Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Turul 2 de la Sibiu Open elimină patru favoriți

Turul 2 de la Sibiu Open elimină patru favoriți

Din cei opt favoriți la titlu, șase au jucat ieri, iar patru au fost eliminați din al doilea tur. Dacă pasionații de tenis sperau să își vadă favoriții până în ultimele meciuri ale turneului, acest lucru nu mai este posibil din cauză că patru dintre ei au fost deja eliminați.

Printre cei eliminați se numără argentinianul Fernando Coria, germanul Rudolf Molleker, portughezul Joao Domingues și argentinianul Facundo Arguello. Reprezentanții turneului de tenis au vorbit despre cel mai așteptat meci al zilei de ieri: „I-a adus față în față pe campionul din 2016, olandezul Robin Haase și sârbul Danilo Petrovic. Acesta din urmă a făcut un meci excelent și i-a distrus complet planul de joc olandezului. Haase nu a găsit nicio metodă prin care să contracareze servele extrem de puternice venite de la Petrovic, s-a umplut de frustrări și a fost nevoit să cedeze partida în două seturi, 6/3, 6/2”.

tenis

Pe de altă parte, s-au jucat și primele partide din turneul de dublu. La această categorie avem și un participant sibian, Victor Cornea, care face echipă cu clujeanul Alex Jecan. Cei doi au jucat un meci împotriva cuplului Kolar/Serdarusic, pe care au reușit să-l câștige în tie-break, cu scorul de 10-8.

„Este de apreciat o astfel de performanță, calificarea în sferturile de finală la Sibiu Open, ținând cont de faptul că adversarii de ieri sunt jucători cu performanțe notabile și la simplu, dar mai ales pentru că Federațiile Naționale din Croația și Cehia au sprijinit substanțial acești jucători cu sume importante, iar Federația Română de Tenis nu a participat aproape deloc la dezvoltarea acestor doi jucători români din Sibiu și Cluj: Victor Cornea și Alexandru Jecan. Performanța de azi, dar și titlurile obținute de ei anul acesta în turneele din circuitul ITF sunt cu atât mai valoroase, ținând seama de condițiile menționate. Victor a crescut ca jucător în Sibiu, la Tenis Club Pamira, cu un buget foarte mic, și cu un efort foarte mare din partea lui și celor apropiați lui, iar acest aspect trebuie întotdeauna scos în evidență, mai ales în asemenea momente. Așteptăm o susținere cât mai mare din partea sibienilor la meciul din sferturile de finală de la Sibiu Open, joi seara, de la ora 17, pe Arena Centrală de la Tenis Club Pamira. Avem nevoie de această susținere și, personal, garantez un spectacol sportiv excelent”, a declarat Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open.
Favoriții de la dublu sunt frații Sabanov și echipa Barranco Cosano/Merino. Dragoș Dima a fost campionul de anul trecut, dar în acest an a făcut pereche cu polonezul Michal Dembek și a pierdut cu 7/5 - 6/2 în meciul cu favoriții secunzi, spaniolii Martinez/Martos Gomes.

Meciurile se joacă în continuare la baza sportivă Pamira, unde astăzi evoluează Pedro Sousa și Attila Balasz.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Sile

Acum 4 ani

Mariusica spune tu, cati spectatori ai pe "Central"? Ahahaha!
Raspunde

John

Acum 4 ani

Ar trebui desfiintat turneul asta...nu intereseaza pe nimeni...e doar o spalare de bani pt niste sifonari din banul public
Raspunde

Forum Romanum

Acum 4 ani

...ai auzit Vecerdea ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus