Miercuri,
17.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

În Sibiu ești filmat de 123 de camere de supraveghere ale Poliției locale. Cum îți poți ”șterge urmele”?

În Sibiu ești filmat de 123 de camere de supraveghere ale Poliției locale. Cum îți poți ”șterge urmele”?

Tot ceea ce filmează cele 123 de camere video ale noului sistem de supraveghere instalat în municipiul Sibiu devine proprietatea orașului. O listă scurtă de persoane are acces la aceste imagini, iar lista aceasta este aprobată exclusiv de primarul Sibiului. Sunt câteva din prevederile Regulamentului propus pentru noul sistem de supraveghere din Sibiu, instalat în cursul acestui an.

Toate cele 123 de camere video ale noului sistem de supraveghere din Sibiu pot funcționa non-stop, iar controlul acestora este exercitat din două centre aflate în locuri diferite: unul este în sediul Poliției locale Sibiu, iar unul în cel al Primăriei. Pentru a intra în aceste camere, dar și pentru a accesa arhiva înregistrărilor realizate de cele 123 de camere este nevoie de aprobarea primarului municipiului Sibiu. Acesta din urmă conferă unui grup bine delimitat dreptul de a semna un acord de confidențialitate. Acestea sunt câteva din prevederile Regulamentului privind funcționarea și exploatarea sistemului de supraveghere video pe raza municipiului Sibiu, regulament propus a fi adoptat de consilierii locali ai orașului în ședința programată pentru finele acestei săptămâni. ”Datele stocate devin proprietatea municipiului Sibiu și sunt administrate strict în conformitate cu Regulamentul European nr. 679/2016 al Parlamentului European și al Consiliului, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal (...), iar administrarea și accesul la aceste date sunt reglementate de către primar”, se arată în proiectul de Regulament supus votului consilierilor locali.

Pentru ce?

Potrivit regulamentului propus, noul sistem de supraveghere este utilizat pentru trei obiective. Primul este cel de prevenire a distrugerii bunurilor din patrimoniul public și privat, iar al doilea de identificare a ”autorilor de fapte de natură contravențională sau infracțională, săvârșite pe raza municipiului Sibiu și a altor dovezi în susținerea acestora”. Totodată, noul sistem de supraveghere are și rolul de a supraveghea evenimentele în derulare ”care prezintă interes pentru instituțiile din sistemul de ordine publică și siguranță națională”.

Potrivit autorităților locale, ”amplasarea camerelor a fost atent revizuită astfel încât să nu prejudicieze drepturile și libertățile fundamentale sau interesele persoanelor vizate”.

”Se supraveghează, în principal: - zonele de acces și spațiile destinate publicului; - căile rutiere ce constituie intrările/ieșirile în/din municipiul Sibiu; - intersecții și străzi cu trafic intens; - unitățile de învățământ publice, unitățile sanitare publice, parcările auto aflate pe domeniul public sau privat, în zonele comerciale și de agrement, în parcuri, piețe, cimitire, precum și alte asemenea locuri publice aflate în proprietatea și/sau adiministrarea unităților administrativ teritoriale sau a altor instituții și servicii publice de interes local”. Sursa: proiectul de Regulamentului privind funcționarea și exploatarea sistemului de supraveghere video pe raza municipiului Sibiu

Cine are dreptul să supravegheze?

Accesul la camera de comandă a sistemului de supraveghere video a Sibiului este permis unui număr limitat de persoane. ”Drept de acces se acordă utilizatorilor pe baza principiului necesității de a cunoaște doar pentru acele resurse care sunt strict necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Primarul are dreptul de a acorda, modifica sau anula dreptul de acces al utilizatorilor”, se arată în proiectul de regulament.

Camerele au fost instalate prin tot Sibiul. Sursa foto: Rasirom Camerele au fost instalate prin tot Sibiul. Sursa foto: Rasirom

Prin urmare, primarul orașului este cel dintâi care are acces, urmat de personalul Poliției locale care se ocupă de acest sistem. Totodată, regulamentul mai prevede că acces vor avea șefii Poliției locale și șefii structurilor din cadrul Primăriei Sibiu. Toate aceste persoane au acces după ce vor fi semnat un acord de confidențialitate, care – potrivit regulamentului – este conferit doar de către primarul orașului.

În afara acestor categorii, în centrul de comandă al sistemului de supraveghere vor mai avea acces și alte persoane, dar numai însoțite de un polițist local care a semnat acordul de confidențialitate. ”Alte persoane” înseamnă angajații firmei care asigură mentenanța sistemului, dar și ”persoanele care au calitate de polițist judiciar, procuror sau magistrat”. Aceștia pot accesa centrul de comandă arătând legitimația de serviciu.

În fine, va mai fi permis accesul în camera de comandă angajaților pompierilor, polițiștilor, jandarmilor, polițiștilor vamali, angajaților SRI și STS, Prefecturii, dar și ai altor instituții. Aceste persoane trebuie să fie desemnate de conducătorii instituțiilor mai sus amintite ”să facă parte din colectivul de coordonare a unor acțiuni comune, în cazul unor adunări publice sau manifestații cultural-sportive de amploare, care se desfășoară pe raza municipiului Sibiu sau pentru îndeplinirea unor atribuții de servicii pe timpul misiunilor de asigurare a ordinii publice la adunări publice”. Și aceste persoane vor trebui să fie însoțite de un polițist local care a semnat ordinul de confidențialitate.

”Accesul se realizează exclusiv în interes de serviciu și se va consemna într-un registru de acces existent la centrul de comandă”, se mai arată în regulamentul propus spre adoptare consilierilor locali.

Accesul la arhive - cu acordul Poliției locale

Accesul la imaginile stocate va fi acordat reprezentanților instituțiilor mai sus amintite ca urmare a completării unei adrese în case să se specifice perioada și zona de interes. Aprobarea acestei cereri de acces la înregistrări va fi atributul Poliției locale Sibiu, iar la primul acces se va realiza și un instructaj în domeniul protecției datelor cu caracter personal. Termenul în care polițiștii local vor putea aproba sau respinge o cerere este de 15 zile lucrătoare.

Cât timp sunt păstrate imaginile?

Regulamentul propus spre adoptare consilierilor locali nu prevede un termen clar de stocare a imaginilor filmate de cele 123 de camere video din oraș. ”Se supraveghează și se stochează potrivit normelor legale coroborat cu specificațiile tehnice ale echipamentelor”, este prevederea din regulamentul propus pentru Sibiu. Care document prevede că ”în cazul producerii unui eveniment semnalat de persoane sau instituții abilitate, durata de păstrare a materialului filmat relevant poate depăși limitele normale în funcție de timpul necesar investigării acestuia. După comunicarea imaginilor către instituțiile care le solicită acestea vor șterse”.

De altfel, nici Regulamentul European nr. 679/2016, în baza căruia a fost croit regulamentul de la Sibiu nu specifică o perioadă clară în care datele cu caracter personal, deci inclusiv imaginile video, trebuie păstrate într-o formă care să identifice persoanele. ”O perioadă care nu depăşeşte perioada necesară îndeplinirii scopurilor în care sunt prelucrate datele” este formularea din amintitul regulament european.

Puteți cere ștergerea imaginilor cu dumneavoastră

Faptul că în Sibiu sunteți filmat pe stradă sau în mașină va fi semnalizat prin amplasarea mai multor pictograme prin oraș, în zonele supravegheate. Nu este clar (și, oricum, face parte din categoria secretelor de serviciu) dacă noul sistem de supraveghere video are și funcția de recunoaștere facială (deocamdată este clar faptul că sistemul recunoaște și stochează automat datele de înmatriculare a autovehiculelor care intră sau ies din oraș).

Pictograma care vă anunță că sunteți filmați Pictograma care vă anunță că sunteți filmați

Oricum, proiectul de regulament propus aprobării prevede că ”persoana vizată are dreptul de a obține o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care o privesc și, în caz afirmativ, acces la datele respective”. Totodată, sibienii vor mai avea acces la informații referitoare la legalitatea prelucrării acestor date, eventualii terți care au mai avut acces la acestea, perioada preconizată ca aceste date să fie stocate etc. Accesul la aceste informații va fi limitat dacă afectează vreo cercetare sau anchetă oficială sau juridică sau pentru protejarea securității publice, naționale ori a drepturilor și libertăților celorlalți.

În cazul în care cererile nu intră sub incidența celor mai de sus, sibienii pot cere ca imaginile cu ei să fie șterse, dacă există. ”Orice cerere de a accesa, rectifica, bloca și/sau șterge date cu caracter personal ca urmare a utilizării camerelor video va fi transmisă prin e-mail dpo@sibiu.ro, responsabilului cu protecția datelor. Cererea de acces, intervenție sau opoziție se rezolvă în 30 de zile”, se propune prin regulament.

Proiectul de regulament va fi supus votului consilierilor locali ai Sibiului în ședința programată joi, 26 septembrie.

14,5 milioane de lei, cu tot cu TVA, a costat noul sistem de supraveghere, unul extrem de complex. Mai multe despre acesta puteți citi aici: Sibienii sub supraveghere: 123 de camere video monitorizează tot ceea ce intră, este și iese din oraș

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

38 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

A

Acum 2 ani

In alta tara iesea scandal daca se instalau camere de supraveghere peste tot fara consultarea oamenilor. In romanica neexistând o clauză in constitutie care sa asigure dreptul la viata privata, politicienii si organele de forta isi pot face de cap ce vor cu noi. Frumos.
Raspunde

@A

Acum 2 ani

In alta tara bla bla... In toate tarile civilizate sunt sisteme CCTV si nimeni nu se plange ca romanu ca nu le este respectat dreptul la a iesi cu amanta
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

Asta-i Big Brother sau Big Sister?Nu cred ca asa ceva poate fi lasat la latitudinea Primarului sau Consiliului Local.Nici a SRI sau a Politiei Locale.Poate a Directiei de Informatii a Armatei.Regulamentul geme de ineptii si ar trebui,in cazul aprobarii,atacat urgent in Contencios Administrativ.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

motanul garfield

Acum 2 ani

Securitatea ceausista era o echipa de amatori pe langa acestia! iata adevaratul Big Brother! Daca Ceausescu ar fi 'implementat asa ceva tot Occidentul ar fi sarit in sus ca nu e respectata libertatea cetateanului... poate si Ceausescu practica supravegherea pt. a evita situatiile dramatice...
Raspunde

Think Pink

Acum 2 ani

Mi se oare mie sau Poliția Națională e la mâna Poliției Locale Sibiu în ceea ce privește exploatarea sistemului? Bani publici pentru o jucărie prea complicată pentru mica plajă de atribuții pe care o are un serviciu din primărie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hitler

Acum 2 ani

Votați fraierilor sasalaii să ne urmărească ăștia să știe și ce mâncăm!
Raspunde

CONSTITUTIA ROMANIEI :

Acum 2 ani

"ART. 26 Viata intimă, familială si privată (1) Autoritătile publice respectă si ocrotesc viata intimă, familială si privată. (2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea insăsi, dacă nu incalcă drepturile si libertătile altora, ordinea publică sau bunele moravuri." Mie mi se pare ca e la limita legii regulamentul si cele 123 de camere, care 123 de ce nu ar putea deveni sa zicem 1.400 de camere - adica doua camere pt fiecare strada a Sibiului ?? Ele au fost instalate pt summit, iar summitul a trecut. "constatarea contraventiilor, infractiunilor" sunt baliverne. Am vazut doar acum o saptamana specimenul care-i cara pumni si picioare concubinei lui, pe str. Dorului. S-a filmat si identificat degeaba specimenul. Doar ne-a demonstrat in acel caz cat de slaba este legea si cat de "protejati" ar fi localnicii de aceste camere.
Raspunde

Un Sibian

Acum 2 ani

”Viata intimă, familială si privată” Înțeleg neliniștea, dar asta mi se pare valabil doar când ești acasă, atunci și numai atunci ești într-un cadru privat și intim. Când ieși în stradă, ieși în spațiul public. Un exemplu notoriu e Londra, care e împânzită de camere video. Se găsesc la orice colț de stradă. În toată Anglia sunt aproape 6 milioane de camere CCTV, britanicii fiind printre primii care au adoptat acest sistem de supraveghere - încă de la începutul anilor 1990. Londra ar fi o junglă fără camerele alea, mai ales de când cu imigranții lor zănatici. Cât despre specimenul de pe Dorului, acolo nu este vina camerelor, care într-adevăr l-au identificat. Căci nu camerele te trimit în judecată. Acolo problema a fost că victima nu a depus plângere, iar legea noastră stupidă nu permite ca poliția locală să se sesizeze din oficiu și să sancționeze astfel de infracțiuni. Deci, camerele sunt inutile dacă legea asta e stupidă. Situația este însă e cu totul alta în cazul furturilor sau accidentelor. Acolo mulți dintre noi ne-ar prinde bine un martor ca să avem câștig de dreptate, când pe stradă constați că nu e nici o persoană, așa-i? Prea multe sunt cazurile când îți bușește unul mașina și n-ai pe nimeni martor, când ești furat ziua în amiaza mare, sau când se răpesc copii de pe stradă, din locuri de joacă, etc. Deci să nu le discredităm prea tare. Camerele au rămas după Summit pentru că de ce să nu rămână? Erau cumpărate și instalate. Au costat câteva zeci de mii de euro. Ar fi fost și păcat să ne debarasăm de ele.
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

Nu se supravegheaza si cerculetele facute la miez de noapte in giratorii?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian adevarat

Acum 2 ani

Ti-e ciuda ca nu poti face cu loganul de 1.2 pe ghepeleu?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Asaniciodata

Acum 2 ani

O mai mare încălcare a Convenției europene si a Declarației Universale a drepturilor omului NU AM INTALNIT decat pe vremea lui Hitler. Trebuie sesizate toate instanțele europene și intetnationale.Regulamente sa si faca ei si sa trimita funcționarii in strada da constata contaventiile.Nici politia nu poate extinde supravegherea peste parte carosabila. ESTE F GRAV CE FAC ĂȘTIA!!
Raspunde

Andrei

Acum 2 ani

Sunt degeaba. Am depus plangere la Politie pentru distrugere si furt. O camera din setul de 123 statea drept in fata. Le-a luat 3 saptamani IPJ-ului sa intre in posesia filmarilor de la Politia Locala si... nu s-a vazut nimic. Traiasca birocratia!
Raspunde

Alex

Acum 2 ani

Andrei , se presupune ca o multime de politisti vigilenti ( totusi sunt 123 de camere) supravegheaza tot ce se intampla in oras si actioneaza in 60 sec ! Dar , din pacate ,nu se intampla asa . Primaria vine cu tot felul de stiri de acest gen pentru ca a aparut teama ca cineva va fi tras la raspundere deoarece s-au cheltuit o multime de bani pe acest sistem ! In primul rand nu au personal care sa supravegheze 24/7 - 123 de monitoare , in al doilea rand , daca vad o infractiune simpla : ex. trecere pe rosu , nu pot sa faca nimic pt ca legislatia nu le permite sa amendeze respectivul sofer . Suntem nepregatiti , ca de obicei !
Raspunde

DINCA DIN CARACAL

Acum 2 ani

DACA V-ATI FI AFLAT IN SITUATIA FAMILIILOR CU COPII DISPARUTI, NU A-TI MAI FI FOST ASA DERANJATI DE ACESTE CAMERE CARE AR PUTEA FI FOLOSITOARE... DAR DE, NE ESTE GREU SA FIM CINSTITI SI CORECTI
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andrei

Acum 2 ani

Hai las-o așa că o chestie de-asta se întâmplă o dată la 10 ani și stai tu liniștit că nu se întâmplă în giratoriul de pe Milea, se întâmplă în ceva cătun uitat de lume unde sigur nu bate vreo camera.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Calin

Acum 2 ani

Deci va rog frumos nu mai faceti pipi la colt de strada ca Fodor o sa vada si isi da deama cate beri ati baut si poate va toarna la nevasta .
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Calin

Acum 2 ani

Au trecut 3 ore si inca nu mi-ati moderat comentul ? Daca nu spuneam acolo de doamna Fodor , era moderat dupa 10 minute . Ce facem in situatia asta ?
Raspunde

motanul garfield

Acum 2 ani

Bravo, Caline! E posibil sa te urmareasca big oma!
Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Sunt de acord cu camere la fiecare colt de strada. Si sa se schimbe Codul Rutier astfel incat aceste imagini si altele ( de exemplu de pe camerele fixe din masina) sa poata fi considerate probe si sa se poata administra amenzi.
Raspunde

Ionela Mreana

Acum 2 ani

Si sa vina Securitatea sa ii ia la canal pe toti care au parul lung si injura partidul!
Raspunde

Cristi

Acum 2 ani

Poate nu camerele deranjează atât de mult cât deranjează regulamentul. Ce ar fi dacă nu s-ar avea acces la imagini numai cu mandat? Așadar gardianul public și cei din serviciile primăriei să nu poată consulta imaginile doar după semnarea unei hârtii.
Raspunde

Wannahockaloogie

Acum 2 ani

Dacă ești un cetățean liniștit, și îți vezi de ale tal, nu ai de ce sa iti faci griji. Doar mârlanii, hoții, tâlharii sunt indignați. Din părtea mea, poate sa pună și câte o drona pentru fiecare cetățean care iese din casa... Sa ma urmărească peste tot unde ma deplasez pe domeniul public.... Nu fac nimic ilegal, nu arunc nici măcar o hârtiuța pe jos, o bag in buzunar... Iar ca te ved oamenii pe strada ca te joci, săruți, razi... Si nu ai nici o treaba, ma poate și filma.... Din contra, prea puține camere, prea mulți tâlhari liberi... Si degeaba se pun camere, agresiunile și talhariile nu vor dispărea pana când autoritățile nu se vor autosesiza... Fără sa mai aștepte plângerile.
Raspunde

Supraveghetor

Acum 2 ani

Un caz de rapire a fost rezolvat intr-o comuna gura sutii cu ajutorul acestor camere. Ar trebuii mai multe instalate. Eu zic in momentul cand ai iesit din casa ti-ai dat acordul lumii din jurul tau sa se uite la tine, iti este frica de camere unde este o persoana, dar de 20 din jurul tau care te scaneaza din ca pana in picioare? Sa inteleg va este frica va prinde politia doar uitandu-se la filmare cand faceti infractiuni ? Eu zic un om cinstit nu-i este frica de aceste camere?
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

O jucarie scumpa lasata pe mana primarului si a sefilor de servicii din primarie plus alte institutii sa o foloseasca cum vor. In loc sa fim protejati la intrarile in scoli, la locurile de joaca , biserici etc astia ne urmaresc pe strazi probabil sa-si asigure cosurile de gunoi de 1000 euro bucata. Macar de si-ar urmarii firmele de la curatenie, intretinere, igienizare, vopsitorie, dezinsectie si deszapezire, care se fac ca presteaza serviciile cu regularitate. Poate intreaba cineva pe langa astea 123 cate camere, cate mai sunt urmarite de primarie, si politia locala instalate de ani buni prin oras, probabil fara nici-un regulament.
Raspunde

Bubu

Acum 2 ani

Pararea mea, sunt foarte bune ,pe deasupra as mai monta si camere pentru viteza . Cum sunt in mai toate orasele UE . Si sunt convins 100 % ca atunci fiecare am respecta regulile de viteza
Raspunde

cosmin

Acum 2 ani

Aveti ceva de ascuns sau care este problema? Eu unul ma simt mai sigur cu camere de supraveghere din partea mea cat mai multe poate scapam de leprele care se perinda si fac tot felul de ghidusii, poate ne mai civilizam.
Raspunde

Forum Romanum

Acum 2 ani

Stat cu supraveghere TOTALA - Drepturile OMULUI ??? ...o farsa !
Raspunde

Ciuciu

Acum 2 ani

cu 30 de ani inainte umblai cu un securist dupa tine
Raspunde

orecare

Acum 2 ani

La intrarea in bloc si in bloc s-au montat camere video fara acordul nimanui. Pentru un incident petrecut in scara blocului am cerut militiei sa vada filmarea. A zis ca nu se ocupa cu asta. Deci este spalare de bani publici.
Raspunde

un cetetean obisnuit

Acum 2 ani

Stiti care ar fi urmatorul pas pt toti cei ce nu va simtiti deranjati de filmari? implantul unui cip care sa transmita locatia autoritatilor. Si daca tot sharuiti locatia ati putea sharui si date biologice (cand o fi posibil in viitor) unde se poate citi daca sunteti agitat sau nu .... asta evident tot in numele evitarii infractiunilor. Problema nu e ca am avea ceva de ascuns. Problema e ca ipotetic astfel de sisteme (la scara nationala) ar putea trece din mana cucoanei fodor in mana ciumei rosii de ex. (desi pare ca acum pericolul a trecut) si atunci ei pot folosi datele in orice scop.
Raspunde

Mihai

Acum 2 ani

Problema nu este ca exista.. Problema este ca exista dar oamenii nu le pot accesa in momentul cand exista un furt. Va rog intrebati politia locala, cate cereri de vizualizare a camerelor exista si cate din ele sunt solutionate? Cereri pentru solutionarea unor cazuri de furt.
Raspunde

Bubu

Acum 2 ani

Ati auzit ce s-a intimplat azi noapte pe sos alba iulia cu cei 3 tineri din care unul a decedat! Daca am fi avut velox fix garantez ca nu sa-ar fi intamplat
Raspunde

Anonymus

Acum 2 ani

asa cum zicea cineva aceste camere sunt binevenite dar cu o modificare a legislatiei prin care sa poate fi folosite inregistrarile la a da amenzi de circulatie (vedeti numai accidentul de azi noapte de pe Alba Iulia) respectiv pentru a putea amenda firmele care presteaza servicii pentru municipalitate si nu le fac conform contractului si la calitatea reflectata de preturile mari cerute.
Raspunde

Haterus

Acum 2 ani

Toti o dati in "libertatea si drepturile cetateanului". In primul rand e vorba de/si trebuie sa ne gandim la SIGURANTA cetateanului. Va plangeti toti cand se da in cap pe strada, ca se vopsesc peretii blocurilor si caselor voastre, se sparg masini si se arunca gunoaie pe strada (chistoace din masini etc.), dar cand se iau masuri in primul rand preventive (ca o sa se gandeasca de 2 ori inainte sa actioneze) si in al doilea de identificare a infractorilor mai usor, sariti toti in sus ca va incalca drepturile. Ma intreb oare, daca sunteti cinstiti si nu va simtiti cu musca pe caciula pentru vreun fapt , ce faceti voi chiar asa de "nevazut" pe strada de nu puteti suporta sa fiti filmati? Stati linistiti ca nu va da nimeni in ziar sau la TV ca v-ati scobit in nas. Din partea mea sa puna 1000. Mai teama imi e sa fie degeaba, sa le puna acolo si sa nu faca nimic cu ele. Adica sa nu se dea amenzi pentru gunoaie aruncate pe jos (cum nu se dau nici acum - Apropo de chistoace, n-am mai vazut masini care sa aiba scrumiera cu chistoace si scrum, in schimb vad foarte multi fumatori la volan...nici de o amenda de gunoi aruncat din masina n-am auzit prin Sibiu.), vopsit pereti, spart masini sau birocratia sa fie aceeasi de cand ai nevoie de niste imagini pentru a identifica faptuitorul sa dureze 1 luna pana ai acces la ele sau pur si simplu sa nu se faca nimic. Dar bai corectilor si indreptatitilor, mai umblati si voi prin lume sa vedeti ca peste tot in orasele civilizate sunt camere. Daca n-ai face nimic inafara legii si nu ai de ce sa te simti cu musca pe caciula, n-ai avea de ce sa fii impotriva. Astia-s oamenii din tara asta, de tot ...
Raspunde

LA

Acum 2 ani

Nu ai inteles nimic, dar chiar nimic nu este problema numarului si a amplasarii camerelor video, pot sa fie cat de multe cu atat mai bine, sa ne simtim protejati noi si copii nostrii la cat de dezacsati sunt unii dar problema este cine si care FARFUI le monitorizeaza. Cum draq sa lasi sefi structurilor din cadrul PMS sa aiba acces (PENTRU CE......sa monitorizeze deszapezirea sau alte activitati care oricum nu se fac HA HA HA?) sau primarul (Dumnezeul pe pamant) face numirile. Este absurd, voi in ce lume traiti. Cu ce te-a ajutat pe tine faptul ca pana la montarea acestui sistem erau deja amplasate vreo 60 urmarite de politia locala (cati infractori au fost prinsi cu ajutorul lor). Eu consider ca ar trebui monitorizate de persoane foarte bine pregatite din cadrul unor structuri de forta ale statului care sa aiba posibilitatea de identificare a unor infractiuni si puterea de a actiona in consecinta nu de Primarie si de toti ciocoii de pe acolo care sa se urmareasca unii pe altii. Ca venii vorba doresc sa intreb pentru PENTRU CAMERELE VIDEO MONTATE ANTERIOR ADICA VREO 60 CE AVIZE SI AUTORIZATII (reglementate de lege) DETINE PRIMARIA, ca ne monitorizeaza de vreo 15 ani.
Raspunde

Haterus

Acum 2 ani

@LA, am inteles foarte bine. Dupa cum vezi mai sus, am pus si eu problema daca o sa foloseasca sau nu la ceva. Ma refeream la cei care spun ca "li se incalca drepturile si libertatile". Dupa parerea mea, politia locala ar trebui sa dispara si sau sa treaca in subordinea MAI, iar angajarile sa se faca pe baza de competente reale si utile in slujba respectiva, nu cum se fac acum. Dar asta e alta poveste.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus