Luni,
26.09.2022
Ploi Scurte
Acum
16°C

Peste 100.000 de sibieni au semnat pentru candidații la președinție. O treime din totalul celor cu drept la vot

Peste 100.000 de sibieni au semnat pentru candidații la președinție. O treime din totalul celor cu drept la vot

Actualizare

În alianța dintre ALDE și Pro România semnăturile se strâng separat, iar cele 6000 de semnături comunicate nu ar reprezenta decât activitatea echipelor de la Pro România. ALDE Sibiu a mai strâns 7000 de semnături, au comunicat reprezentanții partidului, ceea ce face ca numărul total de semnături adunate pentru susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu să ajungă la 13.000.

Articolul inițial:

Partidele au strâns din județul Sibiu 105.120 de semnături pentru susținerea candidaților la președinția României, conform datelor prezentate de PNL, PSD, USR+PLUS și ALDE-Pro România. Această cifră înseamnă practic o treime din totalul sibienilor înscriși pe listele electorale, mai precis 27,64%. La alegerile pentru Parlamentul European din acest an au fost înscriși pe listele electorale 380.183 de sibieni, din care au votat puțin peste 50%, respectiv 209.427.  Raportat la acest număr, semnăturile strânse cu ocazia alegerilor prezidențiale ar însemna puțin peste 50%.

PNL. 62.370 de semnături pentru Iohannis

Sibienii au asigurat 31% din totalul semnăturilor obligatorii pentru candidatura lui Klaus Iohannis la președinția României, au anunțat liberalii sibieni. 62.370 de sibieni au semnat pe listele PNL, ceea ce reprezintă o treime din cele 200.000 de semnături necesare pentru depunerea unui candidat la Președinția României. ”Acest rezultat a fost posibil și pentru că nu ne-am propus o simplă acțiune de strângere de semnături. Nu am împins în față voluntari și am așteptat rezultatele în spatele ușilor închise, la sediul organizației. Cu toții am fost printre oameni, am discutat, am reîntâlnit prieteni vechi, ne-am făcut prieteni noi și ne-a prins foarte bine. În general, sibienii și-au exprimat susținerea pentru Klaus Iohannis, spunând că este cel mai serios candidat, omul care vine după cinci ani de lupte grele cu PSD, partidul care a vrut să pună stăpânire pe România”, a declarat la finalul campaniei de strângere de semnături liderul organizației locale a PNL, Raluca Turcan.

PSD. 22.000 de sibieni au semnat pentru Dăncilă

Social-democrații sibieni au strâns pentru candidatul lor la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă tot atâtea semnături, câte voturi au primit la alegerile europarlamentare. Au semnat pentru Dăncilă 22.000 de sibieni, iar la europarlamentare , lista PSD a fost votată în județ de 22.570 de persoane. Din totalul voturilor exprimate la aceste alegeri asta a însemnat 11,03%. "Este momentul ca România să aleagă o femeie în funcția de Președinte. O femeie are capacitatea să mențină echilibrul și în același timp să conducă cu multă înțelepciune și răbdare. Viorica Dăncilă a dovedit că este un prim-ministru performant și cu siguranță va fi un Președinte foarte bun pentru țara noastră. O apreciez pentru tenacitatea dumneaei și pentru faptul că este un om bun. Femeia Viorica Dăncilă nu este un om oarecare, este o femeie care a ales să fie mamă prin adopția unui copil și este o femeie capabilă să se împartă între familie și carieră și să rămână alături de fiecare român", a declarat Bogdan Trif, Președintele PSD Sibiu.

USR. ”Este normal să ne dorim să fim fericiți în România”

Alianța USR PLUS a anunțat astăzi că va depune cele peste 380.000 de semnături strânse la nivel național pentru a înregistra candidatura lui Dan Barna pentru alegerile prezidențiale. Din județul Sibiu s-au strâns 14.750 de semnături de susținere. ”Colegii de la PNL au reușit să strângă 62 370 în județul Sibiu. Îi felicit și pe ei! La un așa rezultat, la o așa mobilizare mă gândesc că la Fără Penali dacă se implica si PNL-ul aveam 100.000 de semnături doar în Sibiu. Este normal să ne dorim un tur doi al ideilor, al viziunilor!”, a anunțat Diana Mureșan, președinta organizației municipale a USR Sibiu.

La alegerile europarlamentare, USR+PLUS a obținut în județ 25,04% din totalul voturilor cu cei 51.239 de sibieni care au susținut lista alianței.

Pro România – ALDE: 6.000 de semnături din Sibiu pentru Mircea Diaconu

Candidatul susținut de alianța constituită din PRO România și ALDE, Mircea Diaconu, a fost susținut în județul Sibiu de aproximativ 6000 de cetățeni. Vicepreședintele PRO România, Adrian Țuțuianu, a declarat la Sibiu, într-o întâlnire cu membrii și simpatizanții alianței că este nevoie de un președinte independent de partidele politice. „Există o zonă importantă a electoratului românesc care s-a declarat împotriva partidelor politice, iar România arată că are nevoie de un președinte care să fie departe de partidele politice. Până acum, între toți președinții a existat un partizanat între aceștia și partidul din care au plecat în cea mai importantă funcție în stat, deși președintele ar trebui să fie mediator, și nu jucător”, a spus Țuțuianu.

Rezultate europarlamentare în județul Sibiu:

PNL: 48,30% (98.841 voturi)

PSD: 11,03% (22.570 voturi)

USR-PLUS: 25,04% (51.239voturi)

ProRomânia: 3,20% (6.544 voturi)

PMP: 3,74% (7.663 voturi)

UDMR: 1,39% (2.853 voturi)

ALDE: 2,36% (4.836 voturi)

Peter Costea: 1,53% (3.121.voturi)

George Simion: 0,85% (1.748.voturi)

Gregoriana Tudoran: 0,60% (1.233 voturi)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Mariana Napeu

Acum 3 ani

Pentru sasalau si ungur inteleg, dar pentru Veorica chiar nu cred ca a semnat vreun sibian!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 ani

Care o fi ungurul ? Dl Barna este din Mărginime 100% ! Cât despre “ săsălău “ - exprimarea este incalificabilă .
Raspunde

Calin

Acum 3 ani

Care este sasalaul si care este ungurul ? Si "Veorica" defapt e "Viorica" .. olteanca care esti :)
Raspunde

Geto dac

Acum 3 ani

Tablou macabru despre niște marionete marxiste .
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 ani

Obs. : 27 e mai aproape de 25 decât de 33 , deci un sfert , nu o treime din cei înscriși pe listele electorale au semnat ! Ținând cont de faptul ca in realitate mulți din cei pe listele sibiene trăiesc in străinătate se pare ca cifrele sunt ireale ( dar pot fi întregite de către cei veniți ...) Oricum este reprezrntativ pentru Sibiu PNL -63 , PSD -22 , USR -14 , PRO/ ALDE - 13 ( ultimul neverosimil ) .
Raspunde

ilie

Acum 3 ani

Pt. Mariana Napeu dupa exprimarea ta dupa cum observ esti o imbecila .sa nu uiti ca sibiul si transilvania e meritul sasiilor si a unguriilor cei adevaratii Romani din ardeal au beneficiat de pe urma lor ,asa mai bine ari fii sa nu mai fii asa de nationalista.
Raspunde

Geto dac

Acum 3 ani

Da este meritul lor in a fi sclavit strămoșii românilor . Romanul a dat forța de muncă gratis ,resursele materiale gratis ,timpul lui gratis ,avutia si hrană gratis sasalailor si maghiarizatilor ,iar ei in schimb le-au daruit sclavia prin marginalizare in afara orașelor (marginea pădurilor cu țiganii)construite ce e drept pe proiectele arhitecturale ale sasalailor ... MERITUL SI ISTORIA ESTE SCRISA DE CRIMINALI POPORELE CARE NU MUNCESC CI DOAR TRAIESC DIN FURT AI SCLAVIE .
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

Nu mai faceti calculie din astea ca e degeaba : foarte multe persoane au semnat pentru 2 sau mai multi candidate .
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 ani

Probabilitatea ca Ponta& Tariceanu să stârnească mai mult entuziasm transformat in semnături voluntare decât USR este nulă . Cine solicită o verificare ( Orin sondaj , desigur ) a autenticității semnăturilor ?
Raspunde

motanul garfield

Acum 3 ani

Ca au semnat, e foarte bine, dar sa se prezinte si la vot!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus