Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
15°C

Noul an universitar s-a deschis la Sibiu: „Citiți pentru a înțelege, nu pentru a învăța pe de rost”

Noul an universitar s-a deschis la Sibiu: „Citiți pentru a înțelege, nu pentru a învăța pe de rost”

Festivitatea de deschidere a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” a avut loc în Piața Mare în această după-amiază. La eveniment au participat personalități politice, rectorul Ioan Bondrea, rectorul comandat Ghiță Bârsan și studenții universității.

Deschiderea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” a avut loc astăzi în Piața Mare din Sibiu. La eveniment au participat primarul Sibiului, Astrid Fodor, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și prefectul Maria Minea. De asemenea, au fost prezenți rectorul ULBS Ioan Bondrea și rectorul comandant Ghiță Bârsan. Pe scenă au urcat și doi reprezentanți ai bobocilor, Cârstina Miruna, studentă în anul I la Facultatea de Drept și Andrei Toma, student în anul I la Academia Forțelor Terestre.

În Piața Mare anul universitar a început cu imnul național „Deșteaptă-te Române”, susținut de fanfara academiei. Pe scenă a urcat rectorul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Ioan Bondrea, care a reamintit studenților motivul pentru care sunt la facultate și a subliniat câteva din meritele facultății, precum cinci burse în America pentru studenții ai facultății. „Toți studenții de la ingineri își pot găsi de lucru în Sibiu la terminarea facultății. Unele universități scad sau urcă în prestigiu, dar asta depinde de studenții absolvenți ai fiecărei facultăți în parte”, a declarat rectorul.

toamna studenteasca ulbs (22)

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a omagiat colaborarea dintre cele două instituții de învățământ universitar, oferind o diplomă și o medalie de onoare Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

„În stânga mea sunt studenții academiei 1.357 și 286 de boboci. Ați auzit ceva urât de ei? Ați auzit altceva în afară de profesionalismul armatei României, acest profesionalism s-a construit în Sibiu. Mulțumesc studenților care au venit să studieze aici și le mulțumesc părinților pentru efortul depus”, spune rectorul comandant Ghiță Bârsan.
Momentul a fost urmat de imnul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”. Pe scenă a urcat Astrid Fodor, primarul Sibiului, care a încurajat studenții în dezvoltarea competențelor pe o bază teoretică. A încurajat voluntariatul în rândul studenților, punctând importanța acestui tip de activități în Sibiu.

„În primul rând vă îndemn să adunați competențe împreună cu informații. Informațiile sunt baza dar competențele vor face diferența. Citiți pentru a înțelege, nu pentru a învăța pe de rost, aprofundați din pasiune și pentru că vreți să cunoașteți. Voluntariatul vă dă satisfacții și o oportunitate de a intra în contact cu oamenii care vă înconjoară. Aveți în vedere că Sibiul este un oraș pro-voluntariat și oferă multe oportunități în această direcție”, declară Astrid Fodor.

toamna studenteasca ulbs astrid fodor (3)

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a subliniat importanța pasiunii și a curiozității, care pot conduce studenții spre profesionalism. „Schimbarea vine de la fiecare în parte, încercați să respectați diversitatea socială și culturală, să respectați profesia pe care v-ați ales-o și să respectați colegii de breaslă. Vreau să vedeți în Consiliul Județean un partener de nădejde și să apelați la sprijinul nostru”, spune Daniela Cîmpean.

toamna studenteasca ulbs daniela campean

Pe scenă au urcat și doi reprezentanți ai bobocilor, Cârstina Miruna, studentă în anul I la Facultatea de Drept și Andrei Toma, student în anul I la Academia Forțelor Terestre. Festivitatea de deschidere a Universității „Lucian Blaga” Sibiu s-a încheiat cu „Gaudeamus Igitur”.

toamna studenteasca ulbs (11)

toamna studenteasca ulbs (13)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

carcotasul de serviciu

Acum 3 ani

Ce le mai plac festivismele!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus