euro! Pe zona schimburilor de produse chimice și derivate este un adevărat dezastru! Soldul negativ a ajuns deja la aproape 5 miliarde de euro. România este campioană mai mult la consum, din import, decât la rezultatele economice! În lipsa ofertei interne și a politicilor de stimulare a acesteia, suplimentul de consum a populației nu poate să apară decât din import, de unde și dezechilibrul comercial care tinde să se cronicizeze”, a mai spus deputatul liberal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 797

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Haide_bai

Acum 4 ani

Nu contează, după mine potopul! Plătesc copiii și nepoții noștri! Nu va fie frica, Viorica pica!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus