Vineri,
12.08.2022
Ploi Scurte
Acum
13°C

Actualizare. S-a dezbrăcat și a urcat pe acoperișul Spitalului. ”A profitat și a rupt capacul ventilatorului din tavan”

Actualizare. S-a dezbrăcat și a urcat pe acoperișul Spitalului. ”A profitat și a rupt capacul ventilatorului din tavan”

O pacientă a Spitalului de psihiatrie ”Dr. Dumitru Bagdazar” s-a dezbrăcat și a urcat pe acoperișul uneia dintre clădirile instituției, sâmbătă după-amiază.

Potrivit directorului medical al spitalului, dr. Ciprian Băcilă, femeia care a urcat pe acoperiș nu a avut intenția să se sinucidă și nici să protesteze. În vârstă de 34 de ani, aceasta era pacientă a spitalului de abia o zi, internându-se de bunăvoie. ”Fiind la duș, unde angajații respectă intimitatea pacienților, femeia a profitat și a rupt capacul ventilatorului din tavan (în încăperea respectivă nu se găsesc geamuri, ventilatorul fiind singura sursă de aerisire) și a urcat în pod, goală. La scurt timp, în urmărirea ei a pornit un angajat, care însă nu a reușit să o prindă înainte ca aceasta să înlăture câteva țigle și să iasă pe acoperiș”, descrie dr. Ciprian Băcilă.

După ce femeia a urcat pe acoperiș, reprezentanții spitalului au chemat în sprijin și alte autorități. Printre cele care au răspuns s-a aflat și Inspectoratul Județean de Poliție, care a trimis un polițist – negociator, din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale. Potrivit IPJ, acesta a convins femeia să coboare de pe acoperișul spitalului.

Ulterior, femeia nu a avut explicații pentru gestul său. ”Spune că nu își poate explica acțiunile – nici de ce a urcat, nici de ce a coborât atât de repede. Spune că vrea să rămână în continuare în spital și își dorește să fie tratată. Cazul va fi analizat în amănunt și vor fi căutate soluții pentru ca această situație să nu se repete”, adaugă medicul Ciprian Băcilă.

coborata de pe acoperis 2

Știre inițială. Mai bine de o oră au parlamentat autoritățile cu o femeie care s-a urcat pe acoperiș anunțând intenția de a se sinucide.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiaza, la Spitalul de psihiatrie ”Dr. Dumitru Bagdazar” din Sibiu. Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, reprezentanții Spitalului au primit în sprijin un echipaj de descarcerare, dar și o autospecială de stingere a incendiilor, pentru a ajunge pe acoperișul unuia dintre pavilioanele spitalului. Totodată, la spital s-a deplasat și un echipaj al ambulanței. După mai bine de o oră de parlamentări, femeia a fost convinsă să renunțe la planurile sinucigașe și a fost coborâtă de pe acoperiș.

Potrivit reprezentanților spitalului sibian, femeia este internată cu o ”psihoză gravă”. Își dorea să plece acasă, iar urcatul pe acoperiș și amenințările cu sinuciderea au făcut parte din argumentele prin care a încercat să fie lăsată să plece. La ora transmiterii acestei știri, femeia este în salon.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

George. P

Acum 2 ani

Am văzut cum s-au alertat angajațiI spitalului. Organizați, fără panică , tot respectul! Nota 10 pompierilor și 10 cu felicitări negociatorul. Cu o țigarete și câteva cuvinte a convins-o pe bolnava să renunțe! În rest bine ca s-a terminat cu bine și în situații de genul acesta realizezi ce înseamnă sa ai mintea rătăcită.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Deutsche Welle

Acum 2 ani

Circ fara bani !! oare Cora o fi organizat eventul ?? :)
Raspunde

camelia

Acum 2 ani

Lipsa de etica jurnalistica, bun simt, moralitate. Cum sa publici asa poza? Persoana respectiva aflata intr-o stare de sanatate afectata nu are niciun drept la onoare, demnitate, imagine etc.? Familia persoanei oare cum se simte vazandu-va excesul de zel? Nu e suficient sa-i ascundeti fata, astfel de "stiri" circula repede in societatea noastra.
Raspunde

Raz

Acum 2 ani

Aloo, redactia! Numele spitalului e "Doctor Gheorghe Preda” si strada pe care se afla se numeste Dumitru Bagdazar... Voi nu sunteti din Sibiu sau nu va uitati ce scrieti??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus