Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva participă la cel mai mare exercițiu în cazul unor incendii de pădure

Specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva participă la cel mai mare exercițiu în cazul unor incendii de pădure

Cel mai mare exercițiu din România de conducere și de răspuns în cazul unor incendii de pădure, numit  ForFirEx 2019, este organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în perioada 23 – 27 septembrie a.c., în județele Caraș – Severin și Hunedoara.

La acest exercițiu participă specialiști ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Deși condițiile climatice din România nu favorizează producerea de incendii de fond forestier pe suprafețe mari și nici nu au o frecvență ridicată, așa cum se întâmplă în alte state din sudul Europei, instituțiile cu atribuții în acest domeniu,  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, colaborează strâns pentru aplicarea prevederilor legale de prevenire și de stingere a incendiilor de pădure.

Pentru prevenirea acestor incendii, angajații Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva organizează acțiuni de monitorizare în zonele vulnerabile, precum și activități de conștientizare în rândul comunităților locale și al turiștilor privind respectarea regulilor atunci când utilizează focul în pădure și zonele limitrofe acestuia.

Din analizele efectuate de specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva reiese că în ultimii cinci ani, mai mult de 75% dintre incendiile produse în  pădurile statului au avut ca și cauză de declanșare, focul lăsat nesupravegheat pe terenurile limitrofe pădurilor.

În primele opt luni ale acestui an, în fondul forestier administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva s-au înregistrat 314 incendii, care au afectat o suprafață totală de 1.590  hectare.

Toate suprafețele afectate în anii trecuți de incendii de pădure au fost refăcute în totalitate prin munca silvicultorilor. ”Acest exercițiu național este unul foarte important, pentru că există tot mai multe incendii de pădure la nivel european, iar noi, alături de alte instituții ale statului, trebuie să fim pregătiți cât mai bine. În același timp, punem mare accent pe prevenire, educație și informare în rândul comunităților locale și al turiștilor. Le mulțumim profesioniștilor din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru organizarea acestui exercițiu complex, dar și pentru eforturile depuse de pompierii, care au intervenit de fiecare dată prompt și eficient, alături de silvicultori, în scopul localizării și stingerii incendiilor de pădure” a declarat directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe MIHĂILESCU.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3.136.000 hectare fond forestier proprietatea publică a statului și asigură servicii silvice pentru 1.126.000 hectare fond forestier aflat în alte forme de proprietate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Pepe

Acum 4 ani

Tara noastra geme de specialisti, nu mai ai loc de ei,sint pline institutile bugetare! Asta se vede si in viata de zi de cu zi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus